Kotimaa

Soini kiersi mi­nis­te­ri­ky­sy­myk­sen – ”Yksi salkku on varma”

Soinilta kysyttiin, kumman salkun hän näkisi itselleen mielekkäämpänä ja voisiko hän edes kieltäytyä valtiovarainministeriön salkusta.
Kotimaa 7.5.2015 18:45 | Päivitetty 7.5.2015 18:54
Juha Vainio

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini osasi odottaa tiukkoja kysymyksiä ministerinsalkuista. Perussuomalaiset nousi odotetusti keskustan Juha Sipilän vetämiin hallitusneuvotteluihin, ja toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajana  Soinille sovitellaan jo valtiovarainministerin salkkua.

Soini on aiemmin puhunut olevansa kiinnostunut ulkoministerin salkusta – hän työskenteli viime hallituskaudella ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana. Valtiovarainministerinä Soini joutuisi lisäksi kiperään paikkaan heti ensimetreillä, kun hallitus joutunee päättämään Kreikan kolmannesta tukipaketista.

Soinilta kysyttiin, kumman salkun hän näkisi itselleen mielekkäämpänä ja voisiko hän edes kieltäytyä valtiovarainministeriön salkusta.

- Nyt on parempi… Tiedän, että teidän täytyy näitä kysyä ja minä tiedän ne kysymykset etukäteen. Katsotaan, mikä se kokonaisuus on. Pidän luonnollisena, että perussuomalaisilla on painavia salkkuja. Kärkipäästä pitää olla.

Soini painotti, että hallitusneuvottelut on kokonaisuus, eikä hänen tehtävänsä ole julistaa salkkujakoja.

- Yksi salkku on varma. Se on pääministeri Sipilän salkku, Soini sanoi.

- Tehdään ohjelma ensin ja jaetaan sitten salkut. Se on sitten yhden kivistyksen aihe. On niin paljon päteviä, hyviä ministeriehdokkaita.

Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus aloittavat hallitusneuvottelut jo huomenna iltapäivällä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Paljon kiinnostavampaa olisi tietää, mitä persujen vaaliohjelmasta jää jäljelle hallitukseen menon jälkeen. Helppo ennustaa, ei yhtikäs mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Hakkaraisesta tulee ministeri:) saadaan neljän vuoden teatteri kaupan päälle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras mahdollinen hallitus! Onnittelut Sipilälle! Varmaan alkaa toisaalta lakkoilu kun muuta ei vasemmisto voi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

thl:n ylijohtaja vaatii: SOTE MAALIIN JA RIPEÄSTI! Päätökset saatava aikaan ripeästi,jotta saamme lisättyä oikeudenmukaisuutta ja parannettua suomalaista hoitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus on Aina väärässä opposition mielestä ja hallituksen mielestä oppositio on väärässä,Eipä siis ihme että menee huonosti kun he kaikki ovat siis väärässä.Haudatkaa politiikka.Nytkin sinne hallitukseen tulee uusia ministereitä virkoihin jotka jaetaan puolueen kannatuksen mukaan eikä osaamisen mukaan.Siellä ensimäiset vuodet menee ihmetellessä ja opetellessa.Eiköhän olisi parempi kouluttaa ihmisiä koulun penkillä eri virkoihin ja unohtakaa politiikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tarvitaan laki joka lopettaa kuntaliitosten viiden vuoden karenssin irtisanomisissa. Sote kuntoon. Byrokratiaa vähemmän. Yrittämisestä helpompaa. Terveyskeskuksissa täytyy kyetä nopeuttamaan hoitoon pääsyä parantamalla ja suoraviivaistamalla ajanvaraus järjestelmää. Muutenkin kaikki löysät henkilöstöresurssit pois kuntasektorilta ja valtion koneistosta. Sossut ja työkkärit ja kelat saman katon alle ja monoa puolelle porukasta. Etuuksien yhteenlasku operaation voi aivan hyvin automatisoida hyvin pitkälle. Hallinosta voi karsia paperin pyörittäjiä kaikialta ja siirtyä läpi hallinnon sähköiseen toimintaan. Kansalaisen asionti virastoihin on pystyttävä hoitamaan verkon yli kaikilla sektoreilla. Näin saadaan vähennettyä kalliita toimitiloja kun ei tarvita niin paljoa asiakaspalvelu tilaa ja asiakaspalvelijoita pyörittämään samoja kansalaisten papereita monessa konttorissa. Työvoimaakin voidaan karsia, kun ei tarvitse olla tietyllä kellon lyömällä maksimaalista henkilöuntaa paikalla kun asiat voi hoitaa suoraan työajanpuitteissa verkossa. Kyllä työsarkaa on eikä sen tien tarvitse olla kivinen, kun asialla osaavaa porukkaa suunnittelemassa ja toteuttamassa. Suomen pitäisi olla tietoyhteiskunta ja teknologian edelläkävijä. Valitettavasti Valtio ja kunnat ovat tässä suhteessa kivikaudella edelleen. Teknologian suomien etujen surkea hallinta ja mikrototeutus maksaa juurikin niitä miljardeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini istui keskellä missä tavallisesti on suurin pomo. Sipilä oli se vasen käsi tai riippuu siitä mistä suunnasta katsoo. Saapa nähdä miten pian se isänmaa on pelastettu vai tarvitaanko siihen EU rahoja vai selvitäänkö vain sieltä tulevilla määräyksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin toiseksi suurin puoluehan on toki Kokoomus, eikä Perussuomalaiset. Perussuomalaisilla on toki yhden edustajan verran suurempi eduskuntaryhmä, koska vaalimatematiikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja jos vaalit pidettäisiin vain etelä-suomessa ja kehä kolmosen sisäpuolella niin keskusta olisi pienpuolue!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiseksi suurin puolue on pitkään ollut SDP, jolla on lähes puolenkymmentätuhatta jäsentä enemmän kuin kikkareilla. Keskustalla jäseniä toistasataatuhatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus on nyt kolmanneksi suurin puolue eduskunnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image