Kotimaa

Sipilä: Tasa-arvoisen avio­liit­to­lain valmistelu jatkuu normaalisti

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) muistuttaa, että avioliittolaki on jo hyväksytty eduskunnassa. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 2.6.2015 21:58
STT

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan avioliittolain valmistelu jatkuu normaalisti. Sipilän mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat eivät käsitelleet missään vaiheessa hallitusneuvotteluja työryhmän ajatusta siirtää laki puheenjohtajien pöydälle. Sipilä myös muistuttaa, että varsinainen laki on jo hyväksytty edellisessä eduskunnassa.

– Sitten siinä on joitakin liitännäisiä lakeja, jotka ovat ristiriidassa tämän tulevan lain kanssa. Lainsäädännöllinen valmistelu jatkuu edellisen eduskunnan päätöksen mukaisesti, sanoi Sipilä STT:lle.

Hallitus julkisti tiistaina hallitusneuvotteluiden taustamateriaaleja niistä nousseen keskustelun jälkeen. Taustamuistion mukaan asiaa hallitusneuvotteluissa käsitellyt hyvinvointiryhmä päätti viedä tasa-arvoisen avioliittolain, translain ja äitiyslain puheenjohtajien päätettäväksi. Näistä ei kuitenkaan kirjattu mitään lopulliseen hallitusohjelmaan, joten tiedossa ei ole miten hallitus aikoo niiden suhteen menetellä.

Tulevan jatkovalmistelun sisältöön Sipilä ei toistaiseksi ota kantaa.

– Hallitusneuvotteluissa ei tästä asiasta ole puheenjohtajien kanssa käyty keskustelua. Se tulee hallituksen pöydälle normaalisti. Hallitus ja eduskunta päättävät sitten, mitä päättävät.

Tasa-arvoinen avioliittolaki vaikuttaa ainakin isyyslakiin, nimilakiin ja adoptiolain säännöksiin.

Papereiden julkistamista oli vaatinut muun muassa SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman, joka kiittelikin julkistuspäätöstä.

– Toivottavasti kuitenkin hallituksen toiminta ei ole näin poukkoilevaa jatkossa, vaan kaikki tarvittava tieto on heti niin opposition kuin mediankin käytettävissä, Lindtman lisäsi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Saapa vielä nähdä, millaisia toteutettavia nämä "helpot ja pienet liitännäislakien muutokset" ovat. Puhetta niistä ei ole varsinaisesti vielä edes käyty ja tuskin kukaan tietää, mihin kaikkialle nämä lonkerot ulottuvat. Parhaimmillaan lakiin jää useita keskenään ristiriitaisia säädöksiä, joissa kansalaisten oikeudet asettuvat erikoiseen valoon.

Yksi tällaisista on mm. Kelan etuuksia säätelevät lait.

Jo ennen lakimuutosta, Kelan edustaja kysyi, miten he selvittävät asumistukihakemuksessa vaadittavan perhetyypin, kysymättä kaikilta tuensaajilta ovatko he kämppäkavereita vai avopari (ruokakunta), kun sitä ei voi/saa enää sukupuolten perusteella yksiselitteisesti päätellä.

Toisin sanoen tästä eteenpäin ja kun näitä lakeja aletaan sorvata, myös heteroseksuaalien pitää esittää luotettava todistus kavereiden kesken kimppakämpässä asuessaan siitä, että he ovat heteroseksuaaleja eivätkä muodosta ruokakuntaa ja ovat näin oikeutettuja yksilöinä nostamaan asumistukea.

Näin sitten siitä, että homoseksuaalien suuntautumista ei tule "pakottaa virallisissa yhteyksissä" kertomaan, velvollisuus tehdä niin siirtyi heteroseksuaaleille. Se miten homoseksuaalit ko- tapauksessa menettelvät ilmaisematta seksuaalista suuntautumistaan asuessaan samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa, jää vielä epäselväksi.

