Kotimaa

Sipilä ja Medvedev tapaavat Pietarissa

Kotimaa 21.9.2017 2:37 | Päivitetty 21.9.2017 2:45
STT

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tapaa tänään Pietarissa Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin.

Ministerien keskustelunaiheiksi on ilmoitettu Suomen ja Venäjän kahdenväliset asiat, kuten taloussuhteiden edistäminen. Niiden ohella heidän on määrä käsitellä EU:n ja Venäjän suhdetta sekä alueellista yhteistyötä.

Medvedev on pääministerikaudellaan jäänyt presidentti Vladimir Putinin varjoon. Vanhempi tutkija Jussi Lassila Ulkopoliittisesta instituutista luonnehtii häntä Putinin lojaaliksi sanansaattajaksi, jolla ei ole juuri itsenäistä agendaa.

Tästä huolimatta Lassila pitää pääministeritapaamista merkittävänä, sillä Medvedev on Kremlin kakkosmies ja sen ylintä eliittiä.

- Tämä on korkean tason yhteys, Lassila kommentoi STT:lle aiemmin tällä viikolla.

- Se, mitä Sipilä kertoo Medvedeville tai Medvedev Sipilälle, on pienen mutkan kautta Putinille menevää viestinvaihtoa.

Ohjelmassa myös kulttuuria

Sipilän Pietarin-vierailu ajoittuu päivään, jolloin kaupungissa avataan laaja suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi. Pääministerien on määrä puhua sen avauksessa.

Kulttuurin sadat kasvot -teemalla järjestettävää kolmipäiväistä foorumia luonnehditaan merkittävimmäksi Venäjällä järjestettäväksi tapahtumaksi, joka liittyy Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlintaan. Paikalla avauksessa ovat myös kulttuuriministerit Sampo Terho (sin.) ja Vladimir Medinski. Foorumiin osallistuu Suomesta ja Venäjältä kummastakin noin 200 henkeä.

MAINOS

Kommentoi

On se hyvä että nämä Suomen päämiehet pitävät yhteyttä ja hyvät välit Venäjän kanssa täällä lehtien palstoilla räkyttäjistä huolimatta. Voihan se olla että joutuvat jossain määrin selittelemään Suomessa levinnyttä vihamielistä käyttäytymistä venäläisiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
21.8.
"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia
21.8.
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
21.8.
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image