Kotimaa

Sipilä: Pre­si­den­tin­vaa­lien tulos voi vaikuttaa jat­ko­pää­tök­see­ni

Pääministeri Juha Sipilä (keks.) aikoo kertoa jatkosuunnitelmistaan huhtikuussa puoluevaltuuston kokouksen jälkeen. KUVA: KIMMO BRANDT
Kotimaa 14.1.2018 15:15 | Päivitetty 14.1.2018 15:58
STT

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan presidentinvaalien tuloksella voi olla vaikutusta siihen, hakeeko hän jatkoa keskustan puheenjohtajana ensi kesänä.

Sipilä on asettanut jatkokautensa ehdoksi keskustan kentän tuen sekä sen, että hallituksen saavutukset täyttävät tavoitteet.

- Se on kokonaisuus ja presidentinvaalien tuloksella voi olla vaikutusta kentän tukeen. Se selviää viimeistään huhtikuussa puoluevaltuuston kokouksessa, Sipilä sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla.

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen kannatus on matanut noin kahdessa prosentissa. Sipilä uskoo kuitenkin käänteen tapahtuneen ja sanoo suuren osan äänestäjistä tekevän päätöksensä viime tipassa.

Sipilän mukaan presidentinvaalien tuloksella ei pitäisi olla erityisempää vaikutusta hallituspolitiikkaan, sillä presidentinvaalit ovat ennen kaikkea henkilövaalit. Hän sanoi myös, että keskustassa ei ole asetettu numeerisia tavoitteita vaaleihin.

Keskustan seuraava puheenjohtaja valitaan Sotkamon puoluekokouksessa kesäkuussa. Sipilä sanoi odottavansa suurella innolla pääsemistä tulevaisuuden suurten kysymysten pariin.

- Meillä vahvat näytöt, että se mitä luvattiin ennen vaaleja, on toteutumassa pitkästä aikaa suomalaisessa poliittisessa historiassa.

Ei selvitystä perustuslakituomioistuimesta

Sipilä toisti kantansa siitä, että hänen mielestään ei tällä hetkellä ole tarpeellista selvittää perustuslakituomioistuimen perustamista. Istuva presidentti Sauli Niinistö sanoi Keskisuomalaisen haastattelussa kannattavansa asian selvittämistä.

Suomessa ei monien muiden maiden tapaan ole riippumatonta perustuslakituomioistuinta, vaan saman roolin täyttää eduskunnan perustuslakivaliokunta.

- Itse kannatan nykyistä mallia. Se on nopea malli, jos pitäisi aina odottaa jälkikäteen tuomioistuimen ratkaisua, se kyllä vaikeuttaisi monia asioita, Sipilä sanoi.

Sipilä painotti, että kaikkien valiokuntaan valittavien täytyy tiedostaa sen erityisrooli epäpoliittisena asiantuntijaelimenä. Pääministerin mukaan puoluekannat eivät saa vaikuttaa silloinkaan, kun soten valinnanvapauslaki tulee seuraavan kerran perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi.

Sipilä pitää Macronin aloitteellisuudesta

EU-asioista Sipilä totesi haastattelutunnilla muun muassa, ettei Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vahvistunut rooli unionin sisällä pakota Suomea siirtymään federalistisempaan suuntaan. Macronin on arvioitu vahvistuneen suhteessa Saksan liittokansleriin Angela Merkeliin Saksan vaalituloksen ja vaikeiden hallitustunnustelujen takia.

- Macron on ottanut hyvin vahvan roolin EU:n sisällä. Hän on erittäin aktiivinen, aktiivisempi kuin edeltäjänsä ja haluaa viedä asioita eteenpäin. Hän on sanonut, että haluaa heittää palloja ilmaan ja hyväksyy sen, että vain osa niistä lähtee elämään. On erittäin hyvä että käydään kunnollista keskustelua monista aihepiireistä.

Euron kurssin vahvistumista Sipilä ei tässä vaiheessa suurena huolenaiheena, vaikka se vaikuttaakin Suomen vientiteollisuuden kilpailukykyyn.

- Se kertoo kuitenkin myös, että euroalueella asioita on saatu kuntoon ja Suomikin on vihdoin päässyt tähän mukaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (81)

