Kotimaa

Soini: Suomi kieltäytyy tur­va­pai­kan­ha­ki­joi­den uusista siirroista EU:ssa

Timo Soini. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 17.7.2017 17:05
STT, Kaleva

Ulkoministeri Timo Soinin (uv.) mukaan Suomi ei voi sitoutua turvapaikanhakijoiden uusiin sisäisiin siirtoihin EU:n sisällä. Ulkoministerikokoukseen osallistunut Soini sanoo, että kaikkien EU-maiden on ensin pidettävä kiinni vanhoista lupauksistaan.

Unkari, Tshekki ja Puola ovat kieltäytyneet noudattamasta EU-maiden yhteistä päätöstä siirtää turvapaikanhakijoita Italiasta ja Kreikasta. Suomi on ottanut vastaan turvapaikanhakijoita lähes parhaiten EU:ssa.

Sisäiset siirrot saattavat nousta uudelleen esiin syksyllä, kun EU-maat pohtivat Italialle annettavaa apua.

Soinin mielestä tilanne syö koko EU:n uskottavuutta.

–  Me edellytämme, että sopimuksista pidetään kiinni. Siellä on se 160  000:n pohja, josta pitää ratkaisu löytyä. Sitten jos se löytyy, voidaan katsoa jatkoa. Ennen sitä ei katsota, Soini sanoi Brysselissä.

"Pakolaiskiintiö vaatii kaikkien hyväksynnän"

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on arvioinut aiemmin, että Suomikin voi saada syksyn aikana pyynnön ottaa vastaan turvapaikanhakijoita suoraan lähtömaista tai Italiasta, johon on saapunut tänä vuonna 93  000 siirtolaista Välimeren yli.

–  Parasta, miten Italiaa voidaan auttaa, on se, että saadaan Libyan tilanne ratkaistua, Soini sanoo.

Risikko ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ovat esittäneet, että Suomi voisi nostaa pakolaiskiintiötään osana eurooppalaista kokonaisratkaisua. Eurooppaministeri Sampo Terho (uv.) on kuitenkin tyrmännyt ajatuksen.

Soini sanoo, että pakolaiskiintiötä voidaan muuttaa vain hallitusryhmien yhteisellä päätöksellä.

–  Semmoista keskustelua ei käydä julkisuuden kautta, ja jos käydään, se on varmin tapa tyssätä koko asia.

