Kotimaa

Soini: Rehn ymmärsi Bobrikov-vertauksen väärin

Timo Soini (ps.) ei aio pyytää Bobrikov-vertaustaan anteeksi talouskomissaari Olli Rehniltä (kesk.). KUVA: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kotimaa 23.2.2012 14:28 | Päivitetty 23.2.2012 14:59
Anna Leinonen
Timo Soini (ps.) ei aio pyytää anteeksi talouskomissaari Olli Rehniltä (kesk.) sitä, että hän rinnasti Rehnin Bobrikoviin Ylen A-studiossa keskiviikkona. Soinin mukaan julkisessa asemassa olevan henkilön täytyy kestää arvostelua.

Hän viittasi rinnastuksellaan siihen, että Nikolai Bobrikov oli aikanaan Venäjän tsaarin käskynhaltija, joka kertoi, miten Suomessa piti elää. Soinin mukaan Olli Rehn on nyt samanlaisessa asemassa. Hän välittää Kreikkaan Brysselin viestejä ja toimintaohjeita.

Todellisiksi Kreikan käskyttäjiksi Soini nostaa Euroopan komission, Euroopan keskuspankin ja Eurooppalaisen valuuttarahaston. "Nämä tahot kertovat, miten siellä pitää elää ja olla."

Rehn vaati anteeksipyyntöä, sillä hänen mielestään viittaukset murhattuun ihmiseen on vaarallista vihapuhetta. Bobrikov oli autonomian ajan Suomessa varsin vihattu hahmo, joka lopulta murhattiin. Soinin kiistää, että hän olisi vertauksellaan tarkoittanut sitä, että Rehn olisi Kreikassa samankaltaisessa asemassa.

Olli Rehnin julkista anteeksipyyntöä Soini luonnehtii politiikaksi. "Jos hän on oikeasti loukkaantunut, hän olisi soittanut minulle."

Euron pelastamisoperaatio

Soini sanoi Bobrikov-kommenttinsa tilanteessa, jossa häntä ja Rehniä haastateltiin Kreikan kriisistä Ylen A-studiossa. Soini oli haastateltavana tv-studiossa ja Brysselissä olevaan Rehniin oli videoyhteys.

"Kyllä Mikkelin miehestä on tullut Brysselin Bobrikov. Tämä on surkea tilanne Kreikan kannalta. Hehän on taloudellisesti miehitetty maa ja 30 000 euroa on jokaista kreikkalaista kohti velkaa", sanoi Soini, kun Rehnin osuus oli päättynyt.

Soini sanoi, että Rehn ei varmasti halua Kreikalle pahaa. Hän totesi myös, että hänen mielestään nyt on käynnissä euron pelastaminen hinnalla millä hyvänsä.

Soinin mukaan yhteiseurooppalaiset tahot ovat asettuneet Kreikan kansallisen päätöksenteon yläpuolelle. Kreikassa on tulossa parlamenttivaalit, mutta Soinin mukaan komission, EKP:n ja Eurooppalaisen valuuttarahaston antamista ohjeista ei ole mahdollisuuksia poiketa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Herra Reehnin kannattaisi olla ylpeä itsestään,kun häntä on verrattu noinkin hienoon mieheen kuin Bobrikohviin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini tarkoitti Poprikovin olleen hyvä mies, aivan kuin itsekkin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiksu myöntäisi virheensä, vai mitä Soini? Jäätkö surkimukseksi, jota Veikko Vennamokin häpeäisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo on tökeröä ja harkitsematonta puhetta Soinilta. Verrata Rehniä Bobrikoviin !!! Hävytöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpäs Rehnillä on nyt kipupiste matalalla. Luulisi tuossa hommassa karaistuvan, ettei ihan pikkutölväisyistä noin loukkaantuisi. Ei kyllä täytä vihapuheen kriteereitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Soini,ihmetellä vaan sopii eikös muka politiikoja saa,sais arvoistella? todella lapsellista,ei silloin sovi lähteä politikaan mukaan,jos ei kestä arvostelua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli on laitonta sanoa toista idiootiksi mutta jos sanoo hänen olevan kuin Dostojevskin idiootti niin se on vain kirjallinen vertaus. Tämä kannattaa pitää mielessä politiikan areenoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi PERUSSUOMALAISTEN sanomisia. Kyllä tympii tyhjien, herjaavien, pohjimmiltaan erittäin arveluttavien sanontojen käyttö. Ymmärtääksni kansa odottaa heiltä tekoja ja vastuunottoa ja -kantoa. Nyt on odottavan aika jo pitkä. Milloin muutakin kuin suunsoittoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin tarkoitushan oli nimenomaan pilkata ja haukkua. Jos hän ei tarkoittanut loukata, niin silloin anteeksipyyntö on paikallaan. Jos nimenomaan tarkoitti, niin ei silloin ei luonnollisestikaan pyydellä anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siis muiden pitää kestää arvostelua mutta ei herkkien persujen. on ne sakkia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun homma ei ole hanskassa menee selittelyn puolelle.Soinin möläytykset alkavat kyllästyttää kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

soinin ei tarvi pyydellä anteeksi tommoselta joka syytää suomen valuttaa ulkomaille eikä välitä kotomaasta mitään hyvä soini sulla on sentään järki vielä tallella noilla muilla on jo pönttö tyhjä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi voi, pientä Olli ressukkaa... Onko koko maailmassa olemassa herkkähipiäisempää otusta kuin ehta suomalainen, umpikepulainen poliitikko tai virkamies?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomaton moka Timo Soinilta, jos vähänkään tuntee Suomen historiaa. Harkintaa herra Soini... puheesi voidaan tulkita vihapuheeksi ja kannustukseksi laittomuuteeen. Tuollaisia sammakoita ei vastuulliselta poliitikolta saa tulla suusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olli Rehn voisi loukkaantua myös jos uskaltaisi käydä Kreikassa. Saisi Kreikan kansalta aimo annoksen "vihapuhetta". Hän ei ole toiminut kenenkään muun kuin EU-eliitin hyväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehnin vihapuheosio oli lapsellinen. Verrattiinhan Esko Ahoakin Kennedyyn, joka myös sai ikävän lopun eikä Aho kiukutellut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Soinilla tais vähän lipsahtaa kuin lapsella hiekkalaatikolla. Mutta tukistaa ei saa, sillä Timo saattaapi loukkaantua ja leikki jää kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
42
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
20
Suuret lumimäärät voivat johtaa poikkeuksellisiin tulviin Lapissa – viimeksi suurtulva koetteli 15 vuotta sitten
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
17
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image