Kotimaa

Sipilä: Hallituksen talouslinjan pitää olla kireä, mutta maatalous tarvitsee tukea

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksen finanssipolitiikan pitää olla kireää parantuneessa taloustilanteessa. KUVA: Mikael Rydenfelt
Kotimaa 12.8.2018 16:22 | Päivitetty 12.8.2018 16:25
STT, Kaleva

Hallitus pääsee valmistelemaan viimeistä budjettiaan ennen ensi kevään eduskuntavaaleja talouden korkeasuhdanteen harjalla. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksen finanssipolitiikan pitää olla kireää parantuneessa taloustilanteessa.

– Silloin kun ollaan suhdannehuipussa, pitäisi ylijäämääkin jo tulla ja tässä tapauksessa alijäämän olla mahdollisimman pieni, Sipilä sanoi toimittajille tänään Helsingissä.

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus ensi vuodelle on 1,7 miljardia euroa alijäämäinen. Sipilän mukaan valtiontalouden pieni liikkumavara on päätetty käyttää vähimmäispäivärahojen ja takuueläkkeiden korotuksiin sekä työllisyyden vahvistamiseen. Keskeiset linjaukset esimerkiksi veropolitiikan osalta tehdään vasta hallituksen budjettiriihessä elokuun lopulla.

Sipilä ei halua ennakoida hallituksen veropäätöksiä. Hänen mukaansa keskusta pyrkii aina suuntaamaan veronkevennykset pieni- ja keskituloisille.

– Erityistarkastelussa ovat nyt pienituloiset eläkeläiset, Sipilä sanoi.

Pääministeri kertoi seuranneensa kuivuudesta kärsineen maatalouden tilannetta "äärimmäisellä huolestuneisuudella".

– Uskon, että Suomessa on suuri yhteisymmärrys, että myös kriisiapua tarvitaan huonon satotilanteen vuoksi, Sipilä sanoi.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) valmistelee budjettiriiheen toimia, joilla maatalouden tilannetta helpotetaan. Sipilä ei arvioinut vielä sitä, paljonko lisärahaa budjettiin tarvitaan maatalouden tukemiseksi.

Maatalouden ohella Sipilä nosti esiin myös lisätoimet Itämeren suojelun kohentamiseksi. Toimia valmistellaan parhaillaan ympäristöministeriössä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (215)

Tukiaiset on heti pistettävä poikottin,eli ei euroakaan eikös omakotitalossa normaaliveronmaksajakin myös vois saada "tukia".
Tukiaisilla vaan keinotellaan se on näyhty käytännössä.
Sipilänkin pitäis jo vihdoin katsoa peiliin,vaikkakin on bisnesherra!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei maatalous tarvi tukea sen kummemmin kuin muutkaan sektorit.
Bisnes on bisnestä, markkinat on markkinat ja tähän liittyy aina riski. Tämä Kokoomuslaisten, sekä muutoinkin "yrittäjiksi" itseään tituleeraavien viljelijöiden tulisi tiedostaa.
Maataloustukipolitiikka on mennyttä aikaa.
Sipilän / Kepu tulisi toimia kuten liberaali Alde ryhmä (johon keskusta kuuluu) Eu:ssa asioita ajaa - kaikkinaiset tuet tulee lopettaa ja vapaa markkinatalous kukoistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupoissa myydään kauraleipää jonka kilohinta on 8€/kg. Leivästä kauraa on 60% eli 600kg/tonni.

Valtio saa alv-veroa 1,000€ jokaisesta myydystä leipä tonnista. Suomen kokonaisveroasteen ollessa 42% niin valtio voi saada muita veroja jopa 3,000€/tonni.

Viljelijä saa kaurasta 160€/tonni, eli myydystä leipä tonnista noin 100€. Viljelijä joutuu myös maksamaan erilaisia kustannuksia, kuivaus, polttoaineet, jne josta valtion saa verotuloa.

Valtiolla on todellakin varaa maksaa viljelijälle tukea koska viljan viljely on valtiolle erittäin tuottoisaa verobisnestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maataloustukiaiset on kuin yksikätinen rosvo, se vie kaikki kolikot ja voitot on harvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kireää on !

EVA:n mukaan tuloerot ovat kasvaneet merkittävästi vuosina 1995-2016 käytettävissä olevat (NETTO-) tulot kasvoivat:
49 % korkeatuloisilla, 45 % keskituloisilla ja 36 % matalatuloisilla - ääripäiden ero on järkyttävät 13 % yksikköä !

