Kotimaa

Soini: Osinkoverosta voi löytyä korvaava kohde, kun "jup­pi­kuu­na­rit" jäävät verotta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on valmis uudistamaan osinkoverotusta. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 15.2.2017 15:51
Aki Taponen, Kirsi Turkki

Hallitus miettii puoliväliriihessä huhtikuussa, mistä löydetään puuttuvat tulot, kun sekä suunniteltu venevero että moottoripyörävero päätettiin keskiviikkona perua. Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan riiheen valmistuu selvityksiä mielenkiintoisista asioista.

– Siellä on esimerkiksi osinkoverouudistus, josta voisi korvaaja löytyä. Se on sopimuskysymys, eikä siitä ole hallituksessa yhteistä linjaa. Mutta jostainhan ne verot pitää ottaa, Soini sanoi toimittajille eduskunnassa.

Soini perusteli perussuomalaisten ehdottaman veneveron perumista kokonaisratkaisulla.

– Emme halunneet moottoripyöriä verolle. Paketin hinta oli se, että nämä molemmat, vene- ja moottoripyörävero, otettiin pois. Minä olisin juppikuunarit pannut verolle. Ei tässä mitään katiskaveneitä ja pikkupurtiloita ole verolle oltu pistämässä aikaisemminkaan.

25 vuotta vanhaa Corsaakin verotetaan

Soini kertoi lähteneensä veneveron puolustamisessa oikeudenmukaisuudesta.

– Kun 25 vuotta vanhalla pienellä Opel Corsalla ajelee Iisalmen takana, niin sitäkin verotetaan.

Soini selvitti vielä kerran budjettiriihen tiedotustilaisuudessa käyttämäänsä termiä ”juppikootteri”, jolla hän tarkoitti vesijettiä. Hän iloitsi viime syksynä siitä, että ”herrojen huvikuunarit ja juppikootterit” joutuvat verolle.

– Juppiskootterista ei ole koskaan puhuttukaan, hän tarkensi.

Soini kertoi tehneensä keskiviikkoaamuna hallituskumppaneille ehdotuksen moottoripyöräveron perumisesta.

– Lähden siitä, että hallitusohjelmasta pidetään kiinni, ja jos sitä muutetaan, se tehdään yhdessä. Nyt sitä yhdessä muutettiin.

– Jos joku asia ei toimi, tehdään uusi päätös. Päätöksessä, joka ei ole kohtuullinen eikä oikein, ei kannata roikkua kiinni, Soini perusteli.

Sipilä: Toimi jätetään tekemättä, ei peruta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan verojen kokonaisuus käydään läpi puoliväliriihessä. Suurin syy myös veneverohankkeesta luopumiselle oli Sipilän mukaan se, että sen tuotto jäisi aiemmin arvioitua pienemmäksi.

Sipilä kiisti, että vene- ja moottoripyörävero varsinaisesti peruttaisiin, koska niistä ei ehditty antaa hallituksen esitystä.

– Hallitusohjelmassa mainittu toimi jätetään tekemättä, Sipilä täsmensi toimittajille eduskunnassa.

Hän muistutti, että kahdelta viime vuodelta verotuloja on kertynyt arvioitua enemmän.

– Verokokonaisuutta katsotaan puoliväliriihessä, kun viime vuoden luvut tarkentuvat.

Sipilä ei lähtenyt arvioimaan, paljonko verotuloja jäi saamatta, kun moottoripyöriä ja veneitä vedettiin veron pelossa pois rekisteristä.

– Varmaan kaikki tarpeelliset ajoneuvot sinne palautuvat, jos sieltä veron takia on jokin lähtenyt pois. Asia oli valmistelussa ja nyt on kuultu asiantuntijoita. Tulos on se, että veroista ei kerry sellaista, mitä on arvioitu. Silloin on järkevä jättää tekemättä toimi, jonka hyötysuhde jää huonoksi.

”Erillisiä korvaavia veroja ei etsitä”

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo korosti Lännen Medialle, että hallitus katsoo verotusta kokonaisuutena, kun julkisen talouden suunnitelmaa tehdään. Mitään erillisiä korvaavia veroja ei etsitä vene- ja moottoripyöräveron kompensoimiseksi. Orpon mukaan hallituksen trion puhelinkokouksessa tekemään päätökseen ei kuulunut mitään muuta kuin luopua suunnitellusta moottoripyörä- ja veneverosta.

– Tämä oli järkevä päätös, vero olisi ollut vaikea toteuttaa, sen osumatarkkuus olisi huono ja toivottuja verotulokertymiä ei olisi tullut. Pisteverot eivät ole järkeviä. Haitallisia vaikutuksia näkyi jo veneiden ja venevarusteiden kaupassa.

