Kotimaa

Soini ei lähde puimaan puo­lue­sih­tee­rin maa­han­muut­ta­ja­pu­hei­ta

Perussuomalaisten Timo Soini ei ottanut lauantaina kantaa kysymykseen siitä, onko Riikka Slunga-Poutsalon ja perussuomalaisten sopivaa kutsua turvapaikanhakijoita ”elintasosurffareiksi”. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 22.8.2015 21:20
STT

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei lauantaina lähtenyt arvioimaan puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon kannanottoa, jossa tämä muun muassa kutsui turvapaikanhakijoita ”elintasosurffareiksi”.

Slunga-Poutsalo ennakoi perjantaisessa tiedotteessaan, että enintään viidennes Suomeen tänä vuonna tulevista turvapaikanhakijoista olisi ”todellisia hätää kärsiviä”. Maahanmuuttoviraston edustaja ei perjantaina Ylen haastattelussa allekirjoittanut väitettä.

Kokoomuslainen sisäministeri Petteri Orpo arvioi viikonloppuna Helsingin Sanomille, että esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.

– Pakolaisia kuuluu auttaa, ja siihen Suomella on hyvät perinteet. Haluan, että maahanmuutosta puhutaan kokonaisvaltaisesti – ei niin, että listataan, ketä nyt käännytetään ja luonnehditaan tulijoita, Orpo sanoi HS:lle.

Soini: Emme keskustele muiden ehdoilla

Perussuomalaisten Soini ei ottanut lauantaina kantaa kysymykseen siitä, onko Slunga-Poutsalon ja perussuomalaisten sopivaa kutsua turvapaikanhakijoita ”elintasosurffareiksi”.

– Emme käy keskustelua muiden ehdoilla emmekä alistu siihen tälläkään hetkellä, vastasi Soini Imatralla perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä.

Mutta mitä mieltä olette tällaisten sanojen käytöstä?

– Ilmaisinkohan itseni epäselvästi? Soini vastasi.

Ette halua vastata kysymykseen?

– Vastasin kysymykseen ja vastaan kysymykseen niin kuin haluan, Soini sanoi.

Jopa 15 000 turvapaikanhakijaa

Sisäministeriö kertoi torstaina arviostaan, jonka mukaan Suomeen on tänä vuonna tulossa jopa 15 000 turvapaikanhakijaa. Tämä on 10 000 arvioitua enemmän. Koko viime vuonna turvapaikanhakijoita oli reilut 3 600.

Siirtolaiskriisi on pahentunut kesän aikana koko Euroopassa ja lisännyt turvapaikanhakijoita myös Suomessa.

– Allekirjoitan täysin (liittokansleri Angela) Merkelin lausunnon siitä, että tämä kriisi on Euroopalle jopa suurempi haaste kuin eurokriisi. Tämä on suuri eurooppalainen ongelma, arvioi sisäministeri Orpo torstaina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Mitä hemmettiä: "pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia"?!?!

Eihän tuossa lausunnossa ole päätä eikä häntää. Jos keskustellaan pelkästään motiiveista ilman että otetaan kantaa ihmisten ihonväriin tai kansalaisuuteen niin ei se voi vielä mitenkään olla rasistista. Minua rupeaa tympimään se että aina vedetään rasismikortti esiin kun julkisuuteen esittää maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvan lausunnon. Ja nyt vielä ihan ministerin suulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin johtama Perussuomalaiset vasta aloittamassa hallitustaivalta, mutta uskoisin kyllä maamme kannalta asioiden hoituvan nyt puolueen vaikutuksesta edellisiä vuosia paremmin.
Menneinä vuosina maamme on ajettu valuuttapoliittisine ratkaisuineen euroopan häntäpään valtioksi taloustilanteen osalta, eikös vain tästä suunta voi olla vain ylös päin, pahemmaksi ei parane tilannetta enää päästää. Nyt vaan suomessa puhaltamaan enemmän yhteen hiileen oman maan etua ja kansalaisia ajatellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Perussuomalaisten Soini ei ottanut lauantaina kantaa kysymykseen siitä, onko Slunga-Poutsalon ja perussuomalaisten sopivaa kutsua turvapaikanhakijoita ”elintasosurffareiksi”.
– Emme käy keskustelua muiden ehdoilla emmekä alistu siihen tälläkään hetkellä, vastasi Soini Imatralla perussuomalaisten ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä.
Mutta mitä mieltä olette tällaisten sanojen käytöstä?
– Ilmaisinkohan itseni epäselvästi? Soini vastasi.
Ette halua vastata kysymykseen?
– Vastasin kysymykseen ja vastaan kysymykseen niin kuin haluan, Soini sanoi."

