Kotimaa

Sipilä HS:ssä: Keskustan ul­ko­po­li­tii­kas­ta päättää puheenjohtaja

Kotimaa 16.12.2014 6:45
STT

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ottaa Helsingin Sanomien haastattelussa etäisyyttä Paavo Väyrysen ulkopoliittisiin linjauksiin.

Sipilän mukaan keskustan ulkopoliittisen linjan määrittelee puheenjohtaja. Puolueella on ulko- ja turvallisuuspoliittinen työryhmä, johon Väyrynen ei kuulu. Sipilä korostaa, ettei hän esimerkiksi vastusta Väyrysen tavoin nato-optiota.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) on arvostellut Väyrystä ja kahta muuta keskustalaista halusta irrottaa Suomi EU:n yhteisestä Venäjän-vastaisesta pakotepolitiikasta. Sipilä sanoo Helsingin Sanomissa, että keskusta on tukenut hallitusta kriisin alusta asti ja lisäksi vaatinut enemmän dialogia sen ratkaisemiseksi.

– Se (kokoomuksen kritiikki) ehkä johtuu siitä, että tällä viikolla käsiteltävä budjetti perustuu täydelliseen höttöön. En usko, että meillä on ulkopolitiikasta paljon erimielisyyksiä, Sipilä sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

kepun lehtomäki johtaa suomi-venäjä -seuraa, jossa päätetään puolueen ulkopolitiikasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

keskustan mielipide suomen ulkopolitiikasta on se, että emme tiedä mitä mieltä olemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen huomannut saman kuin Mökin mummo. Gallupluvut säikäyttävät. Tämän päivän (16.12.) Hesarissa kuvataan tarkoitushakuisesti, miten keskustalaisilla on ollut takavuosina yhteyksiä Putinin puolueeseen. Kuvaukset koskevat tapahtumia ENNEN Krimin valtausta ja muita Ukrainan tapahtumia. Kokoomuksen yhteydet veljespuolueeseensa sivuutetaan lähes kokonaan. Odotellaanpa, milloin Hesari alkaa kauhistella Kekkosen ja kokoomuslaisen Paasikivenkin varsin tiiviitä idänsuhteita. Missä olisimme ilman näitä miehiä? Historian tapahtumat vyöryvät eteenpäin, ja kirpun kokoisen Suomen on vain jotenkin selviydyttävä jättiläisen naapurina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nato-optioko vain erottaa Väyrysestä.Sipilän silmissä siintyy Nato seuraavaan hallitukseen.Kepun gallupin nousut tyssää siihen.Onkohan parasta kääntyä demareiden puoleen .Täyttyy myös muistuttaa,että kepu aina pettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin tässä lapsenvahtina eräälle nelivuotiaalle. Se oli oppinut jonkin lauseen, jota se toisteli jatkuvasti. Lällätteli aikansa kuluksi. Samanlaisia lällättelyjä näkyy olevan täälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sipilä HS:ssa: Keskustan ulkopolitiikasta päättää puheenjohtaja" Tätä lausuntoa tulevat media ja äänestäjät seuraamaan suurennuslasin kanssa. Samalla Sipilä antaa ymmärtää, että Väyrynen, Lehtomäki ja Kääriäinen ovat aiheuttaneet hämminkiä Suomen viralliseen ulkopoliittiseen linjaan.Ounastelen että entisellä pk-yritysjohtajalla on paimentamista pitää ennenkaikkea Paavo Väyrysen ja Paula Ledhtomäen suuta soukemmalla. On mielenkiintoista nähdä miten tiukasti Sipilä kykenee pitämään suitsia Väyrysen ja Lehtomäen suupielissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta Paavonpa politiikasta päättää kulloinkin puhaltavien tuulien perusteella Paavo itte! ;) Kivi kengässä, korkki laineilla, Paavo politiikassa..

Niin kauan, kuin joku on eri mieltä Paavon kanssa, ei keskustalla ole yhteistä linjaa. Ja eikös tuo hallituksessakin ole sooloillut :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesari näköjään on aloittanut keskustan mustamaalaamiseen tuttuun tapaansa näin vaalien alla. Mahtaako tuollainen kampanja tehota. Kova on tuska kun kokoomuksen kannatus on pohjamudissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän ja keskustan linja on niin oikeisto kokoomusta myötäilevä, että mikään ei muutu tästä kokoomuspolitiikasta ,jos he tulevat pääministeri puolueeksi.
Tai muuttuu ainakin työläisten ,palkallisten asema.
He ajat sitä Akavan viitoittamaa palkka politiikkaa, joka ei suo työssäkäyvälle ihmiselle mitään oikeuksia.
Tällä hetkellä jo on 0 työsopimukset, peruspalkat alle minimi palkkojen, työajat; kotona ja vapaalla tehtäviä töitä, joista ei korvausta saa.
Nyt vielä tulossa ilmaisen työn teetäminen.
Nämä ovat Silän johtaman keskustan tulevia asioita.
Tahtoisin ihmisten ymmärtävän missä mennään.
Lisäksi EU:n rahoituksen hyväksyminen, josta saatiin jo esimakua eduskunnan äänestyksessä, jossa Keskusta ei kannattanut Perussuomalaisten tekemää välikysymystä.
Vaan äänesti tyhjää, eli tulee hyväksymään nämä lisärahan maksut .
Venäjästä vielä, kukaan ihminen ei voi hyväksyä Venäjän tämän hetkisiä toimia, mutta kyllä pienen Suomen on viisasta olla hyvissä väleissä heidän kanssaan.
Ja ennen kaikkea pitää Suomen puolia,ettei käy kuten EU:n hurmoksessa,että kaikki mitä Saksan rikkaat pyytävät, Suomi maksaa ilman mitään nurinoita.
Se ei ainakaan ole Isänmallista toimintaa kansalaisia kohtaan.
Nyt sitten ollaankin velka kurimuksessa vuosikymmenet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä valehtelee. Yhdessäkään puolueessa puolueen mistään poliittisesta linjasta ei päätä puheenjohtaja. Puolueen linjan päättää puoluekokous.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinisilmäisen kansan ylimieltä ja häpeää

