Kotimaa

SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut vir­ka­mie­seet­ti­sel­le neu­vot­te­lu­kun­nal­le siir­ty­mi­sai­keis­taan

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) on ehdolla ruotsalaisen SEB-pankin hallituksen jäseneksi. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 22.2.2019 14:33
Taneli Koponen

Valtion virkamieseettinen neuvottelukunta on antanut suosituksen toimenpiteiksi ministerien, valtiosihteerien ja ministerien erityisavustajien siirtyessä toisiin tehtäviin. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole kuitenkaan ilmoittanut neuvottelukunnalle aikeistaan siirtyä ruotsalaispankin hallitukseen.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei ole ilmoittanut valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle aikeistaan siirtyä ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Asiasta kertoo verkkosivuillaan Suomen Kuvalehti.

Lehden mukaan hallitus sitoutui kautensa alussa vapaaehtoiseen menettelyyn, jossa ministerit ilmoittavat neuvottelukunnalle, jos he ovat aikeissa siirtyä toisiin tehtäviin. Berner ei ole kuitenkaan tehnyt toistaiseksi ilmoitusta, vaikka sen tekemisestä on olemassa suositus.

Valtion virkamieseettinen neuvottelukunta on antanut suosituksen toimenpiteiksi ministerien, valtiosihteerien ja ministerien erityisavustajien siirtyessä toisiin tehtäviin. Suositus on vuodelta 2014. Neuvottelukunnan suosituksen mukaan ministerillä olisi toimiessaan ministerinä ja 12 kuukauden ajan ministerin tehtävän päättymisestä ilmoittamisvelvollisuus, jos hän harkitsee muun tehtävän vastaanottamista.

"Ilmoitus tehtäisiin valtion virkamieseettiselle neuvottelukunnalle ja se tulisi tehdä ennen kyseessä olevaan tehtävään sitoutumista, jotta siirtymisen mahdollisesti aiheuttama eturistiriitatilanne voidaan ottaa huomioon. Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitsisi tehdä, jos on ilmeistä, ettei eturistiriitaa voida katsoa syntyvän. Mahdollinen karenssiajan sisältö ja kesto määriteltäisiin ilmoituksen tekemisen jälkeen tapauskohtaisesti", suosituksessa todetaan.

– Olen sopinut tekeväni sidonnaisuusilmoituksen sekä muut asianmukaiset ilmoitukset tultuani mahdollisesti valituksi. Nyt olen siis vasta ehdolla hallitustehtävään. Yhtiökokous tekee asiassa päätöksen 26.3, Berner kommentoi sähköpostitse Suomen Kuvalehdelle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Ei ilmoittanut. Eipä tietenkään - eihän jonkin tyhjänpäiväisen kansallisvaltio Suomen säännökset koske eivätkä sido Armon rouva Ministeriä.

Eturistiriita on ilmiselvä ja voimalla nyt myös julkisuudessa. Ko ministerin on jätettävä tehtävänsä välittömästi - eikä vasta 01.04.2019 kun mitä todennäköisimmin ko nimitys vahvistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein ihmetytää S & B "suhde",olaan niin tietävinään ja sitten ei mitää oo sanottukaan ,kuin vanha aviopari toinen huitelee missä satuu ja menevinään jonnekin ja toinen ei tiiä mithään,ehkä oihan perinteinen avioliittoneuonta ois paikalaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei aikeista voi kenellekään ilmoittaa ennen kuin on nimi paperissa, muuten jää paikka saamatta.
Jossain eettisessä komiteassa on varmasti aina yksi, joka vuotaa tiedon julki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rouva tekee kuten tahtoo. Omia bisneksiään järjestelee. Eikä ilman kapioita mene ruotsalaispankin hallitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministeri Berneri pitää tehdä välittömät johtopäätökset siitä , istuuko enää ministerinä , loppukautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina, kun on nainen kyseessä, niin hirvittävä älämölö alkaa näissä asioissa. Jäpiköitä istuu vuodesta toiseen ristiin kaikenlaisten firmojen ym. hallituksissa eikä kukaan niistä mekasta. Kaiketi he ovat niin ylivertaisia, että ehtivät hoitaa kansanedustajan pestiä ja vielä puuhastella ainakin valtionyhtiöiden hallituksissa nostamassa isot kokouspalkkiot, jotka vastaavat taviksen vuosipalkkaa. Berner ei ole mielestäni tehnyt ihan viisaita ratkaisuja kaikilta osin, mutta olletikin hän on noudattanut hallitusohjelmaa, joka on kolmen puolueen päättämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me suomalaiset näemme Anne Bernerissä on kolme anteeksiantamatonta vikaa; hän on pätevä, menestynyt ja kaiken huipuksi nainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka moni teistä, jotka on oikeasti joskus aktiivisesti itse vaihtanut työpaikkaa on ilmoittanut aikeestaan nykyiselle työnantajalleen ennen kuin asiasta on molempia osapuolia sitova sopimus allekirjoitettuna ja oma kappale tarkasti jemmassa? Ei todellakaan tarvita mitään toverituomioistuinta arvioimaan minne olisi hyvä hakea ja minne ei. Puolisolta kun kysyy, niin se riittää, muilla ei ole asiassa sananvaltaa.