Heh, Soinihan selkeästi sanoi mitä mieltä on kyseisestä sanavalinnasta. Hänellä ei ollut mitään valittamista asiasta. Jokainen käyttäköön sellaista kieltä kun parhaaksi näkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi aika oikeasti pistää stoppi laittomalle maahanmuutolle. Kun satoja tuhansia ihmisiä saapuu jatkuvalla virralla tänne Eurooppaan ja näissä köyhissä maissa syntyvyys on erittäin voimakasta, niin loppua ei tule näkymään. Kyseessä on pohjaton kankkulan kaivo. Rahaa ei pidä syytää ilmaiseksi verorahoista kaikille tänne lorvailemaan tulleille, joiden ei pitäisi edes olla Suomen sosiaaliturvan piirissä. Jos nykyisenlaiset tuet pidetään, tilanne tulee olemaan kestämätön taloudelle. Jo nykyinen elintasomme on pelkkää kulissia, elämme nimittäin velkarahalla. Suomen talous on jo nyt syvällä suossa, ottaen huomioon mm. massatyöttömyys.

Mielestäni olisi syytä purkaa tämä Schengen-systeemi väliaikaisesti tai ainakin ottaa rajatarkastukset käyttöön. Näin voidaan oikeasti tarkistaa maahanpyrkijöiden paperit, että passit, viisumit, työluvat ym. ovat voimassa. Maahanmuuton tulee olla ensisijaisesti työperäistä, ei sosiaalitukien perässä juoksemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka muistaa koska suomalainen politikko on puhunut a) totta b) vastannut kysymykseen.........jne itellä ei tuu mieleen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko näin, että Slunga-Poutsalo tai Soini lähtisivät itse pelkästään paremman elintason perässä kumilautalla merta ylittämään tai elämään alkeellisissa olosuhteissa pakolaisleireillä, kaupunkien kaduilla ja puistoissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida tietää, että huomattava osa välimerta ylittävistä Eurooppaan pyrkivistä on tulossa sellaisesta paikassa, jossa he jo ovat turvassa sodalta ja vainolta, esimerkiksi Turkista. Syyriasta ja muualta lähi-idästä ja Afrikasta pääsee lisäksi levottomista maista pakolaiseksi esimerkiksi Irakiin, Libanoniin, Kaukasuksen maihin ja moniin persianlahden maihin, eikä silloin a) tarvitse maksaa latin latia Välimeren ihmissalakuljettajille ja b) riskiä hukkua Välimereen ei ole.

Silti valtava määrä pakolaisstatusta tavoittelevia ihmisiä päättää jatkaa matkaansa jo turvallisesta paikasta Eurooppaan tai suuntaa tänne alun perinkin sen sijaan, että pakenisivat edellä mainittuihin maihin ilman riskiä hukkua Välimereen ja ilman tarvetta maksaa koko omaisuutensa salakuljettajille.

