Kotimaa

Sipilä vastaa Soinille: Suomen osuus vastuunjaosta ei ole nolla

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Suomi osallistuu jollain tapaa turvapaikanhakijoiden vastaanottoon. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 26.6.2015 16:48 | Päivitetty 26.6.2015 16:55
STT, Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tyrmää ulkoministeri Timo Soinin (ps.) näkemyksen siitä, että Suomi voi jättää osallistumatta siirtolaiskriisin vastuunjakoon.

Sipilän mukaan Suomi osallistuu jollain tapaa Kreikasta ja Italiasta siirrettävien turvapaikanhakijoiden vastaanottoon.

– Itse pidän tätä hyvänä kompromissina. Meidän oma osuutemme siitä ei ole nolla, hän sanoi Brysselissä EU-huippukokouksen jälkeen.

EU-maiden johtajat linjasivat viime yönä, että jäsenmaat päättävät heinäkuun aikana, miten 40 000 turvapaikanhakijaa siirretään. Tarkoituksena on edetä vapaaehtoispohjalta, mutta kaikki ottaisivat vastuuta kantokykynsä mukaan.

Unkarille ja Bulgarialle myönnettiin poikkeuslupa pidättäytyä lisävastuusta, koska maihin kohdistuu Italian ja Kreikan tavoin kovinta painetta. Britannia ja Tanska taas voivat jäädä linjauksen ulkopuolelle, koska niiden jäsenyysehdot sallivat sen.

Soini pitää päätöstä huonona. Hänen mielestään asia ei kuulu unionin toimivaltaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Britannia pystyy itse sanelemaan uudet ehdot omaan EU-jäsenyyteen liittyen. Suomella ei näköjään ole sitä kykyä. Soini hoi pelasta meidät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus tekee luonnollisesti kaikkensa, että suomi saa samat
jäsenyysehdot, kuin britannia ja tanska!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta ja kokoomus vievät halituksessa perussuomalaisia. Hallitusohjelmassa sovitusta poiketaan keskustan ja kokoomuksen voimin. Keskusta ja kokoomus hyväksyvät aina sen, mikä on EU:n enemmistön kanta. Halutaan olla kilttejä ja kytätä korkeita EU-virkoja. Perussuomalaisista on tullut hallituksen apupuolue, jonka niskat väännetään nurin. Tällä taktiikalla halutaan kuihduttaa PS:n kannatus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin kannattaa muistaa se, että pääministeri edustaa Suomea EU:n päämiesten huippukokouksessa.
Ei ulkoministeri eikä muutkaan tavalliset pulliaiset.
Hallitusvastuu alkaa painaa persujen puserossa ja olisikin ihme jos he jaksavat/haluavat roikkua mukana koko neljää vuotta.
Pääministeri Sipilältä jämäkkää toimintaa !!!
Lisää tällaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas kansa äänesti ja hallitusohjelmassa sovitut asiat muuttuivat kuukaudessa. Demokratia on nykyään sitä että äänestetään mutta päätökset tehdään Brysselissä. Itse PS äänestäjänä hyväksyn jos PS heittää pyyhkeen kehään siksi että hallitusohjelmassa sovitut linjaukset sivuutetaan - kannatus kasvaa ongelmien myötä varmasti entisestään eli toiseksi suurimmasta suurimmaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini sanoo totuuden mutta keskusta ja kokkarit yms. jopa vasemmisto on avosylin vastaanottamassa porukkaa vaikka meillä ei oo rahaa ees omia lapsia saatikka vanhuksia ruokkia jopa WC käynnistä rokotetaan vanhuksia.
TÖRKEÄÄ sano.
ps. jos joku haluaa ottaa niin maksakoon kulut ja elämisen ja henkilökohtaisesti olkoon vastuussa . Penniäkään, siis senttiä nytten, ei anneta yhteikunnana varoista ennenkuin omat on hoidettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs on hallitusohjelmaan kirjoitettu..Niin..Ei koske KEPUa..Sehän pettää aina..Niinkuin taas tässäkin tapauksessa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talous ei tasapainotu kuten luvattiin, hallitusohjelman lupaukset maahanmuutosta syötiin kuukaudessa, yhteiskuntasopparia ei tule, bkt jatkaa alenemistaan ja työttömyys lisääntyy, sisäinen ja ulkoinen turvallisuus eivät parane. Saatte nähdä että näin käy vaikka hallituksen lupaukset olivat lupaavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä vaan ihmettelen mikä on hallituksen linja.hallitus kasassa hetken ja jo nyt sooloillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viidellä leivällä ja kahdella kalallako Sipilä meinaa ruokkia koko Afrikan. Tulijoita riittää ja pian Suomi on kehitysmaa, jossa pyssyt paukkuu ja pommit jytisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin linja on oikea.
Suomen pitää Tanskan ja Britannian tavoin jättäytyä
ulkopuolelle.
Sipilä on liian vieraskorea nössö pm.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä ihmeen vastuussa Eurooppa on Afrikan liikakansasta? Ainoastaa kehitysavun ja ruoka-avun osalta millä tuo väestö on saatu lisääntymään entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa on 55 no-go aluetta, Ranskassa sotilaat pysyvästi kaduilla ja ikävä fakta että Ruotsi, tuo entinen rauhan tyyssija, on Euroopan raiskaustilastojen ykkönen ja kakkonen koko maailmassa. En todella tajua millä mandaatilla näitä ikäviä asioita toteutetaan kansalaisille jotka ovat sukupolvien työllä rakentaneet hyvää ja turvallista yhteiskuntaa. Tietääkö joku?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image