Kotimaa

Sipilä: Some-mätkintä ei tee hyvää hal­li­tusyh­teis­työl­le – mutta kyllä tästä selvitään

Pääministeri Juha Sipilä.
Kotimaa 13.2.2018 14:44 | Päivitetty 13.2.2018 15:46
STT, Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uskoo, että keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostama hallitus jatkaa marssiaan eteenpäin perhevapaista syntyneestä kiistasta huolimatta.

– Kyllä tästä selvitään, sanoi Sipilä tiistaina iltapäivällä eduskunnassa.

Keskustajohtajan mukaan hallituspuolueiden keskuudessa sosiaalisessa mediassa käyty tunteikas perhevapaakiistely ei silti paranna tilannetta.

– Ei tämä some-mätkintä tietenkään sille (hallitusyhteistyölle) hyvää tee, mutta ehkä tällaistakin tunteenpurkausta tarvitaan välillä. Jostakin syystä tämä uudistus herättää aika paljon tunteita, Sipilä arvioi toimittajille.

Hallituspuolueiden johtajat ilmoittivat eilen, että perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella. Sipilän mukaan esillä olleen perhevapaamallin työllisyysvaikutus olisi ollut arviolta 700–1 600 työpaikkaa ja uudistus olisi lisännyt julkisen talouden menoja ainakin 100 miljoonalla eurolla.

– (Se olisi ollut) lisäksi leikkaus lapsiperheiltä – ja vielä eniten pienituloisilta lapsiperheiltä. Eihän tämä täytä mitään uudistuksen edellytyksiä.

Ehkä hallitusneuvotteluasia ensi vuonna

Sipilä arvioi, että perhevapaauudistukselle oli asetettu kovat tavoitteet ja odotukset työllisyysvaikutusten osalta. Lisäksi lähtökohta oli pääministerin mukaan se, että julkisen talouden kustannukset eivät nouse ainakaan paljon.

– Nyt se on selvää, että tämän uudistuksen hintalappu on aika kova. Ja kun uudistuksen hintalappu on kova, kyllä sen paikka on silloin hallitusneuvotteluissa, kun puhutaan pysyvästä julkisen talouden menojen lisäämisestä.

Keskustajohtajan mukaan perhevapaakeskustelulle on jatkossa aiempaa paremmat edellytykset, kun asiasta on nyt tehty myös vaikutusarvioita. Sipilä uskoo, että perhevapaa-asiaan palataan ensi vaalikauden keskusteluissa.

– Luulen, että keskustelu (asiasta) voidaan käydä paljon realistisemmalta pohjalta, kun on tehty huolellinen selvitystyö siitä, mitä vaikutuksia tällä on työllisyyteen ja mikä sen hintalappu on, hän sanoo.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat tällä tietoa ensi vuoden huhtikuussa.

Valtiovarainministeri, kokoomusjohtaja Petteri Orpo ei kommentoinut perhevapaa-asiaa tiistaina STT:lle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Juhalta ei puutu ,kuin "ymmärrys"ja sillähän ei tuolla tasolla ole mitään merkitystä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko Suomen kansan etu on että Sipilä eroaa ja hallitus hajoaa .Sipilä näyttää odottavan että erotetaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveisiä Nuuka-Jupelle ja hallitukselle Teräsbetonin Taivas lyö tulta kertosäettä mukaellen:
Some lyö tulta, alapuolellanne kaikuu kaduilla nyt ääni totuuden / hillotolpan taika viel’ on suojananne, merkki setelisen veljeyden...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän puheille ja teoille on aivan sama mitä suustaan suoltaa,äskeittäisissä presidentinvaaleissa hän sanoi että
jos väyrynen saa enemmän ääniä kuin vanhanen hän katsoo epäonnistuneensa pääministerinä ja siirtyy takavasemmalle !
Kaiikien etu olisi että tämä sekoilevin hallitus mitä ikinä on ollut tulisi hajottaa ja perustaa uusi hallitus välittömästi ! Eroa juha välittömästi tehtävistäsi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein hallitus,kyllä meilläkin perhe päättää itse miten lapsia hoidetaan,ei siinä tarvita valpoa valvomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satuilee ja kansa vieläpä uskoo ns.hyvänhyvyyttään riistäjää, oikeinko lapsiperheitä ajattelee, uskoo ken tahtoo, teot olleet aivan muuta tällä hepulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuliko isot perheet vastaan vai kätilöt? Tasa-arvo kysymykset nousi vahvasti esiin esim presidentinvaalikampanjassa. SDP ja Kokoomus nostivat asiaa esiin, mutta jos keskusta toteaa, että suomen koulutetuille, normi lapsimäärän kanssa arkea elävät eivät ansaitse tasa-arvoa sekä kotona, että työmarkkinoilla, on kyse asenteesta. Eli nainen hellan ja ......väliin. Tätäkö on Suomen keskusta vuonna 2018. Jatka Kokoomus ja SDP teemaa, tämä sataa niin laariin....kiitos naisen kunnioituksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä on ratkastu koko sotesäästö. Hoidetaan haavat ja haavaumat kuntoon paremmalla hoidolla, sote on siinä. Heti puolen miljardin säästö yhteiskunnalle eli nimenomaan veronmaksajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään muukaan hallituksenne tekemä "uudistus" ei täytä uudistuksen edellytyksiä. Nykyhallitus on kaikkien aikojen pohjanoteeraus ja pääministeri joutaa kiekkoja veistelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen kaikki uudistukset " voi laittaa silppuriin .Aktiivimalli ja Orpo epäonnistui täysin kun valinnanvapautta ei tullutkaan .Mihinkään näistä ei ole .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipuli voisi itse lopettaa sen kansalaisten mätkimisen eriarvoisilla päätöksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha Vispilä on vatkannut koko suomen sekaisin, jotkut on selvineet odotettuakin paremmin, toiset on sysätty kuilun partaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sipilä: Some-mätkintä ei tee hyvää hal­li­tusyh­teis­työl­le – mutta kyllä tästä selvitään"

Aha, Sipilä kuluttaa aikansa somessa. Eipä kumma, ettei työasiat hoidu niinkuin pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muuten hyvä mutta sipilä vois marssia ulos aivan omasta tahdostaan ja antaa tehde päätöksiä niiden jotka osaa eivätkä kierrä ja kaarra tai vatuloi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

123
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
82
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
52
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
51
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
47
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Erittäin suositeltavaa luettavaa tässä Nato-asiassa tarjoaa Into-kustannuksen julkaisema Vakaus vaakalaudalla. 20 eri al... Lue lisää...
Norbert Schaller

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image