Kotimaa

Sipilä aikoo puhua taloudesta Medvedevin kanssa - Koillisväylän kaa­pe­li­hank­kees­sa aikomus edetä mää­rä­tie­toi­ses­ti

Juha Sipilä mukaan perjantain tapaamisessa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin kanssa keskustellaan taloudesta ja turvallisuudesta. KUVA: Valtioneuvoston kanslia
Kotimaa 8.12.2016 15:04 | Päivitetty 8.12.2016 15:12
STT, Kaleva

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan perjantain tapaamisessa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin kanssa keskustellaan taloudesta ja turvallisuudesta. Tarkoitus on käydä läpi muun muassa Syyrian ja Itämeren tilannetta, mutta myös taloudesta puhutaan.

– Olemme nyt rohkeasti ottaneet agendalle myöskin näitä uusia isoja investointeja, Sipilä sanoi Taloustoimittajat ry:n lounastilaisuudessa.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vierailee Oulussa perjantaina. KUVA: DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL / EPA

Viime kuussa luovutetussa selvityksessä sanottiin, että Koillisväylän kautta kulkeva Euroopan ja Aasian välinen tietoliikennekaapeli olisi poliittisesti ja teknisesti mahdollista toteuttaa. Selvityksen teki Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen yhdessä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin entisen toimitusjohtajan Reijo Sventon kanssa.

– Me aiomme määrätietoisesti edetä nyt asian kanssa, jos saamme korkeammalla tasolla myöskin vihreätä valoa kaikilta mailta, Sipilä sanoi tietoliikennekaapelista.

Sipilän mukaan tavoitteena on, että vauhtiin päästäisiin jo tämän hallituskauden aikana.

– Se tulee olemaan aika merkittävä, jos Suomesta tulisi tämmöinen tietoliikennehubi tässä Aasian ja Euroopan välisessä tietoliikenteessä. Minusta siinä on aikaikkuna aika mukavasti auki, että siitä voisi viimeinkin tulla totta, Sipilä sanoi.

Tietoliikennekaapelin merenalainen osuus koostuisi noin 10 500 kilometrin pituisesta yhteydestä. Se kulkisi Japanista ja Kiinasta Venäjälle, Kuolan niemimaalle ja Norjan Kirkkoniemeen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Onko niin että palkat nousevat välittömästi KUN Koillisväylähanke nousee pystyyn.
Vai tuletko Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) viemään tuhkatkin pesästä?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyppä Sipilä samalla Medvedeviltä, että olisko mahdollista mennä turvallisesti kalaan venäjän puolelle....siellä ois hyvät kalavedet ja komeat maisemat.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä on flow -tilassa. Työttömyysprosentti tulee alas(jo lähellä 2013 vuoden tasoa) ja talous alkaa vetää. Kaikki merkit paremmasta ovat ilmassa. Veikkaan S:lle pitkää ja menestyksekästä uraa. Kaikki sen lopulta myöntävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus hyökkäsi köyhien ja sairaiden kukkarolle, nostamalla lääkkeiden hintaa reippaasti. Millä nyt leipää ostetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi tehdä yksi työ ensin loppuun saakka , kuten SOTE, KIKY, Ym ,Ym työllisyyteen vaikuttavat seikat. Alituiset tulonleikkaukset pienituloisilta ja eläkeläisiltä, on selvää että totuus Koillisväylä hankkeesta tulee olemaan "Susi" Suomen osalta. Kun ei edes tiestöt ja rataverkko ole "suomalaisittain" kiitettävässä kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen rahoilla tällainen kallis hanke toteutetaan? Suomalaisten veronmaksajienko?

Suomalaiset ovat maksaneet ja maksavat edelleenkin monenlaisista vedenpuhdistusprojekteista Venäjällä. Miten Venäjällä voisi olla rahaa koillisväylän kaapelihankkeeseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jospa se Sipilä osais ees olla edes ihmisiksi. Suusta kun pääsee sun vaikka mitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän sitä ole kansan suusta niitä sammakoita tullut! Sipilä kertoi, mitä mieltä hän oli asiasta. Oikeudenmukaisuutta hänellekin, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika keskittyä olennaisiin asioihin. Suomen saaminen tietoliikenteen solmukohdaksi olisi erittäin suuri juttu niin taloudellisesti kuin tulevaisuuden kehityksen kannaltakin. Toivottavasti tämä hanke toteutuu mahdollisimman pian ennen kuin joku muu tekee sen Suomen nenän edestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen talous on nyt hyvässä nousukiidossa. Tätä lisää - arvon pääministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä.
Venäjän pitää peräytyä Ukrainasta, ennen kuin koko homma johtaa yöhön.
Mevdeded on fiksu kaveri, mutta Putin ei hyväksy kilpaijoita.
Katsokaapas munkki Rasputin, arvostan häntä Tolstoin jälkeen hyvin korkealle.
Anna Poliskova, no, rakastin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Juha! Jotenkin tunnen, että sinä ymmärrät elämän realiteettijä! On hyvä pitää suhteet kunnossa Venäjään, naapurimme ja pitääkö heitä vihata vuosikymmenien tapahtumien jälkeen? Ehkä mekin teimme virheitä! Molemmille parasta elää sovussa ja lisätä kaupankäyntiä ja matkailua yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni ongelma ... Putin kertoi viime viikolla selvästi venäläisille, että rahat loppuvat kassasta. Siinä ei poronpurenta auta kun devalvoitunut rupla hörppii vettä henkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image