Olen tuon vaihdoksen muutaman kerran tehnyt, enkä ihan varmasti ole edes vihjaissut aikeistani yhtään mitään ennen kuin sopimus on valmis. Voin myös luvata, että en jatkossakaan tule selittelemään omia työpaikanvaihdosaikeitani nykyiselle työnantajalleni.

Pahasti sairas pitää olla, tai norsunluutorni reilusti pilvien yläpuolella, joka tuollaista edes kuvittelee julkaistavan kenellekään. Oma työnantaja kuulee työpaikan vaihdoksesta irtisanoutumisilmoituksen kautta sitten kun sen aika on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pörssiyhtiön hallituksen jäsenyys yhtä aikaa valtioneuvoston jäsenyyden kanssa on eri juttu kuin talkkarin hommat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiassa ei ole mitään epäselvää. Juha oli lukenut lausunnon jota ei ollut ikinä tekijän mukaan annettu, oli silleen ilmestys :).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä että joku suomalainen valitaan Wallenbergin pankin hallitukseen pitäisi jokaisen olla iloinen. Nyt tuon asian sivujuonteista on kehitelty elämää suurempia asioita. Joillakin päivämäärillä ei luulisi olevan suurta merkitystä eikä sillä, milloin joku sai kuulla asiasta ja keneltä. Oikeuskansleri on myös sotkettu mukaan jupakkaan ja nyt myös tämä Valtion virkamieseettinen neuvottelukunta, josta 99,9 % kansalaisista kuulee nyt ensimmäistä kertaa. Media on täysin punavihreiden komennossa. Tätä hoivakoti-Berner-Sote-älämölöä aiotaan ilmeisesti jatkaa vaaleihin saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri niin, vaietaan vaan kaikki asiat. Saadaan suhmuroida rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ministeristä tulee esteellinen, jos edes suunnittelee tuollaista liikkua. Ei hänellä ole enää puolueetonta toimintaa, kun on sitoutunut siirtymään pankin palvelukseen. Pitäisi tuon verran osata ministerin toisen ihmisen ajatella. Mutta Bernerhän onki pannut markkinavoimat ihmisten edelle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bernerin hyppy Wallenbergien pankkiin todella pitäisikin olla pienempi asia kuin hänen tekosensa ministerinä. VR:n on pilkkonut hakkelukseksi (myyntiä varten), liikenneviraston on osittain yhtiöittänyt ja saanut taksialan ja kela-kyydit sekaisin. Näistä pitäisi puhua! Pitäisi puhua siitä, että uusliberalisteja kokoomuslaisia ei saa päästää päättäville paikoille. Vaikka heillä, kuten Sipilälläkin, olisi keskustan puoluekirja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan niin, älämölö on jatkunut ja sitä jatketaan vaaleihin asti. Ennen nettiä en ole huomanutkaan, kuinka ilkeämielisiä suomalaiset ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image