Orpon mukaan arviot veneveron kertymästä olivat kutistuneet vain arvonlisäverojen marginaalin suuruiseksi summaksi eli reiluun kymmeneen miljoonaan euroon.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (109)

Jos Soinissa olisi miestä edes pätkän vertaa niin hän ehdottaisi että pääomaveroa nostetaan viisi(5) prosenttiyksikköä määräajaksi.
Viideksi vuodeksi.
Ja että tätä Soinin ehdotusta ei peruisi demarit.
Eikä myöskään Sipilän hallitus.
Edes Soinin pyynnöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri SIpilä ajaa vain ja ainoastaan parempiosaisten etuja. Kaikki hallituksen etukäteen hyväosaisiin kohdistuvat verot ja maksut vedetään pois. Köyhät saa maksaa- meininki jatkuu. Äänestäjät muistakaa tämä vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vene- ja moottoripyörävero ei olisi kohdistunut hyväosaisiin vaan veneen tai moottoripyörän omistajiin. Jotka saattavat olla rikkaita tai köyhiä, vero ei olisi ottanut kantaa tuloihin tai maksukykyyn. Suhteessa olisi siis rokottanut eniten pienituloisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kun hallitus tekee uuden velvoitteen tai tehtävän kunnalle tai kunnille hoidettavaksi niin julkinen sektori kasvaa eli virkamiehiä lisää. Kuka se nyt ilmaiseksi katsoisi jonkun lain tai tehtävän perään, ainoastaan kateellinen naapuri seuraa asioita ilmaiseksi. Siksi virkamies koneisto on paisunut aivan valtavaksi. noh miksi tehtäviä on tullut lisää kunnille, no siksi koska ihmiset eivät viitsi itse hoitaa asioita kuten sosiaali ja terveyspuolella. Vastuu on siirretty kunnille ihmiseltä sekä esim. Ympäristön nimissä tehty ihan tyhjänpäiväisiä säädöksiä, joku niitä pitää valvoa, ne on niin tyhmiä säädöksiä et ei niitä kukaan muuten noudattaisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnon johtajat johtaa esimerkillään, yksikään edustaja ei ole talkoisiin osallistunut luopumalla jostain eduista vaikka yhteinen piti asian olla..usko mennyt päättäjiin jo ajat sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten polkupyörävero ts. polkupyöränkäyttövero? Poliisi voisi pysäyttää pokupyöräilijän ja pyöräilijän pitäisi näyttää, että 200 euron vuotuinen polkupyörävero on maksettu, muuten poliisi sakottaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi ei leikata julkista sektoria. Ei sairaanhoitajilta ja opettajilta vaan näiltä turhilta virkamiehiltä joita on laskentatavasta riippuen 700 000-900 000. Eli meillä on 25 miljoonaisen kansan byrokratia tässä maassa ja se ne rahat vie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä palstaa on harvennettu ja avohakattu niin, ettei tavallinen sukankuluttaja saa pian mitään lupaa eikä muutakaan palvelua enää ajoissa. Tuo luku on hilseestä, ei kannata jatkaa tyhjää tarinaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempiosaiset saivat päivällä myöhästyneen ystävänpäivälahjan oppositiolta ja hallitusenemmistöltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole pelkästään kyse siitä että veroja vain nostetaan heille vaan heidän saastuttamat vedet ja ilmat, heitä on verotettava kunnolla vielä, siellä valskaa monesti heidänkin vekottimensa vesiin. Saa siinä ihmetellä miksi kalat kuolee ja vedet on saasteisia. Ei muuta kuin veror niille jotka sotkee ja saastuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ökyveneveron toteutus olisi edesauttanut merkittävästi tulevien työehtosopimuksien syntyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ootteko te Kalevan lukijat katsoneet millainen takki on Timo Soinilla?? Se on aivan käsittämättömän liukasta kangasta ja valmistettu niin että takin kääntö onnistuu pelkän puheen avulla silmää räpäyttämättä. Melkein kuin taikuri tuo Timo! Ja saa vielä takin käännöksenkin kuulostamaan aivan valtavalta voitolta, vaikka tosiasiassa hän esiintyi silloinkin voittajana kun esitti ko herrain huvikuunareiden verollepanoa kunkin omassa kaupunnissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on varaa ostaa muutaman sadan tonnin vene,niin 300,00 euron vero on kuin maailman loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja jos on mökillä kolmekymmentä vuotta vanha kalavene, satasenkin veron maksu eläkkeestä tai työttömyyskorvauksesta on suhteessa tuohon maailman loppuun....?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt meni Timpalla pelleilyksi!!! Takki kerran kääntyi nuin komeasti niin enpä Timppa tule sinua enkä sinun puoluetta
enää äänestämään.Olisit pitänyt verot veneille ja moottoripyörille,mutta kun on kerta tarve nekin miljoonat ottaa köyhiltä eläkeläisiltä niin oletpa melkoinen kuustolainen.En tule eikä varmaan moni muukaan sinua äänestämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt taas koitetaan kalastella ääniä, Mutta anna olla kun vaalit ohi niin ääni muuttuu kellossa sehän on nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

A`kuuleha sie Timo ,nyt kun se Opel Corsa kytketään teidän hallitus-herrojen toimesta nettiin siellä Iisalmen takana ,niin sitten se vasta kalliiksi se kirkolla käynti tuleekin , joka kilometristä kun valtiolle,välikäsille ja keruu bulvaaneille maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opposition ja heidän mediansa masinoima vaatimus osaltaan varmaan vaikutti siihen, että ökyhuviveneet jäivät verovapaaksi.
Jospa kuitenkaan köyhemmät ei joutuisi valtiokassan vajeen paikkaajaksi, mieluummin otettaisiin sitten erilaisista puolue sekä piilopuoluetuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä Hakaniemen torin ympäristössä olevasta veroparatiisista löytyy helposti korvaava verotulojen lähde, joka ylittää moninkertaisesti sen mitä veneverolla suunniteltiin. Se on se sama paikka jonne VVO:n ylihintaiset vuokrat päätyy, tällä hetkellä täysin tax free statuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (109)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image