Varmaan kyrsii jäädä Väykän alaisuuteen, kannattaakin lähteä ,eikä haittaa vaikka vähän kauemmaksikin.. ja ota lautakasan hoitaja ja vr:pilkkoja kyömynokkakotka siivelle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti älyääpi lähtee,Vanhaselle ei niin mitään mahdollisuutta pärjätä tuon lausunnon jälkeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ääneststä sitten Vanhasta niin saatetaan päästä Sipilästä(kok) eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uhkailu, kiristys ja lahjonta. Näillähän sitä lapsia on kasvatettu ja kasvatetaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Painotus sanalla voi, Sipilä jatkaa puheenjohtajana jos hän vaan haluaa. Varteenotettavaa ehdokasta ei ole näkyvillä. Sipilä menee asia edellä, toisin kuin leipäpolitikot, joiden elanto on kiinni eduskuntapaikasta. Sipilään kohdistuva antipatia johtuu suomalaisuuteen liittyvästä peruskateudesta, mikäli joku ansioillaan nousee ylöspäin se pyritään tallomaan samaan harmaaseen massaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän lausunto Tase Töihin ei ole toiminut, Valtionyhtiö Nesteen pörssiomistus mennä vilahti alle puoleen, eikä mainittu mitään tiedotusvälineissä vaikka kansallisomaisuutta kuinka myy pois, niin velkaa vaan miljarditolkulla lisää valtiolle.
Köyhä kansa köyhtyy ja velkavetoisuus kasvaa kasvamistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos, ehkä, toisaalta, saapa nähä jos... Näin sitä yritetään uhkailla äänestäjiä. Sipilä ei jatkoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus ei ole saavuttanut yhtään mitään olemassaolonsa aikana. Se on onnistunut vain syventämään kansalaisten kahtiajakoa ja lisäämään jo entisestään hyväosaisten elintasoa. Toivottavasti Sipilä siirtyy sivuun, sillä hän on osoittanut olevansa täysin kyvytön johtamaan Suomea. Sipilä on parhaimmillaan vain silloin kun johdetaan kansan kurjistumista ja kerätään varallisuutta pienelle elitistipiirille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos historia käsittää vain tämän vaalikauden niin tuo on totta mutta kun se historia yltää pidemmälle. Minusta edellinen hallitus oli vielä huonompi kun sen pääministerikin karkasi komissaariksi kesken kauden. Tämä nykyinen hallitus on kyllä kokemattomin mutta ei välttämättä aivan se historian huonoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä vähättelee ns. aktiivimallia, selvästikään ei tunne kansan syviä rivejä, kuinka ihmiset ovat suutuksissaan. Ei pääministerimme ymmärrä jos peruspäivärahan tuella eläviltä viedään 5 prossaa pois. Se on suuri summa pienellä rahalla kitkuttavalle perheelle...ruokakassi pienenee. Hänen tuloista/sijoituksista 5 % on niin pieni summa että insinööri ei edes pysty laskemaan. Vaaleissa tulos näkyy, mitä älyttömyyksiä hallitus on aikaansaanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha on tehtävänsä tehnyt ja tolkusti kyntensä näyttänyt, joten Juha saa mennä. Erikoista on, että pääministeripuolueen presidenttiehdokas ei saa kannatusta. Onko syynä juuri se, että pääministeri on samasta puolueesta ja jos on niin kepuleiden pitäisi katsoa peiliin jos sellaisen omistavat. Hyvä tietää, että Sipilöinti tässä maassa jää yhden kauden mittaiseksi ja köyhien kyykyttäminen loppuu. Seuraavissa eduskuntavaaleissa jää oppositioon ainakin kepulit ja siniset, joka on pelkästään hyvä asia. Vihreät ja demarit sen sijaan menevät hallitukseen ja pienistä puolueista joku tai sitten hallituksessa ei ole kuin kolme puoluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha kuten sanoit tämä on henkilö vaali. Älä hirttäydy Vanhaseen. Pressa hoitaa ulkopolitiikkaa. Nyt vaalit mutta vain yhdet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa Sipilä antaa taas vain katteettomia lupauksia siitä, että hän olisi jatkamassa kävi pressan vaaleissa miten tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykö kepun puoluekokouksessa kuten persuilla ja tapahtuu vallankeikaus eli väyrysläiset valtaa puolueen. Ei se ainakaan huonommaksi voisi mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tarkoin valitsemaa ketä äänestää, jotta johto vaihtuis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (81)

Uutisvirta

20:07
Tietovuotaja Assangea on käsketty pitämään parempaa huolta James-kissastaan
20:03
Menot halutaan yhdessä kuriin – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri selvittävät kustannustehokkuuden lisäämistä
19:33
Vaikeinta Yini Wangille on yksinäisyys, sillä ujoista oululaisista on hankala saada ystäviä
19:29
Pörssit pääsivät vauhtiin - Helsingissä nousua reilusti yli 2 prosenttia
19:20
Kommentti: Eduskunnan luottamusäänestys ei lopeta työtaisteluita irtisanomislakeja vastaan
19:00
Vanhan auton saa Oulussakin muutettua kulkemaan myös kaasulla – investointi voi nykyhinnoilla maksaa itsensä takaisin parissa vuodessa Tilaajille
18:49
"Deadline oli hänelle pyhä" – Touko Siltala muistelee lämmöllä pitkää ystävyyttään ja yhteistyötä kirjailija Arto Paasilinnan kanssa
133
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
73
Poliisi kirjoitti 45 rikesakkoa ilman valoa liikkuneille oululaispyöräilijöille, lisäksi polkupyöräilijöille jaettiin valoja
58
HS-gallup: SDP:n etumatka kasvaa, vihreiden kannatus jatkaa murenemistaan
45
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
45
Sipilä syytti ay-liikettä painostamisesta - poliitikoilta vaaditaan nyt rohkeutta ja päättäväisyyttä
38
IS: Iissä erikoinen kiista frisbeegolfradasta –"maanomistaja" kielsi alueen käytön ja vei korit pusikkoon, kunnanjohtaja aikoo tehdä rikosilmoituksen
34
Miksi nuoret miehet kaahaavat? Vuosittain liikenteessä kuolee noin 40 nuorta miestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image