Kotimaa

Sipilä kehui Stubbia – vieraana ollut EU-pomo Juncker ylisti Suomea, vitsaili ja painotti unionin talouden kehittämisen tärkeyttä

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Suomen pääministeri Juha Sipilä intoutuivat vitsailemaan yhteisessä tiedotustilaisuudessaan torstaina.
Kotimaa 8.11.2018 17:37
Petteri Lindholm

Talous painottui EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin ja pääministeri Juha Sipilän keskustelussa.

Helsinki

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker listasi EU:n tärkeimmiksi lähiaikojen tehtäviksi budjettivalmistelun, brexit-neuvottelut ja unionin talouden kehittämisen.

– Tulevien vuosien budjetti on saatava ajoissa valmiiksi. Viimeksi myöhästyimme budjetin kanssa, ja se maksoi meille tuhansia ja tuhansia työpaikkoja, Juncker sanoi.

Muita EU-agendalla olevia tärkeitä kysymyksiä ovat Junckerin mukaan kauppasuhteet Kiinaan ja Yhdysvaltoihin. Lisäksi yhteistyö Afrikan kanssa nousee aiempaa tärkeämpään rooliin.

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoo toivoneensa Junckerilta, että Afrikka-suhteissa huomioitaisiin myös metsätalous.

– Metsäohjelmaa ollaan jo valmistelemassa, Juncker vastasi Sipilälle.

Juncker oli Sipilän vieraana pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa, jossa Sipilä isännöi keskiviikkona ja torstaina useita EU-johtajia ja eurooppalaisia pääministereitä.

– Puhuimme Junckerin kanssa Suomen tulevasta puheenjohtajakaudesta ja EU:n tulevasta viisivuotisstrategiasta, Sipilä kertoi.

Suomen kaudella tärkeimmät prioriteetit tulevat olemaan Sipilän mukaan turvallisuus ja talouskasvu.

– Sisämarkkinat, kauppapolitiikka, Kiinan ja EU:n kauppasuhteet ja verotuskysymykset, Sipilä listasi keskustelujen sisältöä.

Turvallisuuskysymyksissä painottui Sipilän mukaan keskustelu EU:n yhteisestä puolustuksesta ja maahanmuutosta.

Juncker: Suomi ei ole hölypölymaa

Juncker kehui Suomea useaan otteeseen lehdistötilaisuuden kuluessa.

Hän kertoo olleensa vaikuttunut siitä, miten Suomi on toiminut unionissa liittymisensä jälkeen.

– Suomi käyttäytyi ensimmäisestä päivästä lähtien kuin perustajajäsenet ja jopa paremmin. Kyse ei todellakaan ole hölynpölymaasta.

EU-komission ja Suomen yhteistyö on Junckerin mukaan erittäin sujuvaa.

– Jos kaikki maat olisivat yhtä itsepintaisia, inspiroituneita, vieraanvaraisia ja ystävällisiä, olisi minun työni todella paljon helpompaa.

Sipilä vastasi Junckerin pitkään ylistyslistaan vitsillä.

– Viimeinen osa lausunnosta oli maksettu, Sipilä pilaili.

Eurovaaleissa puhuttava ongelmista ja onnistumisista

Juncker sanoo, että europarlamenttivaalien äänimäärät saadaan ensi vuonna nousuun, jos poliitikot osaavat kertoa Euroopan asioista selkeästi.

– Tällä komission kaudella olemme saaneet talouden kasvamaan, luotua työpaikkoja ja budjetteja tasapainoon. Ihmiset eivät tiedä siitä.

Euroopan tulevaisuuden huolenaiheet ovat hänen mukaansa toinen teema, jota painottamalla äänimäärät nousevat.

– Häviämme taloudellista painoarvoa tulevina vuosikymmeninä. Lisäksi Euroopan väestö on jatkuvasti pienempi osa koko maailman väestöstä. Se edellyttää uusia lähestymistapoja.

Juncker päätti lehdistötilaisuuden vitsillä.

– Yritin antaa toimittajan kysymykseen mahdollisimman pitkän vastauksen, etten vain joutuisi vastaamaan uusiin.

"Sympatiani olivat Alexin puolella"

Sipilä kommentoi lehdistötilaisuudessa lyhyesti myös Euroopan kansanpuolueen kärkiehdokkaan äänestystä, jossa Alexander Stubb hävisi saksalaiselle Manfred Weberille.