Risikko lupasi vastikään viikonloppuna, että pakolaiskiintiön nosto on esillä syksyn budjettiriihessä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Soinin puheista ei enää kannata välittää. Mieli näkyy muuttuvan aina tarpeen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Sipilä muistanut mainostaa, että hän antaa uudelleen oman kodin uusille tulokkaille asuttavaksi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin että " kas takki heiluu näin"! Nyt se vaan heiluu oikeassa tuulessa ja oikeaan suuntaan.Kunhan vielä viranomaiset hoitaisivat tehtävänsä ja laittaisi paperittomat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet pois Suomesta.Samalla voisi koventaa/laatia lait niiden kohdalla jotka ottavat/palkkaavat töihin sellaisen henkilön jolla ei ole oikeutta oleskella tai tehdä työtä Suomessa.Mutta näinhän tekee vain sellaiset valtiot jotka suojelee omaa kansaa ja maataan eikä vieraan maan kansalaisia-Suomi ei kuulu näihin maihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla yks' lysti mitä herra Soini sanoo. Nähtäväksi jää mitä tulee tapahtumaan. Huvittuneena (kun ei itkukaan auttaisi) jään odottamaan millaisen selityksen herra Soini sitten suustaan päästelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"lähes parhaiten"... Kenen näkökulmasta tämä lause on laadittu? Kenen parasta ajatellen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairasta touhua, ei lisäyksiä, eikä yhtään ennrnkuin muutkin EU- maat ovat pitäneet lupauksensa!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laittomat maahantulijat Italiassa ovat siellä koska mafiaa ja ns ihmisoikeusjärjestöjä ei saada kuriin. Tämä on vain ja ainoastaan Italian ongelma. Pitäkööt maahanpäästämänsä tulijat tai laittakoot rajavalvonnan kuntoon. Ei tämä Suomen ongelma ole ja Suomella ei tule ottaa ainuttakaan laitonta siirtolaista elätettäväksi. Afrikasta on 100 miljoonaa tulijaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko se tämä sama mies joka viime vuonna uhkasi Eu:sta erottamisella niitä maita jotka eivät suostu taakan jakoon ja vastuun kantoon? Mikäs se nyt on takin kääntänyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Länsi-afrikkalaiset, joita Italiaan suurilta osin saapuu, eivät ole mitään pakolaisia. Miksi turvapaikkajärjestelmä annetaan pilata elintasopakolaisten taholta? Miksi systeemin hyväksikäyttö sallitaan? Länsiafrikkalaiset tulisi palauttaa samantien takaisin lähtösatamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeää on nyt nopeasti saada pois maasta ne joilla ei ole oikeutta jäädä, koska mm, siten saadaan resursseja niiden käyttöön joille pakolaisapu on tarkoitettu. Kysymys on myös sisäisestä turvallisuudesta. Kummallista että kansallinen viestintäyhtiö YLE nosti pääuutisissa esille ns. paperittomien hyväksikäytön työmarkkinoilla. Sanallakaan ei kuitenkaan sivuttu sitä että paperittomat ovat usein käytännössä kielteisen maassaolo / turvapaikkapäätöksen saaneita ja siis luvattomasti maassa. Eikö tässäkin asiassa pitäisi mennä laki edellä eikä tehdä tuollaisilla jutuilla ikään kuin hyväksytyksi sitä että maahan jäädään luvatta. On päivän selvää että tämä kehitys on menossa samaan suuntaan kuin Ruotsissa jossa tilanne on ilmeisesti karannut käsistä ja viranomaiset tekee ratsioita työpaikoille enenevässä määrin löytääkseen maan alle kadonneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi puhutaan Italian ongelmasta, kun vasta oli juttu jossa toimittajat olivat käyneet paikanpäällä sisiliassa katsomassa tilannetta, eikä pakolaisia ole siellä juuri ollenkaan. Suurin osa lähtee suoraan eteenpäin (omatoimisesti) ja vain pieni osa jää sinne vastaanottokeskukseen odottamaan viranomaisten toimintaa. Ja silti kirjoitetaan, että italia joutuu yksin hoitamaan asian...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sisilia ja Italia eivät ole sama asia. Sisilia on Italiaan kuuluva saari, josta varmaan pyritäänkin eteenpäin nopeasti. Italiassa on muutakin rantaviivaa kuin Sisilia, eli ongelma on suurempi nimenomaan muualla Italiassa, ei juuri Sisiliassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lähipiirin bisnekset voivat häiriintyä, joten Soinin suu tukitaan tässä asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on hoitanut ja vastaanottanut jopa siirtolaiset jotka ovat tulleet pakolaisuuden statuksella.Suurin osa varsinkin Ruotsin kautta tulleista olisi Dublin-säännön mukaan tullut palauttaa käsittelyyn tulomaahan, miksi niin ei tehty? Sen sijaan käännytettäviä ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ei saada maasta ulos vaan mietitään "rahapalkkiota" että lähtisivät maasta. Tällaista sovittelua ja jahkailua on meillä lakien ja asetusten noudattaminen tässä asiassa ja tilanteesta kärsii juuri ne oikeasti hädänalaiset joita voitaisiin ottaa siirtolaisten tilalle toimivammassa menettelyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sen olla pitää.
Hyvä Soini.
Kyllä se kepu ja kokoomus sen vielä runnaa Suomalaisten maksettaviksi.
Siitä varman heidän äänestäjät tykkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisoikeudet lentää ikkunasta kun populismia pitää ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oikeassa soini on, että jos jotkut maat voivat kieltäytyä pakolaisista ja itse lypsävät eu:ta. eihän tässä ole mitään järkeä. suomella on kumma tapa maksaa jopa enemmän, kuten tuossa juuri oli donnerin juttu mannerheimista. ollaan niin vastaanottavia, jotta voidaan nuolla eu:n varpaita. toiset tekee mitä haluaa ja suomi, mitä eu haluaa. onko väsynyt ajatellut sitä lainkaan. kieltäyttiin marshall avustakin, mitä aikanaan tarjottiin. toki n-liitto painosti. ps. en ole persujen enkä sinisten unelmien kannattaja. mikä tiedoksi. johan nuo kepu nuoretkin menee sekaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en ole velvollinen elättämään yhtään enkä ketään muuta kuin oman perheeni. Väsynyt saa lahjoittaa niin paljon kuin sielu sietää hyväntekeväisyyten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

150 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image