Kotimaa

Sipilä järjestää kolmelle ässälle tuu­le­tus­ko­kouk­sen kunnon unien jälkeen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) järjestää hallituksen kolmen puheenjohtajan kanssa tuuletuskokouksen, kunhan ”kaikki ovat nukkuneet silmät täyteen”. KUVA: Leinonen Jukka
Kotimaa 7.11.2015 20:07 | Päivitetty 7.11.2015 21:33
Mirja Niemitalo

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) järjestää hallituksen kolmen puheenjohtajan kanssa tuuletuskokouksen, kunhan ”kaikki ovat nukkuneet silmät täyteen”.

Tuuletuskokouksessa on tarkoitus paikata haavoja ja arpia, joita hallituskriisin partaalle johtaneissa sote-neuvotteluissa syntyi.

Sipilä kertoi lauantaina Lännen Medialle, että koko ministerikatras pääsee eräänlaiseen kehityskeskusteluun.

– Asiat käydään läpi myös koko hallituksen kanssa, hän sanoo.

Tarkoitus on katsoa, miten hallitus on toiminut ensimmäisen puolen vuoden aikana ja muuttaa tarvittaessa toimintatapoja.

Hallitus olisi Sipilän mukaan kaatunut, jos hallituspuolueilla ei olisi ollut vaalikauden tärkeimmässä uudistuksessa samaa tavoitetta ja maalia.

Kyseessä ovat Sipilän mukaan isot asiat: kymmenen miljardin haaste ja uudistamisen tarve.

– Jos meillä olisi ollut uudistuksen alkaessa eri maali, olisi se johtanut siihen, että hallitus olisi ollut toimintakyvytön, Sipilä sanoo.

Sipilä korostaa, että kaikilla hallituskumppaneilla oli voimakas halu löytää ratkaisu.

– Se löytyi, kun sitä haettiin yhdessä, hän toteaa.

Sipilä ei halua ottaa kantaa siihen, onko hän pääministerinä nyt vahvempi kuin ennen kriisiä.

– Tärkeintä on, että hallitus on vahva ja toimintakykyinen. Uskon, että päätöksentekokykyinen hallitus on tämän jälkeen vahvempi, vaikka varmasti tässä arpia tuli, hän toteaa.

Tässä oli osasyynä hänen mukaansa se, että julkisuudessa liikkui paljon väärää tietoa.

– Jos tästä tuli henkilökohtaisia loukkaantumisia, niin niitä pahoittelen, hän sanoo.
Sipilä sanoo, että hänen tehtävänsä pääministerinä on parantaa haavoja ja palauttaa luottamusta, ”sikäli, kun se on tässä prosessissa heikentynyt”.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (82)

Eräs politiikko oli puhunut, jotta vanhukset ja saattohoidossa olevat olisivat Suomessa vain kolmessa hoitokodissa. Kamalaa puhetta. Miten moni on pahoittanut mielensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sibylla luulee vieneensä kokkareita kuin pässiä narussa,mutta ei huomannutkaan narua omissa sieraimiissa luulis nyt olevan nesu kipee,stub oli loukaantuvinaan mutta mutta ei ei,rokkia se lysnas vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuuletuskokous pitäisi järjestää Sipilälle. Maata ei johdeta kuten omaa yritystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuuletetaanko sitten kun miljardit on säästetty vai etukäteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiä naurattaa, kun sai tahtonsa läpi. Ehti jo uhlaikailla ja suuttua, kun ensin oli käydä toisin. No, ehkä tuuletuspirskeet ovat paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon rentoa ja virkistävää tuuletusta,olette sen ansainneet.
Terveyttä ja voimia tuleviin haasteisiin,ei ne ainakaan paljon helpompia ole.
Nyt pakolais asioiden kimppuun,hihat ylös ja tämä käsistä karannut tilanne nopeasti hallintaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt naurattaa. Milloin tämä pakolaishomma saadaan kuntoon. Ei siihen sipilän taloon sovi kaikki. Nyt täytyy sipilän ottaa vakavasti tuo pakolaisiasia. Pitää vastata puheisiin. Täytyy saada elintasopakolaiset hetin pois. Ei mitään valitusoikeutta. Tuet alas niinkuin muissakin maissa on laitettu . Todellisia pakolaisi taitaa olla vain muutama tuhat. Entä se irakin sopimus vieläkö sitä vattuillaan. Tässä asiassa ei hallitus ole saanut mitään aikaan. Puhuvat vain mutta päätöksiä ei ole saatu tehtyä yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet täysin oikeassa,elintasopakolaisia on suurin osa.Eihän nyt mies jätä perhettään sodan jalkoihin.Täällä olisivat olleet sota-aikaan sotilaskarkureita ja olisi talutettu kuopan reunalle.Takaisin sinne mistä ovat tulleet ja ilman paluulippua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä osoitti johtajuutensa. Sai aikaan soteratkaisun, jota mm sdp ei kyennyt tekemään ed hallituskaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini o kuumeessa, jote homma menee täysin sipilöinniksi. Siis hallitus o hajotettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuuletuskokous? Tuulettaako Kokoomus ja Kepu sitä kun nyt saa lappaa verovaroja firmojen kautta veroparatiiseihin.
Sipilällä päässä soi maakuntalaulut siihen malliin että nyt ei saatu kunnollista, kestävää sote-ratkaisua aikaan. Kalliiksi tulee, palvelut heikkenevät ja jakautuvat kahdenkerroksen palveluiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kaupungit myytiin maakunnille ja Ristijärveläiset alkaa päättämään Oulun sotepalveluista. Kiitos ja ylistys kepulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki vastaa selvästi yli puolesta koko sote-alueen väestömäärästä. Toisin sanoen Oululla on sote-valtuustossa selkeä enemmistö. Luultavasti sote-alueen elimissä tehtävät linjaukset ja päätökset ovat hyvin pragmaattisia. Puoluepoliittiset intohimot jäänevät taka-alalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä toimii niin kuin kepulaisilla on tapana ahnehditaan valtaa ja rahaa lisää ja lisää mikään ei riitä kaikki köyhiltä pois köyhät kyykkyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras tuuletus olisi pistää Kokoomus ulos. Nyt rikkaat rikastuvat, eikä sille ole kattoa. Rahat otetaan keskituloisilta ja köyhiltä, jotka köyhtyvät. Yksityistäminen johtaa julkisen terveydenhuollon rapautumiseen ja miljardien siirtymiseen omistajien taskuun ja veroparatiiseihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (82)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image