Myös väärinkäytöksiä tiedetään tapahtuneen. Jos sattuu olemaan niin että "ruokakunnan", ts. toisen kumppanin korkeat tulot, estäisivät asumistuen saamisen, saattaa olla houkutus nostaa asumistukea "kimppa-asujina", jotta edes toinen saa nostaa tukea kumppanin tulojen siihen vaikuttamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä ole voinut päätellä vuosiin sukupuolen perustella. Kela tekee mielivaltaisia päätöksiä ilman että edes tiedustelisi asian tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietenkin on pelättävissä että yhdestä ovesta kulkeva kämppäkunta lasketaan etuuksista päätettäessä jatkossa aina yhdeksi ruokakunnaksi riippumatta henkilöiden iästä ja lukumäärästä. Se leikkaisi etuuksia monenlaisilta kommuuneilta.
Opiskelija-asunnoissa tämä on toistaiseksi ratkaistu erillisillä huonekohtaisilla osoitteilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan meillä hyvät ihimiset tärkeempiäki asioita, kuin tuo homolaki, leipä, Venäjä, ... .
Sitte tähän otsikko asiaan voin kommentoija, tuostaki toiminnasta voisi leikata ainakin osan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Kahden miehen tai kahden naisen välinen liitto on parisuhde tms. Sanokoot suuriääniset huutajat ja media mitä tahansa. He täyttävät toimillaan vain ison kirjna ennustuksia, kannattaa käydä lukemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vallan poukkoilevastihan tuo Sipilä on koko ajan toitottanut, että uusi hallitus ja uusi eduskunta kunnioittavat edellisten päätöksiä ja äänestyksiä ko. lakikysymyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakiesitykset tulevat hallituksen pöydälle normaalisti ja hallitus ja eduskunta päättävät niistä miten päättävät. Eli lain voimaantulosta päättävät lopullisesti uusi eduskunta ja hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, laki tasa-arvoisesta avioliitosta tulee voimaan vuonna 2017, sen on eduskunta jo päättänyt ja presidentti vahvistanut. Tätä ei voi Sipilä eikä kukaan muukaan muuttaa, vaikka haluaisikin. Toki pääministeri voi aloittaa uuden avioliittolakirumban ihan alusta, tekemällä eduskunnalle esityksen uudesta avioliittolaista, joka kumoaisi aiemmat lakiin tehdyt muutokset, mutta Sipilä lienee liian älykäs lähteäkseen tuollaista typerää soppaa keittämään.

Hyväksyttävä se on, Mökin Mummo, te olette jo hävinneet tämän taistelun tasa-arvoa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin Sipilä nyt tasa-arvoisen avioliittolain käsittelystä: "Tulevan jatkovalmistelun sisältöön Sipilä ei toistaiseksi ota kantaa.
– Hallitusneuvotteluissa ei tästä asiasta ole puheenjohtajien kanssa käyty keskustelua. Se tulee hallituksen pöydälle normaalisti. Hallitus ja eduskunta päättävät sitten, mitä päättävät".

Näin Sipilä 2.12.2014: "Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä arvioi eduskunnan selkeän kannan tasa-arvoiseen avioliittolakiin sitovan nykyistä ja tulevaa hallitusta.
Eduskunta hyväksyi perjantaina tasa-arvoisen avioliittolain äänin 105–92. Kyseessä on ensimmäinen kansalaisaloite, jonka eduskunta hyväksyi äänestyksessä.
”Tämä on eduskunnan tahto”, Juha Sipilä kommentoi Suomenmaassa".

Tässä kohta on kansalaisille piste jossa pääministeri Sipilän sanan pitävyyttä hallituksensa johtajana testataan todella.
Jos Sipilä muuttaa kantaansa niin kansa voi todeta sen, että hallituksen päätöksiä todellisuudessa ohjaakin persujen puheenjohtaja Soini.
Saas nähdä miten äijän käy ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On olemassa kirja jossa sanotaan varsin selvästi miten maailmassa tulee elää ja menetellä, eikä niihin ole mitään laillisia oikeuksia tehdä muutoksia kenelläkään, ihmeellistä että poliitikot luulee saavansa tällaiset oikeudet, eivät varmaan tajua itsekkään mitä ovat tekemässä. Ovat vaalien alla niin tottuneet valehtelemaan ja lupaamaan kaikkea paatuneisuudessaan. Kannattaisi lukea loppuun se varsinainen lakikirja johon ihmisellä ei ole oikeuksia tehdä mitään muutoksia. Sieltähän löytyy kaikki tähän asti eletty ja tulee myös tuleva jos osaa tulkita kaikella olevan tarkoituksensa. On paljon todella suurta mihin ihminen ei voi vaikuttaa vaikka kuin kuvitellaan. Lähinnä luonto näyttää voimansa myrskyt, tulvat, maanjäristykset ym. Sodat, ydinkatastrofit ym. ovat myös ihmisten itsensä tekemien ihmisyyden ja luonnon vastaisuuksien aikaansaannoksia, "rangaistuksia".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, mikäs niistä on se "totuus"? Niitä on katsos muitakin kuin tämä meilläpäin suosituin teos (jota muuten on ihan ihmisvoimin muokattu historian saatossa useaankin otteeseen). Jokainenhan saa ihan vapaasti lässyttää milloin mistäkin "totuudesta", jonka saa tulkittua vanhoista tarinoista ja elää sen mukaan mutta turha kuvitella, että kaikki muut seuraavat siinä perässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tahoja,jotka haluaisivat mennä peitonalle osapuolten väliin öisin ja "Päivin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että hallitus ei yritä asettua poikkiteloin tässä asiassa. Kansalaisaloite ja eduskunta ovat puhuneet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin tietenkin. Laki avioliittolain muuttamisesta 156/2015 on eduskunnan hyväksymänä ja presidentin vahvistamana liitetty Suomen säädöskokoelmaan ja lakikirjaan. Hallitus ei sitä pysty perumaan, ainoastaan eduskunta, mutta se ei tule sitä tietenkään tekemään. Mitä uutisissa mainittuihin muihin lakeihin tulee, ne eivät estä tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulemista 1.3.2017.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image