Paitsi rikkaimmille, joille lahjoitetaan aina vain enemmän ja enemmän kun köyhiltä otetaan ja otetaan aina vain enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsi ja muut pohjoismaat ovat aiemmin arvostelleet Suomen maksamia anteliaita tukiaisia maataloudelle. Voisivatko nämä maat ottaa asian taas esille, jotta Suomi saataisiin lopettamaan tämä sairas touhu. Asiaan on puututtava ulkoisesti, koska maan sisältä siihen ei näköjään saa muutosta aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida tuntea yhtäkään maanviljelijää. Asiaa tuntemattomien on helppo aina tarttua tukiin. Suomessa rahat kulkeutuvat kaupan keskusliikkeille. Viljelijä saa tuotteistaan niin vähän, että taitaa tänäkin vuonna moni laittaa lapun luukulle. Nyt jo moni maa on ilmoittanut, että ei aio myydä tuotteitaan ulkomaille huonon satovuoden takia. Lisäksi ruoka on nykyään pörssissä ja hinnat ovat nousussa tottakai kun tavaraa on vähemmän saatavilla. Oletko varautunut maksamaan ruoastasi oikean, valtion tukemattoman, hinnan? Tulee sattumaan kipeästi monen pienituloisen tilanteeseen. Maataloustuotteiden omavaraisuus ei ole ollut mediaseksikäs aihe nyky EUssa, mutta edelleen elintärkeä. Syödään hengenpitiksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kuivuus kun ei vaikuta kuin ainoastaan viljan tuotantoon ja viljan syönti on vähenemään päin kaikkialla, juuri sen epäterveellisyyden vuoksi. Ruokaa saadaan ulkomailta vaikka kuinka, että ei täällä hinnat nouse, eikä kukaan nälkään kuole, vaikkei kotimaista viljaa saisi kiloakaan markkinoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko joku vihervasemmistolainen joka saa sähköä töpselistä, rahaa seinästä ja ruokaa ulkomailta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi olisin? Sillä ruokaa tuodaan jo nyt ulkomailta paljon, joten miksi sitä ei voisi tuoda vielä enemmän?
Mutta sinä taidat olla yksinkertainen, jos et tätä asiaa ole ennen huomannut.
Kerro yksikin hyvä syy miksi mun pitäisi hakea rahaa seinästä, kun en ole sitä tehnyt 20:een vuoteen, vaan kortilla aina maksanut?
Niin ja ulkomainen ruoka on muuten maukkaampaa mitä suomalainen apulannalta maistuva kitkerä moska.
Mutta sua kehottaisin ihan ensin selvittämään itsellesi mikä on vihervasemmistolainen ja sen jälkeen voisit opetella käyttäytymisen alkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. Tuolla summalla ja samalla päättäväisyydellä jolla elintasopakolaisia eli pakolaisia ja turvapainahakijoita hoidetaan. Olisi köyhyys, asunnottomuus ja työttömyys poistettu ajat sitten. Kaikki nykyiset leikkaukset ja verojenkorotukset olisi voitu perua ja korottaa opintotukea, työttömyyskorvausta, kansaneläkettä 30%. Lisäksi poistaa työttömyyskorvauksesta 20% vero. Silti rahaa olisi jäänyt yli 8 miljardia euroa tuosta 11 miljardista käytettäväksi. On hyvä muistaa, että kyseessä on kaikkien eduskuntapuolueiden poliittinen valinta ja päätös pitää kantasuomalaiset köyhinä, työttöminä ja asunnottomina. Mutta aina löytyy heti rahaa, asunto ja ilmainen elämä veronmaksajien rahoilla pakolaisille ja turvapaikanhakijoille, mutta ei koskaan kantasuomalaisille. Näin siis Suomessa on kusetettu kantasuomalaisia vuosikausia ja tahti kiihtyy, kun länsirajasta tulee elintasopakolaisia joka päivä lisää. Elintasopakolaiset eivät maailmasta lopu vaan niitä tulee useita miljoonia Suomeen. Ei hätää rajat pysyvät auki ja sinä maksat kustannukset.
”Lista asioista jotka sosiaalitoimi kustantaa mamuille harkinnanvaraisesta toimeentulotuesta. Yhteiskunta maksaa samat myös pakolaisille ja turvapaikanhakijoille. Yhteistä on se, että rahat tulevat suomalaisten veronmaksajien rahoista. Näitä kaikkia etuja ei kukaan kantasuomalainen saa koskaan. Vaikka kaikki esimerkit ovat lieksasta on sama käytäntö yleinen kaikkialla Suomessa.
-ajokortti ja autokoulu
– katsastukset
-auto (käytetty noin 2000-3000 euroa)
-autonvakuutukset
-autonhuollot/korjaukset
-polttoaineet
-autotarvikkeet esim uudet renkaat ja niiden vaihdot talvi/kesärenkaat
-tulkit
-konsultit eli tämä ryhmä kertoo kädestä pitäen mitä tukia he voivat saada
-Kaikki seuraavat laskut vesi, sähkö, puhelin, netti, vuokra, vakuutukset esim koti yms sossu maksaa
– Kaikki uudet kodinkoneet, uudet kodinelektroniikka, esim, uudet taulutelevisiot. 200-500€ älypuhelimet koko perheelle, pelikonsolit ps4 tai xbox one, kannettavat tietokoneet, pölynimuri, liesi, jääkaappi, pakastin, mikroaaltouuni, pyykinpesukone, astianpesukone jne. Kaikki uusia.
– Kaikki uudet vaatteet, sängyt, sohvat, patjat, verhot, matot, tuolit pöydät, lakanat, kodinhuonekalut, kaikki uudet harrastusvälineet ja niidenkulut jne. Kaikki uusia

