Kotimaa

Soini jättää politiikan kokonaan – Jussi Halla-aho näpäytti sinisiä

Ulkoministeri Timo Soini (sin.). Pian vapaa mies. Politiikan ruljanssi jää kokonaan. KUVA: Timo Marttila
Kotimaa 18.4.2019 12:45
Anita Simola

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) teki sen, mikä oikeastaan jo tiedettiin. Hän ei lähde ehdolle eurovaaleihin. Poliittisille uralle pannaan nyt piste.

Ulkoministerin hommat hän kertoo hoitavansa loppuun, mutta sen jälkeen hän on vapaa suomalainen mies.

– Kun uusi hallitus aloittaa, astun Senaatintorille vapaana miehenä. Elämäni mullistuu, koska tiedän mitä se on ollut, hän kirjoittaa tuoreessa blogissaan.

Soini kertoo lähtevänsä politiikasta hyväntuulisena ja hyvillä mielin.

– Näkemys ja kokemus ei katoa mihinkään, hän toteaa.

Soini on ollut omien sanojensa mukaan tarkkailtavana ja vastuussa vuosikymmeniä.

– Tästä eteenpäin vastaaminen on vapaaehtoista. Otan toiset lastit ja laastit. Saan valita ne itse.

Seuraava askelkuvio?

Julkisuudessa on paljon uumoiltu, että Soinia odottaisi jossakin oma hillotolppa. Uusista työtarjouksista hän ei ole kuitenkaan hiiskunut.

Soini on 56-vuotias. Mikäli hän aikoisi jäädä kokonaan pois työelämästä, saisi hän luopuvan kansanedustajan sopeutumiseläkettä.

Hän hyötyisi kansanedustajan eläkelaissa olevasta pykälästä, jonka mukaisesti sopeuttamisrahaa voidaan antaa 65-vuotiaaksi, jos kansanedustaja on sopeutumisrahan päättyessä täyttänyt 59 vuotta.

Sopeutumisrahaa maksetaan 1–3 vuotta, riippuen edustajantoimen kestosta. Soini on tullut eduskuntaan vuonna 2003.

Pitkää vatkausta

Soini kertoi maaliskuussa uskovansa, että hänen elämänsä paras päivä on vielä edessä.

– En osaa ajatella, että se olisi jo mennyt. Monet kilvoitukset olen läpi käynyt. Uskoni olen säilyttänyt. Näin hän kirjoitti kertoessaan silloin, kun kertoi päätöksestään eduskuntavaalien suhteen.

Soinin ilmoitusta hänen jatkostaan odotettiin jo moneen otteeseen. Loppusyksystä ulkoministeri kertoi, että joulutauolla on aikaa pitää palaveria perheen kanssa ja miettiä sitä, jatkaako vai jättääkö politiikka.

Ei tullut päätöstä vielä joulutauon jälkeen, eikä vielä tammi-helmikuussakaan, vaan vasta maaliskuun viidentenä päivänä, jolloin eduskuntavaalien ehdokkaat piti nimetä.

Kaikki tippuivat

Kevään korvalla kaksi vuotta sitten Soini kertoi luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta. Puoluekokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Jussi Halla-ahon, eikä Soinin suosikkia Sampo Terhoa. Alkoi prosessi, jossa puolue hajosi ja syntyi uusi ryhmä. Siitä syntyi myöhemmin sininen tulevaisuus. Siniset jatkoivat hallituksessa.

Eduskuntavaaleissa siniset eivät saaneet yhtään edustajaa läpi.

Puheenjohtaja Halla-aho kommentoi heidän eroaan vielä torstaina.