Eduskunnan ulkopuolisen puolueen vaalipäällikkö joutuu kohtaamaan tehtävässään vallitsevat realiteetit. Itsenäisyyspuolueen Timo Isosaari kirjoittaa blogillaan siitä millaiseen muuriin konsensuksen haastajat joutuvat kohdatessaan uneensa tuuditetun kansan ja sen unitilaa ylläpitävän järjestelmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis haulla keskustan päätöksentekoelimet löytyy ne jotka päätökset tekee. Samoin se on jokaisessa puolueessa ja järjestössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustaa ei uskalla äänestää, liian paljon riskiä. EU Suomi on kuitenkin itsenäinen verrattuna aikaan kun Suomen sisä- ja ulkopolitiikkaa johdettiin Kremlistä. Suomen hyvinvointi perustuu suurimmaksi osaksi länsikauppaan, Venäjä on tärkeä mutta sen merkitystä suurennellaan suhteettomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvointihan perustuu siihen, että leipä tulee sekä idästä että lännestä. Kyllä Suomen ja suomalaisten hyvinvointi kärsii aina, jos venäjänkauppa romahtaa tai sen suhteellinen osuus pienenee. Tilanne muuttuu vain, jos muutamme Venäjän naapurista pois.

Ihan lisähuomiona vain, että keskustan pääministeriaikanahan Suomi liittyi EU:n jäseneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Sipilän kokemuksella olisi syytä kuunnella herkällä korvalla sitä, mitä Väyrysellä on sanottavana ulkopolitiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä olisi olla (erimielisyyksiä ulkopolitiikassa), koska Kokoomus, RKP ja Vihreät (ainakin) ovat käyttäytyneet äärimmäisen Venäjä-vastaisesti ja puolueellisesti, poikkeuksena Kokoomuksen asiallinen ydinvoimakanta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Putin käskee nimimerkki yh:ta lopettamaan hengittämisen, yh lopettaa hengittämisen. Prospektin kaverit ovat kuuliaisia loppuun saakka. Jos Putin käskee kehumaan kokoomuksen ydinvoimakantaa, niin prospektin kaverit kehuvat kilvan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Sipilä lupaa, ettei Väyrynen ole missään tapauksessa ministeri seuraavassa keskustan johtamassa hallituksessa, voin harkita puolueen äänestämistä. Muuten ehdottomasti en äänestä Suomen Keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrysen änkeytyminen jälleen päivänvaloon ja keskustan apajille saa minut ajattelemaan samoin. Sipilän tulisi selväsanaisesti tehdä pesäero menneisyyden miehiin ja naisiin (mm. Väyrynen, Kääriäinen, Pekkarinen, Lehtomäki). Muuten kansa hylkää puolueen pelätessään sen palaavan entiseen kieroiluun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

9:28
Oulun Seudun Sähkön ja Oulun Sähkömyynnin asiakkaille soitettu huijaussoittoja – kerrottu virheellisesti sähkönmyynnin loppumisesta tai hintojen korotuksista
8:46
Varastettua kivääriä ja useita vaarallisia kynäpistooleja Ylivieskassa autossa kuljettaneelle miehelle vankeutta – Sama mies kaahasi rajusti Haapajärvellä
8:33
Syyrian armeija menee pohjoiseen kurdien avuksi Turkkia vastaan
8:17
Neljän henkilöauton ketjukolari haittasi aamuliikennettä Kuusamontiellä Laanilan tienoilla
8:00
Miksi kasvissyöjän kakka kelluu? Ulosteet kertovat terveydestämme enemmän kuin uskommekaan – Professori ennustaa kakkanäytteiden yleistyvän verikokeiden rinnalle Tilaajille
7:00
Tahdon morsiuspuvun suomalaisversio on erilainen kuin amerikkalaissarja – nimivalinta ihmetyttää
7:00
Päivän leffapoiminnat: Nicolas Cagen sihti on hukassa tahattoman koomisessa toimintajännärissä
14
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
10
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
8
Syyrian armeija liittymässä taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan – pakoteuhkaukset tai asevientikiellot eivät taivuta Erdogania
6
Hailuodon lautan kantavuus on muuttunut, Merisilta-lautta huollossa useita viikkoja
6
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa
5
Limingan susille annettiin karkotusmääräys – alueella liikkuu arviolta kolmen suden lauma, jonka ihmisarkuus halutaan palauttaa
5
Lämpötilat pysyvät Oulussa vielä plussan puolella – keskiviikkona kannattaa varautua huonoon ajokeliin, taivaalta voi tulla vettä, räntää tai lunta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Turkki hyökkäsi syyriaan

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Leipäjonossa kuultua

Kommentoijalle haluttaisi sanoa, että leipäjonokeskustelu on Suomessa niin loppuun kaluttu ja populistinen aihe, joka ei... Lue lisää...
Peruspekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image