Kotimaa

Soini: Aloittavatko vihreät ni­men­ke­räyk­sen eutanasian sallimiseksi?

Kotimaa 21.5.2012 10:09
Kaleva

Vihreiden puoluekokos äänesti sunnuntaina eutanasian puolesta. Päätös herätti heti poliittista keskustelua. Vihreiden linjan ovat tyrmänneet jo sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Soinin mukaan vihreät leikkivät päätöksellään "elämän ja kuoleman herraa". Hän kysyy blogissaan, aikovatko vihreät alkaa kerätä eduskunnassa nimiä eutanasian sallimiseksi? Entä onko tiedossa vihreiden lakialoite asiasta?

Soinin mukaan ihminen on vapaa ajattelemaan mitä hyvänsä. Hän arvelee, että eutanasian kannattajia löytyy myös perussuomalaisia äänestäneiden joukosta. Itse hän tyrmää eutanasian täysin. "En istu päivääkään sellaisen puolueen johdossa, joka kannattaa puolustuskyvyttömien surmaamista. Eutanasialla tai ilman", Soini kirjoittaa.

Soini odottaa myös pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) kantaa asiaan.

Myös sisäministeri Päivi Räsänen otti kantaa vihreiden päätökseen. Hän kirjoittaa blogissaan, että kristillisdemokraatit eivät ole mukana sellaisessa hallituksessa, joka "laillistaisi sairaitten tai vammaisten ihmisten surmaamisen".

Räsänen muistuttaa, että Suomessa on jo nyt mahdollista luopua aktiivisista hoidoista, "mikäli ne eivät enää hyödytä potilasta tai potilas niistä kieltäytyy".

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Ei tässä olla mitään murhaamisautomaattia tekemässä vaan kuolmena sairaan tuskilta armahtavan oman tahdon mukaisen pois nukkumisen mahdollistavan teoksi . Ei ole ihmiselämän arvoista elämää tuntea pelkkää tuskaa eikä mistään voi nauttia tai tuntea iloa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siis Soinia ja Räsästä. Miten on mahdollista , että puolueiden puheenjohtajat sekoittavat oman uskonsa politiikkaan? Eutanasialaki olisi paras laki mitä Suomessa olisi koskaan aikaan saatu. Täältä lähtee pitkätukkaisen tytön tukan heilautus ja kiitos Viholaiselle joka uskaltanut tehdä vihreille aloitteen. Kirjoitan lakialoitteen heti eutanasian puolesta! Kärsimykselle loppu ja vapaalle tahdolle sanon ISON KYLLÄ. Omalle tahdolle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien ihmisten mielipiteet perustuvat arvoihin. Joko kristillisiin, marxilaisiin tai joihinkin muihin arvoihin.

Oletko todella sitä mieltä, että kristillisiin arvoihin perustuvia mielipiteitä ei saa Suomessa esittää ja etteivät kristityt saa osallistua politiikkaan?

Oma tahto on huono perustelu, kun joku muu joutuu elämän lopettamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eutanasian kieltäminen muutaman ihmisen uskonkäsityksen takia on kummastuttavaa. Kyllä kristityt saavat osallistua politiikkaan mutta siellä tulee unohtaa teokratian rakentaminen ja ajatella ihmisiä ihmisinä, mitä Räsänen ja Soini eivät nyt tee. Jos joku pyytäisi minua auttamaan heitä eutanasian suorittamisessa, tottakai suostuisin jos heillä olisi vaihtoehtoina järjettömät kivut lopun elämäänsä tai sitten nukahtaminen ja lepoon pääseminen. Sillä olen kristitty, uskon kuoleman jälkeiseen elämään enkä siis usko että elämä loppuu viimeiseen hengenvetoon. Käsittääkseni näin ajattelevat myös muut kristityt. Mitä sillä on siis väliä kuoleeko ruumiimme hirvittävissä tuskissa kiduttajien ympäröiminä vai pääsemmekö lepoon rauhassa, nukahtamalla ikuiseen elämään? Koska siihen käytettäviä lääkkeitä ei mainita vanhassa testamentissa? Olemme kaikki kauniita ihmisiä, mutta jos joku täältä haluaa lähteä seuraavaan elämään ilman kipua varman kuoleman edessä, suokaamme se hänelle, ei hänen kiduttamisensa ketään hyödytä minkään vertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini ja Räsänen hyökkäsivät toisten arvoja vastaan. Eikö sinulla ole omaa tahtoa? Et taida käsittää mistä puhut? Hyväksyn ilman muuta erilaiset näkemykset, mutta en siten kuten Räsänen ja Soini. He tuomitsevat toisia ihmisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eutanasia olisi monelle kultaakin tärkeämpi "sijoitus" tulevaisuudelle! Nimeni laittaisin heti eutanasian puolesta jos vain joku keräisi,hoitotestamentissani on jo painotettuna että jos ...niin ehdottomasti sallin sen itselleni! Soini teki virheen kun rupesi hurskastelemaan Räsäsen kans,voihan olla että Soinilla ei pian ole puoluetta kun valtaosa on eutanasian kannattajia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eutanasiahan ei koskisi kuin pientä osaa kuolevista,EI KAIKKIA!! Vain heitä joiden kipuja ei voida edes kohtuudella lievittää lääketieteellä ja joiden edessä on tuskainen loppu,pitkittynyt ja turhaa tuskaa tuottava potilaalle ja omaisille! Ehdottomasti eutanasia olisi lailistettava,on hurskastelua ja tyhmyyttä kieltää sitä. Setäni teki eutanasian omankäden kautta kun kuuli sairaudestaan,olisi senkin voinut saada kunniakkaasti sairaalassa. Jotka ovat eutanasiaa vastaan eivät koskaan ole kokeneet kovia kipuja eikä sairauksia,jos olisivat eivät puhuisi tyhjää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

