Kotimaa

Soini, Huhtasaari ja Laukkanen mukana Trumpin ru­kousaa­miai­sel­la

Ulkoministeri Timo Soini ja kaksi suomalaista kansanedustajaa osallistuvat Yhdysvaltojen kongressin kansalliselle rukousaamiaiselle. KUVA: GIAN EHRENZELLER / EPA
Kotimaa 29.1.2017 14:25 | Päivitetty 29.1.2017 15:47
STT, Kaleva

Ulkoministeri Timo Soini (ps.), kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) ja kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen osallistuvat Yhdysvaltojen kongressin kansalliselle rukousaamiaiselle 2. helmikuuta. Puhujana tilaisuudessa on myös Yhdysvaltojen uusi presidentti Donald Trump.

Rukousaamiaiselle osallistuu tänä vuonna noin 2 800 ihmistä, joista kansainvälisiä kutsuvieraita on 140 maasta reilut 50. Kutsuttujen joukossa on parlamentaarikkoja, ministereitä ja presidenttejä. Tapahtuma on kolmipäiväinen ja sisältää tapaamisia ja keskusteluja kristillisestä maailmankuvasta.

Laukkanen on saanut kutsun tapahtumaan neljältä Yhdysvaltojen presidentiltä vuodesta 1998 alkaen. Hän kertoo STT:lle osallistuneensa 18 aamiaiselle ja sanoo, että jokaisen presidentin ensimmäinen puhe on tähän asti ollut näille selvästi jännittävä hetki.

- Se on niin hieno tilaisuus ja valtava ihmismäärä. Uskon, että jokainen presidentti kokee jonkinlaista, sanoisinko pyhän läsnäoloa, ettei tulla ihan takki auki tilaisuuteen, Laukkanen sanoi.

Trumpin ensimmäisen viikon toimet ja viimeksi seitsemän maan kansalaisille määrätyt maahantulokiellot ovat herättäneet Euroopassa laajaa paheksuntaa. Laukkanen ei ryhtynyt vielä arvioimaan tai tuomitsemaan toimia, mutta sanoi monien pohtivan Trumpin henkilökohtaista vakaumusta.

- Monihan pohtii sitä, onko hän kristitty ollenkaan?

Laukkanen on järjestänyt vastaavaa tapahtumaa Suomessa. Seuraava suomalainen rukousaamiainen pidetään maaliskuussa.

Soini kertoi saamastaan kutsusta Ylen Pressiklubissa joulukuussa ja sanoi tuolloin, ettei hänellä ole ohjelmassaan tapaamista presidentin kanssa. Soinin mukana tapahtumassa on myös hänen puolisonsa.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Omista, puolueensa rahoista kai makso matkan asiossaan Britanniassa, sekä tutkaillessa tilannetta Suomenkin kannalta Brexitin jälkeen, vaikka lennetään sitä paljon turhempiakin isolla porukalla eestaas esim. Hesan ja Brysselin väliäkin.
Totta kait on kutsuttaissa tällaisiin tilaisuuksiin mentävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomella lepposa ja sanavalmis ulkoministeri, tuttu ja turvallinen
Timppa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump on näistä henkilöistä ainoa, joka pitänyt vaalilupaukaensa ja laittanut ne käytäntöön! Muut ovat takinkääntäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitaisiinko kuvitella, että Timo Soinin todennäköisin seuraaja, Jussi Halla-Aho, kävisi rukousaamiaisella Washingtonissa?

Jussilla ei todellakaan ole sellaista 'Pontifex Maximus' -karismaa kuin Timolla on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Yhdysvalloilta Suomelle toukokuussa. Tulevan kaksivuotisen puheenjohtajamaan Suomen ulkoministeriö ja Soini on tässäkin asiassa yhteyksissä nykyisen puheenjohtaja maan kanssa ja saattaapa siihen olla tilaisuus tämänkin kokoontumisen yhteydessä, matkaahan voi vaikka hyödyntäin näinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis hyvä jos osallistuu messuun parempi että jäis sinne laisensa joukkoon jää tänne tarpeeksi tolloja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parlamentaarikkojen ja ministereiden lisäksi kutsuttu presidenttejä. Aika hieno asia kun ulkoministeri Soini Suomesta sai kutsun.
Suomalaisten politiikkojen kannattaisi enemmän pitää yhteyttä manner Euroopan lisäksi muuallekin kuten Soini terveen kiinnostuneena poliitikkona on tehnyt Britannian sekä USA:n suunnallakin ja josta sitten onkin avautunut hyödyllisiä yhteyskanavia maan asioiden hoidon kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump kristitty katolinen? Sallikaa mun nauraa... Ai niin ja Soini menee samaan pelle-kategoriaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois kiva tietää kenen lompakosta matkat maksetaan. Sen kun käyvät rukousaaiaisella mutta omakustannus hintaan, ei verorahoilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persuilla näyttää olevan pätäkkää millä mällätä! Mitä siellä syötiin? Meksikon pataako? Maksoiko Soini, Huhtasaari ja Laukkanen omasta lompsastaan matkat ja sapuskat? On satavarmaa, että meikäläinen ei noihin kesteihin kykene iki-kuuna-päivänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toivottavasti menevät omilla rahoilla eikä veronmaksajien rahoittamalla matkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teologiset pohdinnat ja niiden pohdintareissut eivät kuulu veronmaksajien kustannettavaksi. Tuossakin reissussa on mennyt vähintään 30ke - eli yksi lähihoitaja olisi voinut hoitaa 6 vanhuksen auttamista vuoden!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

89
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
53
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
51
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
40
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
37
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
33
Metsokankaan koulun erityisryhmien taksikyydeistä tuli iso harmi: Lapset myöhässä, vanhemmat kyydittäjinä – ongelmat jatkuivat tiistaiaamunakin
33
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image