– Aika odotettu valinta, kaikki kollegat totesivat, että näin tulee käymään, Sipilä sanoi.

Sipilä kertoo pitäneensä vaaleissa maanmiehensä puolta.

– Sympatiani olivat Alexin puolella ilman muuta. Kaikki vieraani, ketkä eilen puhuivat vaaleista, sanoivat pitävänsä Stubbia oikein pätevänä ehdokkaana, mutta huomauttivat, että vaalitulos taitaa olla etukäteen aika selvä.

MAINOS

Kommentoi

Budjetilla on kamala kiire tai menetetään tuhansia työpaikkoja. Saanko kysyä missä?
Moniko on tietoinen, että kukaan tilintarkastaja ei ole hyväksynyt EU:n tilintarkastusta koko sen olemassaolon aikana? Eli Eu:n omaa tilinpäätöstä ei ole kertaakaan hyväksytty. Mutta budjetilla on kamala kiire.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottahan Sipilä kehuu puoluetoveriaan. Tuo toisten ylistys ja lähes nuoleskelu on samanlaista kuin Eu:n edeltäjän Neukkulan kanssa nähtiin. Eurostoliiton olemus näyttäytyy yhä enemmän Neuvostoliitolta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomasitteko muuten miten ketterästi Juncker hyppeli portaat ja kipaisi puhujapöntöön? Selkäkivut ja iskiashermon jummijammi näyttävät olevan taakse jäänyttä elämää. Ei ainakaan näyttänyt olevan kovassa 'lääkityksessä' :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoleskelua puolin ja selkään taputtelua toisin. Suomi on niissä pöydissä joissa asioista päätetään - hiljaisena osakkaana maksajan roolissa. Hyvä suomi!! Hyvä me!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omalla tavallaan mielenkiintoinen tilanne, nimittäin Juncker sattuu olemaan EU:n korkein johtaja, mutta häntä ole koskaan vaaleilla tehtävään valittu, eikä hän ole vaaleissa edes ehdolla ollut. Suomea Juncker toki vuolaasti kehuu, koska syystä tai toisesta me emme laita hanttiin näille epädemokraattisille johtajille, vaan otamme komennot vastaan mukisematta. Sellaiset maat kuten Italia, Puola ja Unkari ovat viime vuosina alkaneet sanomaan, että "ei me kyllä oteta komentoja vastaan epädemokraattisilta maahan kuulumattomilta virkamiehiltä". Kukaan ei ole kuullut Junckerin kehuvan kyseisiä maita, mutta Suomi ja pari muuta saavat kehuja, koska soraääniä ei kuulu.

Mutta muutos on tulossa. Katsokaas tässä on käynyt niin, että EU on mennyt päsmäröinnissään liian pitkälle. EU sanelee meille nykyään oman maamme raja-politiikan ja sanoo milloin raja aukaistaa ja milloin saamme edes hieman katsoa perään. Mutta ei EU sanele elämisen ehtoja vain isoissa asioissa... ehei suinkaan, vaan aivan kaikki asiat EU haluaa sanella alkaen pölynimureiden tehosta kahvinkeittimen suurimpaan sallittuun päälläoloaikaan.

Muutos tulee olemaan seuraava eduskuntavaalit sekä EU-vaalit. Emme me suomalaiset kuitenkaan ihan höppänöitä ole. Ei tuo enää mene läpi "EU demokratia", sillä eihän me nähdä enää mitään merkkejä demokratiasta. Suoranaista totalitarismia tuo on. EU ei pidä yhtään vaaleista ja se on juurikin se kohta mihin me kansa iskemme. EU kaatuu kun kansa käyttää aseenaan demokratiaa ja äänestää koko roskan kumoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU on ja globalismihautomo, minkä vuoksi siihen pitää suhtautua erittäin kriittisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jösses mitä PR roskaa. Suomi on nöyristelevä, omaan jalkaansa AINA ampuva hölmöläisten maa. Eli kullanarvoinen NWO-eliitille. Päättäjien suhdetta EU:n voisi kuvata jonkinlaisen Tukholma syndrooman ja pieksetyn koiran summaksi. Maailma muuttuu kovaa vauhtia eikä kehitystä voi pysäyttää mutta meidän päättäjät eivät vain tunnu tajuavan missä mennään. Kulissit heiluvat, ohjaaja on päissään ja managerit ovat häipyneet kassan kanssa jo ajat sitten mutta meillä ns päättäjät odottavat aplodeja. Hienoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
40
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
29
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
26
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image