o Turvapaikanhakijat ja pakolaiset saavat lisäksi seuraavat:
o Ilmainen asuminen, vesi, sähkö, ruoka, siivous, yksityinen terveydenhuolto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se menee ja jokainen suomalainen äänestää aina vain samaa puoluetta. Ruotsissa on nyt tapahtumassa aivan toisin, siellä Ruotsidemokraatit ovat iso puolue jo nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Justiinsa joo. Tarkistappa kuule ihan itse valtion budjetti netistä, se on siellä kaikkien nähtävillä. Vuosittain pakolaisten tukemiseen on käytetty alle 200Me.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä hiukan totuutta ja vain osa niistä kuluista. Tuohon listaan voidaan sitten lisätä vielä tuplaten muita kuluja suoria ja välillisiä.

Maahanmuuttoviraston eli Migrin sivut kertovat karun todellisuuden vastaanottotoiminnan kustannuksista. Oheinen lista kertoo vuoden 2017 tilanteesta. Nämä eivät ole ihan pikkusummia:

EU:n osuus sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton hallintaan (siirtomääräraha 3 v.) 390 871 euroa
Joutsenon vastaanottokeskuksen toimintamenot 4 337 385 euroa
Oulun vastaanottokeskuksen toimintamenot 3 464 221 euroa
Vastaanottopalvelut 205 125 636 euroa
Muut maahantuloon liittyvät menot 3 432 784 euroa
Pakolaisten maahantuloon liittyvät kustannukset 1 414 036 euroa
Ihmiskaupan uhrien auttamispalvelut 323 977 euroa
Vapaaehtoinen paluu (siirtomääräraha 2 v.) 3 464 823 euroa
Vastaanottotoiminnan asiakkaille maksettavat tuet 58 669 475 euroa
Siirtynyt vuodelta 2016 (Joutseno) 548 115 euroa
Siirtynyt vuodelta 2016 (Oulu) 1 101 959 euroa
Siirtynyt vuodelta 2016 (Ihmiskaupan uhrien auttamispalvelut) 93 126 euroa
Vastaanottotoiminnan kokonaiskustannukset vuonna 2017 olivat siis yhteensä 282 366 398 euroa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo 11 miljardia on täysin hatusta vedetty summa, jolla ei ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Tarkemmin tarkasteltuna kommentti on suurimmalta osin fake news.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se kaksi miljardia vuodessa muka riitä!? Jos ei, niin kannattaako sellaista liiketoimintaa sitten edes harjoittaa? Miksi maanviljelijät ammattiryhmänä ovat suojeluksessa verrattuna mihinkään muuhun ammattiryhmään? Sille ei ole mitään perusteita? Huoltovarmuuskin täysin liioitellulla tasolla Suomessa. Entä olisiko aika vähitellen järkevöittää toimintaa maataloudessa? Näin Ruotsissakin tehtiin, kun luovuttiin tuista. Sama tehtävä Suomessakin, mutta edelleen pidetään yllä tehottomuutta. Että osaa harmittaa tämä jatkuva maatalouden paapominen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen viljelijä on saanut 140 euroa tonnista viljaa.
Kaupassa tonni leipää maksaa yli 5.000 euroa.
Onko vilja liian kallista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (215)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image