Kotimaa

Sipilä ottaa kantaa hallituksen eri­mie­li­syyk­siin: Väyläyhtiön sel­vit­tä­mi­ses­tä sovittiin kehysriihessä

Juha Sipilä KUVA: Valtioneuvoston kanslia
Kotimaa 19.4.2016 14:36 | Päivitetty 19.4.2016 14:54
STT, Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että valtion omistaman väyläyhtiön selvittämisestä sovittiin yhdessä kehysriihessä. Pääministerin mukaan juuri nyt liikennekaaresta ei kannata lyödä kantoja lukkoon, koska asiaa vasta selvitetään.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) esitteli hallituksen liikennekaaren maanantaina. Se piti sisällään ehdotuksen valtion tie-, rautatie- ja meriväylien siirtämisestä valtion omistamaan yhtiöön. Yhtiö aloittaisi toimintansa vuoden 2018 alusta. Liikennekaari piti sisällään myös suuria muutoksia taksiliikenteeseen. Esimerkiksi hinnoittelu vapautuisi ja taksiluvat myönnettäisiin jatkossa yrittäjälle eikä kuljettajalle.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ehti jo maanantaina tyrmätä Bernerin taksiliikennettä koskevat esitykset. Soinin mukaan Bernerin esitystä ei ole käsitelty hallituksessa. Perussuomalaiset ovat suhtautuneet kriittisesti myös liikenneväylien yhtiöittämiseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

Tuota Soinin takinkääntöä seuraa tulevissa kunta- ja eduskuntavaaleissa äänestäjien joukkopako perussuomalaisista ja yleensä tätä kolmen ässän koplaa seuratessa epäilen että nukkuvien puolue suurin voittaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys matikan yo-kirjoittajille: Sipilä on ilmoittanut, että Bernerillä on hänen 110 prosentin kannatus. Näin pääministeri. Kun valtionvarainministeri Stubido ilmoitti, että hallintarekisterillä on 90 prosentin kannatus, niin se lopulta paljastui 10 prosentin kannatukseksi. Jos tämä on hallituksen laskuoppia, niin paljonko on oikeasti Sipilän kannatus Bernerille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästäkin tulee lopulta yhteinen hyvä päätös ja niin Suomen hyvinvointia saadaan askel eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä antaa bernerille 110 prosentin tuen! Hallituksen voimakaksikolle taitavat prosenttiluvut olla hieman liian vaikeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä puhuu väyläyhtiöiden selvittämisestä.Totta toinen puoli.Siis väylät yhtiöitetään ja sillä selvä.Kannattaa Bernerin suunnitelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistatteko sote-väännön?
Varmaan siitäkin oli jossain riihessä (kuvaava nimi) sovittu, mutta niin vain kävi, että Saulin luo teki mieli. Minkä takia? Kumpi petti, Kepu vai Kok?
Stubb antoi periksi.

Ja nyt, sama kaava. Asioista on sovittu. Kumpi pettää, Kepu vai Persut?
Soini, älä sinä anna periksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalla ja pääministeri Sipilällä on työkalupakki jossa on kaikki tarvittavat välineet hallituksen koossapitämiseksi tai sen hajottamiseksi.
Näitä välineitä ei ole kokoomuksen Stubbilla eikä persujen Soinilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anteeksi. Totta puhut, että hallituksen koossapitämiseen Sipilällä on välineet. Hän ei vain vaikuta asennustaitoiselta kaverilta.
Purkutuomioon sen sijaan on välineet Stubbilla (joka ei niitä käytä) sekä Soinilla.
Näemme, käyttääkö Hra Sipilä pakkia. Ja mihin. Hyvin pian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset asiat ovat juuri se syy miksi Suomessa ei pidä missään nimessä mennä listavaaleihin! Jos eduskuntaan ei voi äänestää poliitikkoa samasta puolueesta joka on vastaan näitä hulluja hankkeita ei voi vaikuttaa. Puolueet päättää vain muutaman voimahahmon mukaan ei demokraattisesti. Siksi haluan edelleenkin päättää kenelle annan valtakirjani. Se tuskin olis Berner vaikka samassa vaalipiirissä olisikin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Listavaalit ovatkin varmaan seuraava kärkihanke, jota tullaan
ajamaan kuin käärmettä pyssyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka olen aina ollut oikeistolainen alan oikeasti ja todella voimakkaasti tuntea että olisi kaikkien etu jos tämä hallitus kaatuu! Eihän peräkylän vanhan teknologian lähettiläs voi keksiä mitään järkevää millä voisi uudistaa asioita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma juttu kun Sipilä on aina jo sopinut asiasta. Mutta yksinään ja sitten myöhemmin hän joutuu perumaan päätöksensä ja asia kuivuu kasaan kun oikeasti ei ole mitään sovittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomoinen väyläyhtiö jossa peritään maksut ja verot erillisellä satojen miljoonien tietojärjestelmällä ei voi millään matemaattisella opilla laskea kuluja. Kuten ministerikin eilen sanoi tv:ssä tavoite on nolla summaan, mutta se ei voi onnistua. Alan ammattilaisena tiedä kokemuksesta että yksikään tuollainen hanke ei ole tuonut muuta kuin valtavat rikkaudet järjestelmien rakentajille ja maksut veronmaksajille. Suomessahan esimerkkejä riittää niin terveydehoidosta kuin jokaisesta valtion tietojärjestelmästä. Todelliset säästöt puuttuvat muuta tietojärjestelmäkulut ovat valtavat.
Ei voi muuta kuin ihmetellä että miksi Suomessa, jossa muukin autoilun verotus on päästöpohjaista ei luotetava varmimpaan ja oikeudenmukaisimpaan veromuotoon eli polttoaineveroon. Polttoaineveroa jokainen maksaa juuri sen verran kuin sitä polttaa! Eikö ole yksinkertaista? No ei varmasti jos halutaan rakentaa järjestelmiä järjestelmien päälle. Mutta järjestelmä on jo olemassa!
Miksi ihmeessä jokaisen poliitikon pitää saada puumerkkinsä aikaan hulluakin hullummilla järjestelmillä? Kuluthan kaatuu aina veronmaksajille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa huomata, että kun Soini vaahtoaa keskustalaisen liikenneministerin huonoista uudistuksista, hän pyrkii sillä viemään huomiota työministerinä toimivan puoluetoverinsa samoihin aikoihin esittelemistä vielä törkeämmistä tekosista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinin pitää yrittää esiintyä oppositiona vaikka on hallituksessa mukana. Halpahintaista mainostemppuilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image