Kotimaa

Sipilä ja Mogherini keskustelivat EU:n turvallisuus- ja puo­lus­tus­po­li­tii­kan ke­hit­tä­mi­ses­tä Oulussa

Arktinen seminaari järjestetään Oulussa. KUVA: Aki Harju
Kotimaa 15.6.2017 15:36
Kaleva

Pääministeri Juha Sipilä on keskustellut tänään Oulussa EU:n ulkopoliittisen korkean edustajan Federica Mogherinin kanssa EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisestä.

Mogherini kiitti Suomea aktiivisuudesta EU:n puolustusyhteistyössä ja sen kehittämisessä. Eurooppa-neuvosto käsittelee puolustusyhteistyötä ensi viikolla Brysselissä.

– Suomen linja on kunnianhimoinen ja toivomme, että asiassa edetään myös pysyvän rakenteellisen yhteistyön osalta. Kävimme korkean edustajan Mogherinin kanssa hyvän keskustelun, jossa toin esille prioriteettihankkeitamme kuten hybridiosaamisen sekä avaruusyhteistyön. Toivon, että saamme mahdollisimman paljon kumppaneita hankkeidemme ympärille, pääministeri Sipilä sanoo.

Sipilä oli ottanut esiin Ranskan tuoreen presidentin Emmanuel Macronin kanssa käymänsä keskustelun.

– Kerroin korkea edustaja Mogherinille maanantaina käymästäni puhelinkeskustelusta Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa. Myös presidentti Macron pitää EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä erittäin olellisena. On tärkeää, että EU:n puolustuspolitiikan kehittämisessä keskeisesti mukana olevalla Suomella on toimiva ja tiivis keskusteluyhteys Ranskan kanssa, Sipilä totesi.

Pääministeri Sipilän isännöimälle lounaalle osallistuivat myös ulkoministeri Timo Soini, EU:n arktisesta politiikasta vastaavan komissaari Karmenu Vella sekä Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland. Lounaalla keskusteltiin myös arktisesta politiikasta, Venäjästä sekä Yhdysvalloista.

Pääministeri Sipilä osallistui Oulussa lisäksi ”Kestävän kehityksen arktinen – luovia ratkaisuja etsimässä” –tapahtumaan, jolla vauhditetaan keskustelua EU:n arktisesta politiikasta osana kansainvälisiä suhteita ja EU:n arktisten alueiden kehittämistä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä minä sanoisin, että tuosta globalistien viritelmästä nimeltään EU on päästävä eroon. Mikä ihmeen kummajainen se tämmöinen korkea edustaja Mogherin oikein on? Hänet on tehtäväänsä epädemokraattisesti valittu eli ei äänestämällä ja nyt sitten häntä kumarretaan kuin kuninkaallista. Tähän vastaus on ei ja EU ja epädemokratia eivät suomalaisia lopulta paljoakaan kiehdo. Minun ääni menee Halla-aholle joka eittämättä ja aidosti toden totta rakastaa Suomea ja suomalaisia. Halla-aho ei tykkää globalisteista ja en tykkää minäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokeillaanpas uudestaan. Kysyin asiallisesti, että kuka tämän lystin maksaa? Me vai EU? No, sama asiahan se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:ssa on paljon valuvikoja ja korjattavaa riittää, mutta ulko- ja turvallisuuspoliittisista syistä, Suomen oman edun mukaista on nyt kuitenkin pysyä EU:n jäsenmaana ja tehdä kaikkensa EU:n sotilaallisen yhteistyön kehittämiseksi ja tiivistämiseksi.

Suomi ei ole muusta maailmasta irrallaan oleva saari, vaan osa globaalia maailmanyhteisöä, jolloin suurvaltain välit ja niiden laatu ja sisältö heijastuu Suomenkin turvallisuuteen välittömästi, täysin siitä riippumatta mitä me suomalaiset teemme tai olemme tekemättä. Venäjän harjoittama sotilallinen voimankäyttö ja sotaseikkailupolitiikka kansainvälisine sopimusrikkomuksineen on johtanut siihen, että me suomalaiset emme enään voi varauksetta luottaa itäiseen rajanaapurimaahamme. -Ja koska omat voimavaramme ovat näinkin pienet, kaikki kansainvälinen apu ja tuki Suomelle on tervetullutta.

Koska on Venäjänkin näkökulmasta tarkasteltuna, ja siihen itsensä kohdistuvien kansanvälisten vastareaktioiden johdosta, kokonaan kaksi eri asiaa uhitella EU:n jäsenmaiden tuemalle Suomelle kuin sellaiselle Suomelle joka on kokonaan yksin ja vailla liittolaisia, Suomen etu on pysyä EU:n jäsenmaana ja toimia aktiivisesti EU:ssa turvallisuusasioita ja sotilaallista liittoutumiskehitustä jäsenmaiden kesken edistäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, ettei Oulussa ole kansainvälisen mittapuun täyttävää kongressikeskusta, jossa tällaisetkin tilaisuudet voitaisiin järjestää. Ei ihme, ettei EU:n tai valtion virastoja tänne saada kun matkakeskuksenkin kanssa on kopioitu jo vuosia torinrannan hotelleista puhumattakaan. Ai niin, Arinahan vois vois ne rakentaa kun siltä onnistuu kadunvaltaaminenkin pysyvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti ihmetyttää, että kun Oulussa on tällainen tapahtumien suurviikko (ja vasta oli 5GFWD), niin näistä ei saada mitään uutista valtakunnan mediaan. Missään lehdissä Kalevaa lukuunottamatta ei näitä noteerata mitenkään. Kuka vastaa pressistä? Nämähän on miltei SuomiAreena -kamaa, ja se tapahtuma on Porin pikkukaupungista onnistuttu lyömään läpi. Toki Maikkari järjestäjänä auttaa paljon, mutta silti. Oulun jutut ei näy missään, usein ei edes tapahtumien omissa kanavissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja veronmaksajat kiittävät. Mukavaa olla veronmaksaja näinkin reilusti ja avoimesti hallitussa maassa kuin Suomi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa kun veromaksajien rahat kaadetaan EUhun, ei muutaku lisää leikkaksia suomalaisille !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopan käytännön puolustusjärjestelmä on Nato. Turha kuvitella, että EU:ssa tehtäisiin päällekkäistä järjestelmää. Nämä hankkeet ovat ainoastaan täydentäviä, eivätkä tarjoa Suomelle minkäänlaisia turvatakuita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsos siellähän se pettäjä kävelee nukkehallituksensa kanssa. Toivottavasti on hyvä fiilis nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
18
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
13
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
12
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
3
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image