Kotimaa

SK:n kysely: Nato-kannatus lisääntyi viikossa

Kotimaa 18.3.2014 10:01 | Päivitetty 18.3.2014 11:58
STT

Nato-jäsenyyden kannatus on lisääntynyt viikossa neljä prosenttiyksikköä, ilmenee Suomen Kuvalehden kyselystä. 22 prosenttia haastatelluista kannattaa liittymistä Natoon ja 62 prosenttia vastustaa sitä.

Maaliskuun alussa eli viikkoa aiemmin tehdyssä kyselyssä 18 prosenttia kannatti jäsenyyttä ja 66 prosenttia vastusti. Muutos ei mahdu enää virhemarginaaliin.

Kysely teetettiin Taloustutkimuksella 10.-13.3. Siihen haastateltiin tuhatta suomalaista.

Selvimmin Ukrainan tapahtumat ovat vaikuttaneet kokoomuslaisiin, joista maaliskuun alussa 37 prosenttia oli Naton kannalla ja tuoreessa kyselyssä 54 prosenttia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on kritisoinut Suomen oikeiston tapaa käyttää Ukrainan tilannetta tekosyynä Natoon liittymiselle.

- Oikeistomme sotahaukat esittävät, että kriisi Krimillä tekisi jälleen ajankohtaiseksi Suomen sotilaallisen liittoutumisen ja aivan erityisesti puolustusmäärärahojen lisäämisen. Kaikkein kiivaimmissa puheenvuoroissa on jopa vaadittu paluuta jalkaväkimiinojen käyttöön, hän kirjoittaa blogissaan.

Arhinmäen mukaan innokkaimmille Naton kannattajille mikä tahansa tapahtuma maailmassa kelpaa syyksi luopua sotilaallisesta liittoutumattomuudesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Kannattaa kuunnella entisiä Neuvostoliiton alusmaita kun muodostaa mielipidettä Natoon liittymisestä. Siellähän on käytännön kokemusta Itänaapurin vieraanvaraisuudesta, jota mm Arhinmäeltä puuttuu. Luulis kohta muidenkin stallareiden kuin Hautalan huomaavan, että ihmisoikeudet ovat edelleen hakusessa tuolla suunnalla ja sitä kautta sivistynyt toiminta naapureiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän Putinin pitää tehdä lisää, että suomalaiset tajuavat, millainen naapuri meillä on. Itä-Virossa venäläisten osuus on monin paikoin yli puolet väestöstä. Narvassa lähes 90 prosenttia. Entäpä jos Putin päättää auttaa nämä ihmispoloiset ylös sorron yöstä. Demokraattisen Venäjän syliin. Avautuisiko silloinkaan sinisilmäsuomalaisen silmät todellisuuteen, vaan tuudittautuisiko osa väestä edelleen kuvittelemaan, että onhan meillä Nato-optio tai että eihän ystävällismielinen naapuri meitä uhkaa. Ei kansa uhkaakaan, vaan joku mielipuoli johtaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse ei ole mielipuolisesta johtajasta, vaan suurvallan ongelmasta. Jokainen suurvalta on AINA kuin psykopaatti tai raivotautinen koira. Sitä ei pidättele sen omien etujen ajamisessa mikään sopimus, mitkään ihmisoikeudet eikä mikään moraali. Näin on miltei täysin riippumatta siitä, kuka yksittäinen henkilö kullonkin suurvaltaa johtaa.

Tämä koskee sekä Venäjää/NL:a että USA:a. Kumpikin näistä maista on tappanut ja tapattanut miljoonia ihmisiä viimeisen sadan vuoden aikana omien etujensa tavoittelussaan. Ne eivät epäröi tehdä sitä myös tulevaisuudessa.

