Kotimaa

Sipilä: Työl­li­syys­ta­voi­tet­ta pitää nostaa 75 prosenttiin hyvinvoinnin turvaamiseksi

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) katsoo, että hallitusohjelman viisi suurinta talouspoliittista tavoitetta on joko saavutettu tai ne ollaan saavuttamassa. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 14.2.2018 14:19 | Päivitetty 14.2.2018 14:41
STT

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) katsoo, että hallitusohjelman viisi suurinta talouspoliittista tavoitetta on joko saavutettu tai ne ollaan saavuttamassa. Keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostaman hallituksen tavoitteena on ollut muun muassa se, että työllisyysaste nousee 72 prosenttiin.

- Jos kehitys jatkuu tällaisena, (työllisyys)tavoite saavutetaan etuajassa, sanoi Sipilä iltapäivällä valtiopäivien avauskeskustelussa eduskunnassa.

Sipilän mukaan muun muassa velkaantuminen on taittunut ja kokonaisveroaste kääntynyt laskuun. Lisäksi Sipilä katsoo, että työllisyyden kehitys on oikealla uralla.

Pääministeri toisti eduskunnan täysistunnossa vaatimuksensa, että seuraavan hallituskauden tavoitteeksi pitää asettaa 75 prosentin työllisyysaste, jotta hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus voidaan turvata.

- Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen on seuraavan vaalikauden suuri uudistus. Hallitus on asettanut työryhmän pohtimaan perusturvan kokonaisuudistusta. Tässä työssä myös oppositio on mukana, sanoi Sipilä eduskunnan suuressa salissa.

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään tällä tietoa ensi vuoden huhtikuussa.

Kokoomus korosti talouskuria Niinistöä lainaten

Kokoomus nosti omassa puheenvuorossaan esiin talouskurin tärkeyttä lainaten presidentti Sauli Niinistön puhetta valtiopäivien avajaisissa.

Puolueen mukaan noususuhdanteessakin pitää jatkaa uudistuksia, joilla saadaan hyvinvoinnin rahoitus kestävälle pohjalle ja varaudutaan maailmantalouden heilahduksiin.

- Jaan tasavallan presidentin huolen. Suhdannehuipusta huolimatta tulomme eivät riitä kattamaan menojamme. Mitään ”jakovaraa” ei yksinkertaisesti ole, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen.

Sote-uudistusta kokoomus kehuu tasa-arvouudistukseksi, joka tarjoaa kaikille suomalaisille pääsyn parempaan hoitoon ja hoivaan.

- Suomalaiset ovat jo liian pitkään joutuneet odottamaan nopeampaa hoitoon pääsyä ja mahdollisuutta valita vapaasti, Jokinen sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Nykyhallituksen mielestä hyvinvointivaltio voidaan pelastaa ainoastaan tuhoamalla hyvinvointivaltio.

Jakovaraa riittää yrityksille, puuhasteluihin, hankkeisiin ja kaverin taskuun, muttei palkansaajille, työttömille, opiskelijoille tai pienimmillä eläkkeillä kituuttaville.

Mihin ryhmään arvon lukija kuuluu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilältä "unohtui" varmaankin sanoa että hyvinvointia voidaan ylläpitää ja nostaa lähipiirille koska toisltahan tuota vaan heikennetään ja leikataan
koko ajan Sipilän ollessa pääministeri ja kaikkia kansalaisia tämä hyvinvointi ei taida koskea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Sipilän hallituksen annsiosta 75000 työtöntä vähemmän. Kysymys on siitä että suuret ikäluokat jäävät eläkeelle ja sitä kautta työttömiä pääsee töihin. Jos oikeasti verrataan paljonko ihmisiä jäi eläkkeelle ja montako työllistyi luvut ovat työllistymisen osalta aika pienet. Nyt vain Sipilä noukkii rusinat pullasta ja ei kerro totuutta. Eläkkeelle tulee jäämään 1952-1953-1954-1955 syntyneitä iso joukko ennenkuin Sipilän hallituksen aika on ohi. Katsokaa vain niin kepuhallitus ottaa kunnian ilman häpeilemättä työllisyyden kasvusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoin juuri tuossa tilastoja taloustaito.fi 2015 työeläkkeelle siirtyi 74000 henkilöä että meno vaan jatkuu. Missähän ne Sipilä uudet työpaikat ovat? Näin tilastoja vääristellään kun ei koko totuutta kerrota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kysymys on siitä että suuret ikäluokat jäävät eläkeelle ja sitä kautta työttömiä pääsee töihin."