Onko tätä oikeasti niin vaikeaa käsittää tai myöntää ääneen: Eurooppaan tulee pakolaisia, joista osa - ehkä suurikin - on tosiaan paennut kuoleman ja väkivallan uhkaa, mutta se, että he ottavat hukkumisriskin, uhraavat rahansa ja päättävät tulla juuri Eurooppaan, johtuu siitä, että haluavat saada turvallisen asuinpaikan lisäksi myös kotimaataan tai heidät alunperin vastaanottanutta maata huomattavasti korkeamman elintason? Tämä on yksinkertaisesti fakta, ja jos jokin on törkeää, sen kieltäminen tai siitä vaikeneminen on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Takinkääntäjä Soini ei ota vastuuta mistään ei maan asioista eikä pistä ruotuun oman puolueensa jäseniä.
Pellepuolue ja pelle puheenjohtaja ja tätä porukka äänestää? Huh huh!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei ole enään sananvapautta. On todella härskiä jos pakolaisista ei saisi antaa kuin ylistyssanoja. Elintasasurffari on todella lievä sanonta ja tästä nyt pitäisi anteeksi pyyntöjä esittää. Jos joka kielteinen lause on rasismia niin kyllä minä mieluimmin olen rasisti kuin määkivä lammas monikulttuurin puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme pelleilyä tämä suomen touhu. Tuntuu ikävältä, että kouluissa opetetaan, kuinka Suomessa on sananvapaus hyvin, vaikka täällä joutuu "jalkapuuhun" jos on eri mieltä asioista ja sanoo sen ääneen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

viittaatko tässä siis niihin persujen kari uotin kanssa tekemiin tutkimuksiin missä on persuista sanottu heidän mielestään väärin? siinä sulle sanavapautta, jalkapuuta jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaisi Soinikin olla elintasosurffaaja jos olisi syntynyt jonnekkin sodan runtelemaan kehitysmaahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Petteri Orpo sanoo että Suomella on pitkät perinteet pakolaisten auttamisessa,mutta onko meillä näissämäärin siihen todellakin varaa.Omat kansalaiset,ja nimenomaan heikossa asemassa olevat joutuvat samalla kärsimään.Sitten kun Orpo ja muut isotuloiset,vuorineuvokset yms osallistuvat meidän talkoisiin niin silloin olisi myös varaa päästää suustaan tuollaista potaskaa.Ja mitä pakolaisiin tulee niin onko ihmiset huomanneet millaisia ihmisiä ne ns. pakolaiset pääasiassa ovat,nuoria,parhaassa iässä olevia miehiä,minkähän vuoksi.Eikö tälläisten ihmisten pitäisi olla omaassa maassa hoitamassa asioita kuntoon eikä paeta muualle.Millähän nimellä tälläisiä miehiä kutsuttiin aikoina kun Suomi taisteli itsenäisyydestä,muistaakseni rintamakarkuriksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

19:50
Viedäänkö suomalaista sianlihaa kohta Venäjän läpi junalla Kiinaan? – Vientisopimus sisältää nyt myös jäähdytetyn lihan viennin ja lisää on tulossa
19:42
Suomen mitalitili ei auennut agilityn MM-kisojen avauspäivänä – maksikoirien joukkuekilpailun viides sija paras suomalaissijoitus
19:22
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
19:04
Viidessä eri osoitteessa toimiva poliisi aikoo taas muuttaa Oulussa – Ylitarkastaja uuden poliisitalon hinta-arviosta: "Se poikkesi siitä, mihin olimme varautuneet" Tilaajille
18:07
Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi esitetään Pasi Kostamovaaraa – nimitys tarkoitus tehdä perjantaina
18:00
”Suru on myös kaunis tunne” – Tytär-tanssiteoksessa Kaisa Rundelin ja Taina Ala-Ketola käsittelevät suhdettaan isään, joka oli läsnä, mutta poissa Tilaajille
17:33
Kokoomus jättää välikysymyksen: "On päätetty menolisäyksistä, joille ei ole tulopuolella katetta"
85
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
58
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
57
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
47
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
45
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
44
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
34
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image