– Karman laki näytti voimansa, kun kaikki loikkarit tippuivat, hän totesi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Sinisten suorittamaa temppua ,ei olisi hyväksytty missään sivistysvaltiossa. Meillä on niin hampaaton lammas presidenttinä ,että oikeen hirvittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos persujen puoluekokouskäytäntö on sama kuin aikaisemmin, mikä estää homma-foorumia tekemästä uutta keikausta, jos Halla-aho alkaa löysäilemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Halla-aho vai puolueen vanha puolue ratsu joka päättää asioista kun keskeytti Halla-ahon haastattelussa toimittajan kysymyksen ?vastauksen .Kyllä puolueen puolueen puheenjohtan pitäisi saada vastata eikä muut keskeytä vastasi sitten mitä tahansa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavoite on saavutettu ja urakka saatettu loppuun.Loppu. elämä on sitten taattu jonka veronmaksajat kustantaa koska eduskunnasta saaduista palkkioista ei mene eläkemaksuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka onkin väärää puoluetta, jotenkin tykkäsin tästä värikkäästä kielivirtuoosista, joka hoiti oman ulkoministerin pestinsä erittäin hyvin. Soini pesee mennen tullen nämä halla-aholaiset, jotka ovat todella outoa porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä tiennytkään olevani outoa porukkaa kun persuja äänestin. Luulin olevani ihan tavallinen äiti, vaimo, mummo ja työntekijä. En äänestä koskaan toistensa päälle huutajia, mielestään oikeassa olevia, vaan Halla-aho sai ääneni rauhallisella ja asiallisella käytöksellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö mitään muuta kriteerejä tarvinnut sinulle olla? Aivan sama, mitä ajattelee ja puhuu, kunhan käyttäytyy rauhallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jankkaat, perussuomalaiset sai varmasti kaikenlaisilta äänestäjiltä ääniä. Maahanmuuttoteema riitti perusteeksi äänestää heitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin äänestänyt jos olisin jaksanut liikkua. Ääneni olisi mennyt 99.9% varmuudella ps:lle... Mut ei voi midii enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Takinkääntäjä apupoikineen ja tyttöineen, sai just sen mitä ansaitsikin ja kuuluikin. Ei yhtään vähempää. Henkilökohtainen kunnioitus Soinia kohtaan tippui nollaan juuri sillä hetkellä, kun selvisi millainen pyrkyri ja hillotolpan nuoleskelija koko mies onkaan lopun viimein. Kun ilmoitti naamat sinisenä jenginsä puljauksen, niin se oli se hetki. Ja täytyy sanoa, että tunnen tiettyä vahingoniloa Soinin ja puljaus-jenginsä kohtalosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko nyt sinisiin loikanneet alkavat uskoa, että he olivat vain väline Soinin omaneduntavoittelulle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä muistaa, että sinisiä ei valittu vaaleissa hallitukseen. Tämähän nähtiin nyt EK-vaaleissa (ei luottamusta). Tälläistä loikkausta ei tulisi tulisi sallia tulevaisuudessa miltään poliittiselta ryhmältä. Olivat kesk/kok puolueiden juoksupoikia alusta loppuun. Ei muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketkä olivat vaaleissa hallitukseen valittuja? Kaikki ministerit olivat vaaleilla valittuja kansanedustajia. Vaaleissa ei valita ministereitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei oltu Sininen tulevaisus mantaatila valitu eduskunta. Ajatelivat vain oma napa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinisten ministeri kaarti oli käytännössä eniten ääniäsaanutta porukkaa aikoinaan persuissa. Siinä mielessä heillä oli mandaatti kyllä olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini taisi katsoa eduskuntavaalien tuloksen ennen kuin tekee oman lopullisen päätöksen!? Jos sinisillä olisi ollut kannatusta eduskuntavaaleissa, niin sitten niitä voisi olla myös eu-vaaleissa, mutta kun kannatusta ei ollut silloin, niin eipä sitä taida häävisti olla nytkään!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinhan Halla-aholle tulee eteen tilanne, että oman puoleen radikalisoituneet käy päälle? Vai onko Halla-aho valmis menemään miten pitkälle tahansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallalainen ehti jo ilmoittelemaan jouston varasta mamupolitiikassa. Pankoot nuiva siipi sen merkille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla
9:26
Missä lomapäivä sujuu aurinkoisimmin? – Kaleva etsii Oulun parasta kesäterassia, äänestä suosikkiasi!

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image