Hui hai. Suuret ikäluokat (1946-1950) olivat jo kaikki eläkkeellä ennenkuin Sipilän hallitus edes muodostettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ne vasta 1950-1955 syntyneet suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Nämä 1946 syntyneet ovat olleet eläkkeellä jo ennen Sipilän hallitusta. Ovat suurin osa olleet maatalousyrittäijiä jotka ovat jääneet luopumiseläkkeelle jo 50-vuotiaina. Siis keskustalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimallin yksi tavotteista 4,5 tunnin työpakolla viikottain pyritään varmasti kaunistelemaan tilastoja unohtamatta tietysti päätavoitetta eli työttömyysturvan leikkausta työttömiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimllin tarkoitus on saada työttömät shvalta liikkeelle ja onnistuu siinä myös. Onneksi tuli aktiivimalli voimaan, niin tekeeväthän edes jotain ilmaisen elämisen eteen työttömät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Sipilän hallitus on onnistunut erittäin hyvin, vaikka kapuloitu on laitettu rattaisiin sekä vasemmalta että oikealta. Sipilä ja Orpo että Suomen kansa sai haluamansa Presidentin ja maan teollinen tuotanto / talous kasvaa kohisten. Ulkomaan velkaantuminen on taittunut, työttömyys laskee hitaasti mutta varmasti, vienti vetää ja korot ovat vielä alhaalla, Uusi työllisyystavoite on hyvä idea mutta sen saavuttaminen edellyttää, että eduskuntavaalien jälkeen voidaan jatkaa Keskusta - Kokoomus vetoisella hallituksella vahvistettuna RKP ja KD mahdollisesti siniset tai PS apupuolueena. Demarit, vihreät ja vassarit pitää pystyä pitämään oppositiossa muuten he Rinteen johdolla kääntävät talouden positiivisen kurssin ja velanoton hetkessä - merkkiseksi. Seiskaviiden tavoite edellyttää sosiaaliturvaa, työttömyysturvaa, turvapaikkapolitiikkaa ja myös muuta työlainsäädäntöä koskeviin säädöksiin isoja uudistuksia ja muutoksia. Suomessa laittomasti oleskelevat mamut, ja selvästi ilman laillisia perusteita turvapaikkaa hakevat henkilöt pitää saada nopeasti käännytettyä pois maasta rasittamasta kuntien sote menoja. Näiden kansallisten elintärkeiden etujen ja lainsäädäntöön tehtävien muutosten takia perustuslakivaliokunnan kokoonpanoa pitää muuttaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Perustuslakivaliokunnassa voi olla ja demokratian takia pitää olla muutama opposition edustaja mutta puheenjohtaja pitää olla ilman muuta isosta hallituspuolueesta, ettei tule lakialoitteiden turhia vetkutteluja ja ylimääräisä ennalta sovittuja lausuntokierroksia. Jos aktivointimalli lähtee tänä keväänä hyvin käyntiin ja työttömyys saadaan oikeasti laskettua 7 % tuntumaan, on Suomi jäälleen EU:n veturi ja talouden suunnan näyttäjä. Samalla pitää pystyä muuttamaan lakkoilua ja erityisesti laittomia lakkoja koskevaa lainsäädäntöä. Laittomista korpilakoista pitää poliisin pystyä antamaan kunnon sakot lakkoileville SAK:n liittojohtajille, ja liitoille päälle tuntuvat yhteisösakot. Se voisi olla konsti, jolla SAK saadaan pysymään ruodussa, yhteisiin Suomen kansan turvallisuutta ja elintasoa kohottaviin toimiin SAK:ta tuskin koskaan saadaan mukaan. Eivät vihreälle oksalle päässeet Ay-pomot niin hölmöjä ole että ryhtyisivät sahaamaan oksaa jolla istuvat. Elikkäs he eivät koskaan voi päästää pitkäaikaistyöttömiä ja nuoria ammattiin valmistuvia heti oikeisiin verotuloja tuottaviin ansiotöihin, koska heidän ja liittojen etu on roikottaa näitä ryhmiä pätkätöissä ja kortistossa. Pahimmillaan vuosikausia kuten on nähty demaripääministerien valtakaudella..