Kotimaa

Sipilä: Lomarahoista voidaan vastakin sopia työpaikoilla

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.). KUVA: Maiju Torvinen
Kotimaa 30.9.2015 11:29 | Päivitetty 30.9.2015 11:38
STT

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on tarkentanut lomarahan muutoksiin liittyviä suunnitelmia puheessaan eduskunnassa.

Sipilän mukaan aloilla, joilla ei noudateta mitään työehtosopimusta, voidaan työsopimuksissa sopia lomarahasta kuten tähän saakka.

– Jos mitään ei sovita, noudatettaisiin vuosilomalakiin lisättävää säännöstä, Sipilä sanoi.

Hallituksen suunnitelma lomarahan muuttamisesta työntekijän lakisääteiseksi oikeudeksi on herättänyt hämmennystä järjestäytymättömillä aloilla.

Sipilä korosti esittelypuheenvuorossaan, että yksityiskohdat täsmentyvät lainvalmistelussa ja ne valmistellaan normaaliin tapaan yhteistyössä työelämän osapuolten kanssa.

Pääministerin mukaan kilpailukyvyn parantamisen keinot eivät ole hallitukselle arvovaltakysymys, mutta hallituksen on varmistettava, että tuloksiin päästään.

– Me olemme liian kauan odottaneet ja toivoneet kasvun ihmeen tulevan ja pelastavan, pääministeri sanoi.

Hänen mukaansa hallituksen toimilla on vahva linkitys perustuslaissa turvattuihin oikeuksiin ja siinä asetettuihin velvoitteisiin. Monet kansalaisten oikeudet pystytään turvaamaan vain, jos julkisesta taloudesta pidetään huolta.

– Poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia toimia, ja siksi emme voi jäädä vain odottamaan, Sipilä sanoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Käytännössä Sipilän lomaraha laki on täysin turha jos lomarahoista voidaan sopia paikallisesti. Tästä lähtien jokaiseen työehtosopimukseen tulee lomaraha pykälä jossa lomarahaa ei makseta tai maksetaan nykyiseen tapaa ja nykyisen suuruisena.

Sipilän pitäisi jo ymmärtää että hallitus ei voi mielivaltaisesti määrätä yksityisen sektorin työehtosopimuksia ja palkkojen maksamista. Sensijaan hallitus voi määrätä ja neuvotella julkisen talouden työehtosopimuksista ja eduista kun hallitus toimii työnantajana.

Loppujen lopuksi Suomen talouden ongelma on liian suureksi kasvanut julkinen talous joka kärsii kestävyysvajeesta ja näinollen aiheuttaa kilpailykyvyn heikentymistä kun kokonaisveroaste on maailman korkeimpia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidät on todella petetty niin tyrannimaisesti, tätä ei voi kuin pelätä, minne nämä herrat luotsaa suomen kansaa ja valtiota. Työmarkkinajärjestöt ottakaa kovempia otteita, eihän kolme ihmistä voi määrätä tässä maassa kaikkea, koska meitä suomalaisia on yli 5 miljoonaa. Ei kolmen kopla ole sitä varten saaneet ääniä, että lyttäävät kaiken, köyhät kyykkyyn mentaliteetilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kolmen koplan" takana on eduskunnan enemmistö, ja kyllä hallituksen kuuluu johtaa tätä maata eikä ay-pomojen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva, kun vihdoin ja viimein saa lomaltapaluu rahan. Kyllä se kviasti auttaa, kun vuoden bruttotulot on 17 000 euroa ja aikasemmin ei ole maksettu mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeksi, ne työnantajat jotka eivät ole maksaneet lomarahoja tähänkään asti, niin ei tarvitse maksaa jatkossakaan. ("paikallinen sopiminen")

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikkailla on mistä ottaa. Isopalkkaisilta voi vähentää. Osinkoja valtion firmoissa voi pienentää. Mikä siinä on, että näistä toimista ei edes puhuta? Elätettäviä tulee 300 - 400 hengen päivävauhtia ja rajaa ei suljeta. Jättäisivät vähän ruottalaisilleki elätettäviä. Omaa vähempiosaista kansaa rökitetään ja halutaan viimisetki lantit pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image