Kotimaa

Sipilä: Tuleva hallitus noudattaa avio­liit­to­pää­tös­tä

Kotimaa 2.12.2014 11:59
Kaleva

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan eduskunnan perjantainen päätös hyväksyä kansalaisaloite sukupuolineutraalista avioliittolaista sitoo tulevaa hallitusta.

"Tämä on eduskunnan tahto. Sitä noudattaa nykyinen hallitus ja sitä noudattaa varmasti myös tuleva hallitus", Sipilä sanoo Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaassa.

Jo aiemmin Sipilä on sanonut, että uskoo avioliittolain menevän läpi sekä suuressa valiokunnassa että eduskunnan toisessa käsittelyssä.

Sipilä äänesti itse perjantaina kansalaisaloitteen hyväksymistä vastaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

En ole Sipilän ajatusten kannalla, ja harkitsen vakavasti seuraavassa äänestyksessä ketä ja mitä puoluetta äänestän.
Jos Sipilä jatkaa tällä linjalla, annan ääneni Perussuomalaisille.
Varmaan antaa moni muukin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös Sipilältä, toivottavasti tämä asia on vihdoin loppuun käsitelty. Ehkä tarjoutuu vihdoin mahdollisuus keskittyä olennaisempiin kysymyksiin. Poliittinen keskustelu onkin jo liian pitkään pyörinyt sen paikan ympärillä, jonne ei päivä paista. Tai pikemminkin ennen ei paistanut, mutta nyt koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea asenne mahdolliselta seuraavalta pääministeriltä.

Tämä on tärkeä prosessi kansalaisaloitteen kannalta, ei kai voi olla että kansalaisille annetaan työkalu jolla vaikuttaa lainsäädäntöön, eduskunta puoltaa aloitetta ja sitten se torpataankin.. Ja tämä on mahdollista vain siksi, että äänestys osui hallituskauden loppuun, niin ettei lakia ehditä käsitelllä saman kauden aikana.

Entäpäs jos seuraava äänestettävä kansalaisaloite koskee vaikka ns pakkoruotsia ja sekin vesitetään kun eduskunta on ensin hyväksynyt muutokset lainsäädäntöön?

Nyt pulinat pois ja seuraaviin asioihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin pitää toimia. Demokratia toimii, kun äänestyksen jälkeen yhdessä tuetaan enemistön tahtoa. Suuruus mitataan siinä, että "hävinneenäkin" voi tukea äänestyksen tuoksella muodostunutta pätöstä. Pulinat pois, kuten valtioneuvos Virolainen opetti. Pisteet Sipilälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leningradin (ent. Pietari) puoluepamppu huusi kurkku suorana tuomiota Suomelle äänestyksen jälkeen. Ja persut ottivat lusikan kauniiseen käteensä aatoksella, hyvä kun neukuissa tiedetään, mikä suomelle (huom. pienellä) on parasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jopa voisi ajatella antavansa Sipilälle äänensä. Tässä on sellaista johtajuutta mitä pitääkin olla. Pulinat pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläs ny anna periksi. Minäkin aluksi kannatin Juhaa ja asetin toivoni että kun Sipilästä tulee premiumministeri niin hän kumoaisi homolain joten täsä on yhtä pettymystä peräjälkeen mutta homolaki kumoutuu jokatapauksessa jossain vaiheessa kuitennii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän kanta on rehellinen ja realistinen. Hän itse oli vastaan ja on edelleenkin, mutta demokratiassa enemmistö ratkaisee. On epärealistista odottaa, että eduskunnan (tulevankaan) kanta tässä enää muuttuisi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni homo- ja lesboparien liittoa ei tulisi kutsua avioliitoksi, vaan se oliksi rekistöitävä jollain muulla nimellä. Avioliitto sanana kuuluu vain normaaliin miehen ja naisen väliseen suhteeseen. Muutopin ei itsellä ole mitään sitä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetero perusinsinöörinä Oulusta, tämä lainmuutos tarkoittaa omasta mielestäni vain sitä, että Suomi kuuluu vapaaseen ja demokraattiseen länteen, eikä saaman leiriin Venäjän, Valko-Venäjän tai muiden kehitysmaiden kanssa. "homoaviolittot" kun ei ole mitenkään pois minun elämästäni. Ei yhtään mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläpäs SIPILÄ höpsi ! Uutta eduskuntaa eikä hallitusta sido tämä päätös. Omantunnon vapaus pitää säilyttää. Mieluummin saisit keskustan väelle puhua lakiehdotuksen kumoamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihme teitä tässä avioliittolaissa vaivaa? Kertokaa nyt selvin sanoin te, jotka kokevat menettävänsä jotain. Olen parisuhteessa, ja aivan virallisessa avioliitossa elävä mies. Meillä on kolme lasta. En koe menettäväni mitään, kun samaa sukupuolta olevien henkilöiden liitto virallistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha teki valinnan Rahan ja Uskon välilä !
Raha voitti (Bioenergia) Seuraavaan hallitukseen pitää saada mukaan sen takuumieheksi Vihreät ja SDP siitä tämä on kiinni!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onko se sitten niin, että vaikka Sipilä noin sanoo, kepu pettää aina, eli laki ei mene läpi seuraavassa hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tästäkin päätöksestä valitetaan eu,n kolhoosin tuomio istuimeen ja mikäs äijä tämä on ennen vaaleja lupaileen mitään oletko varma että oot tulevassa eduskunnassa..ei kaikki oo niin varmaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taidankin äänestää Juha Sipilää. Fiksu mies, vaikka ollaan eri mieltä hänen kanssaan tuosta avioliittoasiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Juha! Olen aina ollut tätä lakia vastaan, mutta kun se on nyt saanut kannatuksen, niin ei sitä enää kannata lähteä tieten tahtoen muuttamaan. Seuraavaksi käsitellään jo tärkeämpiä lakeja, jotta saadaan tämä talous nousuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Uutisvirta

10:38
Pohjois-Pohjanmaan hirvivahinkokorvausten määrä laski reippaasti – Kainuun tilanne päinvastainen
10:01
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
9:49
Helsingin yliopistossa on kehitetty hoitoa keliakiaan – siedätyshoidosta vehnän gluteenille on saatu hyviä tuloksia
9:40
Potkut saanut panimotyöntekijä ampui kuoliaaksi viisi ex-kollegaansa Yhdysvalloissa
9:22
Näin koronatilanne etenee: Suomessa kymmeniä epäilyjä, Virossa todettu ensimmäinen tapaus ja Kiinassa vähiten viruskuolemia kuukauteen
9:08
OYSin B-osan rakentamisesta allekirjoitettiin urakkasopimukset – ensimmäiset uudet tilat otetaan käyttöön vuosina 2022 ja 2023
9:00
"Syökää silakkaa", kehotti pääministeri, ja neuvo on yhä ajankohtainen – Kokeile silakoita fish and chips -annoksessa tai espanjalaisissa tapaksissa Tilaajille
23
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
18
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
17
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
15
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
14
Turvapaikanhakijat ja pudasjärviset tarvitsevat vastaanottokeskuksen Lukijalta
12
Takuusäätiö: Opintotuen takaisinperintä olisi syytä sitoa indeksiin – Ministeri Kososen mielestä korotus on kohtuullinen
7
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image