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joukukuun 2017 työllisyys oli korkeimmillaan liki 30 vuoteen ja työllisyys paranee huimaa vauhtia samalla kun kansantuote kohentuu rivakastu. Työllisyys on paras köyhyyden ehkäisijä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuonna 2008 oli työllisiä 33 000 enemmän kuin nyt. Työllisyydessä ei ole vielä saavutettu edes 2008 tasoa. Työvoimaa on poistunut eläkkeelle ja muuten poistettu työvoiman määrästä. Työvoiman kokonaismäärä on pienentynyt ja vaikka työllisyysprosentti on vähä parantunut niin siltikin työllisten määrä on vuodesta 2008 vähentynyt.
Prosenteilla kikkailu on täyttä harhautusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin onhan niitä 9 € päiväpalkalla ahertajia, ja toisekseen, työpaikat vähenee koko ajan. Että revi siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuon jokainen tietää, mutta sano se työttömille joita ei työnteko kiinnosta. Aktiivimalli tuon työhaluttomuuden jo näytti.
Työttömyystuet pienemmiksi, niin alkaa työt maistumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän ''työllinen'' on sinne-tänne pompoteltava syytinkiorja - 18 tuntia jollain ''työpaikalla'' kvartaalissa käväisevä huutolainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän tuo ukko höpisee.hyvä sanoa kun itse koijari ja tuntee systeemit ja hybäveli orginaation.nyt on sopivasti saatu kaikki tähän ja pakolaiset saavat olla rauhassa ja tulla suomeen.paskat niitä työpaikkoja ole enään.jos jotain on niin niistä ei makseta että eläisi.kaikenmaailman kurssit yms toiminnat ovat kakkaa ja vitutuksen lisääjiä.tsjuaisivat jo missä mennään.turha sipilänkään ruveta kukkoileen.omat toimet ei kestä päivänvaloakaan.näin on.voi jukra mitä juntteja suomen kansa on kun näitä sietävät ja kumartavat.ministerikin on elävä muttei elävien älykkyysosamäärällä siunattu ja kuolee samanlailla kuin minä ja sinä.kuka sitten mukamas määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvinvointi kasva näin kun "TAAS" Maatalouslomittajilta leikataan?? ja väkeä ollaan irtisanomassa.
Sairauslomatkin perutaan "Johtavan Maatalouslomittajan" toimesta kun osallistuu YT- neuvottelu tilaisuuteen. Näinkö suomalaisessa yhteiskunnassa nyt säästämisen nimissä tehdään.
edellä mainittu sairauslomien peruminen tapahtui 13.02.2018 ollessani YT- neuvottelu tilaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eli puuttuu vain työpaikkoja joista saa oikeaa palkkaa:)

Onko työpaikkojen määrää seurattu, työllisyys paranee vain uusilla työpaikoilla ja niitä saa kun on tuotteita mitä joku haluaa ostaa.

EK vastuuseen ja tuet pois jos ei rupia työpaikkoja löytymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

123
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
82
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
52
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
51
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
48
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Erittäin suositeltavaa luettavaa tässä Nato-asiassa tarjoaa Into-kustannuksen julkaisema Vakaus vaakalaudalla. 20 eri al... Lue lisää...
Norbert Schaller

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image