Tästä ikävästä tosiseikasta pitää pienen maan ulko- ja turvallisuuspolitiikan aina lähteä liikkeelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kädet korville, laput silmille ja pää pensaaseen toivoen että ohi menee, siinä suomalaisen enemmistön turvallisuuspoliittinen rategia. Vähemmistö, onneksi vähemmistö, on hyvin rationaalinen. Natojäsenyys ankkuroisi suomen pysyvästi läntisiin demokratioihin, ei jäisi enää mitään mahdollisuutta vallankumoukseen omin avuin tai avustettuna. Siksi vastustettava henkeen ja vereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun NATO Suomeen tule vapauttaja idästä, niin NATO asettaa viisumirajoituksia määräajaksi muutamalle venäläiselle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko tuon tulkita ,että" viisaus lisääntyi 4% viikossa".
Tai "Suomettuminen väheni 4% viikossa".
Miten sen nyt ottaa .:):):)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Natoon vaan ja Suomen päällä voisi sotaharjoitella ohjus-sotaa. Siis itä ja länsi. Räiskettä ja pauketta riittäisi. Voitaisiin järjestää esim. vuoden vaihtuessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se kannatus oo sen enempää kuin Kok ja ruottalaiset yhteensä. Kantahan on ollut tiedossa jo pitkään eli ei mitään uutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ruotsissa taisi samaan aikaan Naton kannatus tippua, kun kyselivät viikko kriisin alakamisen jälkeen. "

joku roti siihen valehteluunkin sentään, päinvastoin kuin väität, ruotsissa nato:n kannatus on noussut ja juurikin ukrainan kriisin aikana. eikä ihme kun ruotsissakin osataan todellakin ajatella rationaalisesti.

suomi natoon, ja vähän äkkiä sittenkin !.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nato tänne ja loppuu samantien kaikkinainen kanssa käyminen venäjän kanssa ja se taas tarkoittaa sitä että tässä senkuin köyhdytään entisestään. Kukaan ei meitä uhkaa mistään suunnasta jos me emme uhkaile ketään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin , me olemme jo Naton rauhan kumppani Ukrainan tavoin ,eikä Ukrainaakaan uhkaa kukaan , vaikka jotkut ilkeämieliset humoristit koittavat joskus muuta väittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaivaiset 4% tuolla propaganda rummutuksella mikä meidän tiedotusvälineillä ollut.Onnetonta.Perin onnetonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinänsä ilahduttavaa, että NATO-jäsenyyden kannatus kasvaa, onhan se Suomelle valtavan tärkeä tavoite.
Kuitenkin ihmetyttää, millainen tietämys ihmisillä on turvallisuutilanteesta, jos Venäjän toiminta tuli jotenkin yllättävänä.
Venäjän virallisessa politiikassa on tavoite palauttaa suurvalta-asema alueellisillakin järjestelyillä ja voimankäyttö on aivan virallisessa työpakissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän diplomatia perustuu aseisiin,niinkuin aina ennenkin ja viime päivät on sen taas karusti osoittanut.Demokratia teatteria esitetään vaaleilla,jotka käydään miehittäjien sotilaiden "suojeluksessa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan näitä Nato-myönteisiä: Natosaari Jaakonsaari, Salolainen, pikkulillan muutaman mainitakseni. Kouhoja kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomasin, että Suomen rajanaapurit ovat nykyisin Ruotsi, Nato ja Venäjä. Ihmetyttää, miksi eduskunta ei ole tätä asiaa huomannut. Maalaisjärjellä ajateltuna Nato on näistä vaihtoehdoista paras kumppani sotilaallisesti. Toisaalta voi päätellä, että kriisin sattuessa nykyinen Suomi on pelikenttänä , jossa Nato ja Venäjä ottavat mittaa toisistaan. Ei ole häävi tilanne jäädä yksin suurvaltojen jalkoihin, pankaa ihmeessä eduskunta Suomen natohakemus vireille, please.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä tuo Neuvostoliiton aikainen aivopesu pahasta Natosta alkaa pikku hiljaa hellittää.
Naton vastustajat eivät taida ymmärtää, että liittoutumaton Suomi on Venäjälle hyvin helppo pelinappula. Miettikääpäs, mitä kamalaa on tapahtunut Baltian maille, kun ne liittyivät Natoon. No pelkästään hyvää! Venäjän öykkäröinti ja painostus loppui kertalaakista. Otetaanpas niistä esimerkkiä.
Natottajat ovat isänmaan asialla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos. Juuri näin on tapahtunut ja me tarvitsemme Baltian maiden tavoin turvaa naapurimme takia.

Emmehän halua että vuoden 1914 Suomen venäläistämisohjelma jonka tarkoituksena oli Suomen sisäisen itsenäisyyden hävittäminen ja Suomen tekeminen venäläiseksi maaksi ja muut itsenäisyyden menettämiseen pyrkineet toimet alkavat uudestaan. Emme halua. Meidän ainoa turvamme oikeasti on Nato.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

26
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
23
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
15
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
15
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
12
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
12
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

227 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image