Kotimaa

Sipilä ja Medvedev tapaavat Oulussa – keskustelevat taloudesta ja tur­val­li­suu­des­ta

Pääministeri Juha Sipilä tapaa Dmitri Medvedevin tänään Oulussa. Venäjän pääministeri saapuu Suomeen Sipilän kutsusta. KUVA: © Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia
Kotimaa 9.12.2016 11:32 | Päivitetty 9.12.2016 11:48
STT, Kaleva

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vierailee tänään Oulussa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kutsusta. Kyseessä on pääministerien toinen kahdenvälinen tapaaminen.

Sipilän mukaan tapaamisessa Medvedevin kanssa keskustellaan taloudesta ja turvallisuudesta. Tarkoitus on käydä läpi muun muassa Syyrian ja Itämeren tilannetta, mutta myös taloutta.

- Olemme nyt rohkeasti ottaneet agendalle myöskin näitä uusia isoja investointeja, Sipilä sanoi torstaina.

Viime kuussa luovutetussa selvityksessä sanottiin, että Koillisväylän kautta kulkeva Euroopan ja Aasian välinen tietoliikennekaapeli olisi poliittisesti ja teknisesti mahdollista toteuttaa. Selvityksen teki Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen yhdessä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin entisen toimitusjohtajan Reijo Sventon kanssa.

- Me aiomme määrätietoisesti edetä nyt asian kanssa, jos saamme korkeammalla tasolla myöskin vihreätä valoa kaikilta mailta, Sipilä sanoi tietoliikennekaapelista.

Sipilän mukaan tavoitteena on, että vauhtiin päästäisiin jo tämän hallituskauden aikana.

Laaja kirjo aiheita

Esille mahdollisesti nousevien aiheiden kirjo tämän päivän tapaamisessa on laaja. Yksi esillä ollut asia on arktinen yhteistyö, sillä Arktisen neuvoston puheenjohtajuus siirtyy Yhdysvalloilta Suomelle ensi keväänä.

Kaasuputkiasiat nousivat pintaan tällä viikolla, kun venäläinen uutistoimisto Tass kertoi alkuviikosta Venäjän odottavan poliittista tukea Suomelta Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeessa. Venäjän varapääministeri Sergei Prihodko sanoi tiistaina, että Venäjä toivoo Suomen nopeuttavan yhteistyötä asiassa. Prihodkon mukaan Venäjä on kiinnostunut saamaan rakennusluvan asiassa.

Itämeren pohjaan suunniteltu kiistelty kaasuputki kulkisi Venäjältä Pohjois-Saksaan. Putki kulkisi myös Suomen talousvesien halki, joten se edellyttää hallituksen lupaa. Uusi putki tuplaisi jo olemassa olevan Nord Stream 1:n kapasiteetin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä nyt vaaditaan Sipilältä rohkeutta ja voimia sanoa EI venäläisille. Muuten me olemme menettäneet kasvomme maailman silmissä ja meidät leimataan venäläisten juoksupojiksi. Pahimmassa tapauksessa meitä on uhkaamassa Ukrainan kohtalo naapurimaana, jota Venäjä kiristää energiatoimituksillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi parempi, jos Suomen turvallisuuspolitiikasta keskusteltaisiin presidentti vetoisesti Suomen puolelta.
Pääministeri voisi kommentoida näitä asioita sitten Yleisradiolle.
Talouden puolella yhteistyö venäläisten kanssa olisi hyvin tärkeätä.
No ehkäpä siihen löytyy myöskin Venäjän osaajia. Se maa kun pitää tuntea, jos meinaa edistää kauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Juha, haluat olla puheväleissä Venäjän kanssa! Näin se pitää olla, ollaan niin pieni valtio, että hyvä käydä keskusteluja ilman Eu:n byrokraattien ohjailua! Jatka samaa linjaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Kumma kukka.
yks mummeliini

Uusin lukijakuva

Forest

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

98 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Käy koulua alalle, jossa on töitä tarjolla. Valmistu hyvillä papereilla ja pidä jo opiskeluaikana kesätöissä huoli posit... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image