soitin ystävälleni Kari Viholaiselle. Hän on se henkilö joka teki aloitteen vihreiden puoluekokoukselle eutanasiasta. Julkista tietoa ja nähtävissä puoluekokousaloitteista netistä. Viholainen on oululainen. Kiitin kaveria aloitteesta. Kari oli vaatimaton ja sanoi vaan , että asia on paljon tärkeämpi kuin se kuka asiaa on vienyt eteenpäin. Huippu tyyppi. Kalevassakin oli uutista jokin aika sitten Viholaisen aloitteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ketään muuta koskaan häiritse näissä uskovien kannanotoissa se kaksinaismoralismi ja ristiriita mikä liittyy siihen että sairaudet ja kuolema on kuitenkin itseltään Jumalalta peräisin seuraamuksena syntiinlankeemuksesta? Jos elämä on pyhä ja Jumalan tahto niin eikö sitä silloin pitäisi olla myös kuoleman? Samoin jos ehkäisy kielletään ja lapset ovat aina Jumalan tahto niin eikö sitä silloin ole myös yksilön lapsettomuus ja hoidot sekä hedelmöitys pitäisi kieltää, joku VL voisi vaikka vastata? Päivi Räsänen on lääkäri ja ihmettelenkin miten on mahdollista noinkin ehdottomasti Raamattuun suhtautuvalle ihmiselle toimia kuitenkin Jumalan "tahtoa" vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisarvoisen kuoleman ja hyvän kivunlievityksen suurimpana kantona kaskessa ovat hoitotieteilevät sairaanhoitajat, jotka estävät kipujen lievittämisen lääkärin määräyksistä piittaamatta. "Mutta morfiinihan aiheuttaa riippuvuutta!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äitini kuoli syöpään ja koko tauti toteamisesta loppuun kesti vain muutamia kuukausia. Kivut olivat loppuvaiheessa kovat. Ihminen itse oli viimeiset kuukaudet elämästään aivan pihalla, tajuissaan kyllä. Hän ei suostunut myöntämään lähestyvää kuolemaa vaan kuvitteli, että kohta ne hoidot alkavat tepsiä. Lääkäri oli tiettävästi puhunut vallan muuta koko ajan. Olisiko meidän lasten siis omalla päätöksellämme pitänyt lopettaa elämä ihmiseltä, joka ei halua kuolla, ei myönnä kuolemaa eikä usko siihen? Kuka saa sanoa aikanaan omalla kohdallani, että nyt lopetetaan tuonkin ihmisen tarpeeton elämä? Entä jos kuolevan perikunta rahantuskassaan haluaa perintönsä heti, eikä vuosien päästä? Saako se sanoa, että letkut irti ja vainaja kuoppaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan ole sanonutkaan, että joku toinen tekee päätöksen eutanasiasta. Päätös on aina potilaan oma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin periaatteessa. Milloin muut voivat manipuloida potilaan haluamaansa ratkaisuun? Pitkäaikaissairaiden hoitajilla tunnelmat vaihtelevat äärestä laitaan ja välillä jopa toivoo, että sairaus veisi jo mennessään ja toisi helpotuksen sekä hoitajalle että potilaalle. Sairas ihminen voi olla varsin veemäinen tahallaan hoitajilleen. Entä millaisista sairauksista voi pyytää armokuolemaa? Voiko syvästi masentunut pyytää kuolemaa ja saada sen?
Voiko MS-tautia sairastava saada kuoleman jo taudin alkuvaiheessa? Eipähän tule niin kalliiksi yhteiskunnalle. Ollaan kaltevalla pinnalla kun mestaroidaan elämän päättymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini ja Räsänen ovat johdonmukaisesti ihmiselämän puolella, perusarvojensa mukaisesti.

Vihreiden arvomaailmassa taas ihmiselämällä on välineellinen arvo. Ihmisoikeuksia käytetään vain aseena poliittisessa taistelussa, elämällä sinänsä ei näytä olevan minkäänlaista arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinilta on totuttu kuulemaan yhtä sun toista, silti tämä Espoon paavin roiskaisu yllätti. Oli eutanasiasta mitä mieltä tahansa niin Soinin jeesustelu ja tapa politisoida asia on tympeä. Mieshän heiluu mielipiteineen kuin joku ristiretkiläinen. Ja vihreitä hän näköjään inhoaa sydämensä pohjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika moni inhoaa vihreitä sydämensä pohjasta. Se johtuu sekä Vihreän liiton kannanotoista että vihreiden suvaitsemattomuudesta.

Vihreät puhuvat mielellään suvaitsevaisuudesta ja moniarvoisuudesta, mutta todellisuudessa vihreillä on eri mieltä oleville nollatoleranssi. Nämä uutiskommenteissa yleiset paavi-viittaukset kertovat selvää kieltään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät ovat abortti - ja eutanasia-asioissa oikeassa. Jokainen eläkööt kohdalleen ja antakoot myös muiden elää samoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos annetaan muiden elää, ei eutanasia ole edes mahdollista.

Eutanasia eli suomeksi armomurha edellyttää sitä, että joku muu lopettaa elämän. Kukahan se joku muu on? Lääkärit eivät hyväksy eutanasiaa eikä se heille kuulukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esko Seppäsen mukaan sana eutanasia tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa sananmukaisesti hyvää kuolemaa. Nykyinen hoitamatta jättäminen sen sijaan on lähinnä kiduttamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image