Kotimaa

Sinisten Terho ehdottaa fak­tan­tar­kis­tus­pal­ve­lua poliitikkojen puheita seulomaan: "Mainonnan sijaan tosiasioita"

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho (oik.) onnitteli työministeri Jari Lindströmiä siitä, että tämä lähtee ehdokkaaksi myös eurovaaleihin.
Kotimaa 7.1.2019 14:48 | Päivitetty 7.1.2019 14:51
Aki Taponen

Terho leimasi perussuomalaiset Venäjä-myönteiseksi äärioikeistopuolueeksi. Työministeri Jari Lindström lähtee ehdokkaaksi myös EU-parlamenttivaaleihin.

Helsinki

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ehdottaa politiikan faktantarkistuspalvelua. Puolueettoman arvioinnin avulla puolueet ja etujärjestöt voisivat testata ideoidensa ja ajatustensa kustannukset sekä niiden toteuttamiskelpoisuuden.

– Nyt puolueet voivat väittää rahoittavansa miljardilupauksia ilman pienintäkään realismia, Terho sanoi sinisten eduskunta- ja ministeriryhmän kokouksessa Helsingissä maanantaina.

Eurooppa- ja kulttuuriministeri Terho on aiemmin arvostellut etenkin sdp:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä katteettomista vaalilupauksista. Nyt hän nimesi demarit "kaikkien tyhjien lupausten kuninkaaksi".

– Keskustelu pitää saada realistiseksi, koska tavallisen kansalaisen on vaikea tarkistaa kaikenlaiset laskelmat ja tulokset, joita esitetään ja joita oppositiosta on helppo huudella.

Politiikan faktantarkistuspalvelu voitaisiin Terhon mukaan rahoittaa esimerkiksi suuntaamalla puoluetukia uudelleen.

– Mainosten sijaan kansalaisille tarjottaisiin tosiasioita.

"Perussuomalaiset Venäjä-myönteistä äärioikeistoa"

Entistä puoluettaan perussuomalaisia Terho arvosteli poikkeuksellisen kovasanaisesti. Siitä on Terhon mukaan tulossa maahanmuuttokriittisyyden sijaan maahanmuuttajavastainen puolue, suora kopio länsimaiden Venäjä-myönteisistä äärioikeistopuolueista.

Terhon mukaan siniset eivät halunneet olla mukana puolueessa, joka keskittyy valittamiseen eikä vaikuttamiseen.

– Olimme oikeassa siinä, että hallitusohjelma toimii ja siitä kannattaa pitää kiinni. Teimme oikein, kun pysyimme hallituksessa.

Siniset käyvät eduskuntavaaleihin turvallisuusteemaa korostaen. Terho esitti linjapuheessaan, että hallitus laatii vielä tällä vaalikaudella sisäisen turvallisuuden tiekartan seuraavan hallituksen työkaluksi.

– Tämän hallituksen toimet poliisien määrän lisäämiseksi ovat olleet askelia oikeaan suuntaan, mutta poliisireserviä ei yksinkertaisesti ole. Siksi tarvitaan tiekartta, jossa selvitetään, missä puutteet ovat suurimmillaan, Terho sanoi.

Terhon mukaan Itä-Uudenmaan poliisin tilanne, jossa suuria määriä rikoksia jää resurssipulan takia tutkimatta, vaarantaa kansanturvallisuuden eikä sovi suomalaiseen oikeustajuun.

Terho teki avauksen myös velallisten aseman helpottamiseksi. Hän ehdotti, että ensimmäinen maksuhäiriömerkintä pyyhittäisiin pois välittömästi, kun velka on maksettu.

"Ilmastohysteriaa vastaan"

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoi puolueensa linjan ilmastokysymyksissä olevan se, että päästöjä pitkää vähentää.

– Mutta ilmastohysteriaa, jota erityisesti punavihreät viljelevät, emme hyväksy. Jos Suomen päästöt ovat 0,14 prosenttia päästöistä, ei voi ajatella, että Suomessa tätä tilannetta ratkaistaisiin.

Elon mukaan ilmastokysymyksissä onkin käynnissä rahan uusjako. Hän varoitti, että jos edetään väärällä tavalla, maksajana on haja-asutusalueella tai pienehkössä kaupungissa asuva polttomoottoriautolla ajava "vähäpäästöinen Virtanen".

– Voittaja punavihreiden mallissa olisi Kallion ratikkakiskoilla kolisteleva viiksihipsteri, joka lentää kaukomaille joka vuosi ja saisi ilmaisen joukkoliikenteen, Elo maalaili.

Lindström kaksiin vaaleihin

Työministeri Jari Lindström kertoi tiedotustilaisuudessa, että hän asettuu ehdolle huhtikuun eduskuntavaalien lisäksi myös toukokuun europarlamenttivaaleissa.

– Lähes neljä vuotta työministerinä ja lukuisat EU-kokoukset myös oikeusministerinä ovat antaneet jonkinlaisen käsityksen siitä, miten EU-koneisto toimii. Olen nähnyt asioita, missä EU:ta olisi syytä kehittää, eikä sitä kehitetä muualla kuin EU-parlamentissa, Lindström perusteli.

Lindström ennakoi, että työtaakkaa kevään kaksissa vaaleissa kyllä riittää.

– Mutta ei se mitään. Onhan tässä tullut otettua kuormaa päälleen. Tämän hallituksen aikana on uskallettu tehdä asioita.

– EU:lla olisi Suomesta paljon opittavaa, paitsi työllisyyden, niin ehkä myös kotouttamispolitiikan osalta. Se on tulevien vuosien keskeisiä kysymyksiä Euroopalle, Lindström sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

"Politiikan faktantarkistuspalvelu voitaisiin Terhon mukaan rahoittaa esimerkiksi suuntaamalla puoluetukia uudelleen."

Aivan höpö, höpö homma, ja tämän voi vain esittää kaveri, jolla ei ole mitään mahdollisuutta päästä eduskuntaan.

Minua ei kiinnosta pätkääkään tämän tyyppinen toiminta. Paljon parempi on, että ihmiset lisäävät sivistystä ja tutustuvat itse asioihin. Jokaisen tulee pysytä näkemään läpi, jos poliitikot esittävät jotakin ja mitä taktiikkaa he missäkin vaiheessa käyttävät. Oppositiopolitiikkakin on täysin taktikointia, ei sillä olekaan tarkoitusta esittää faktoja, vaan kunhan vastustetaan jokaista hallituksen toimia ja keksitään niihin omia kauheuksia, siitä se lähtee.

Eduskunnalla on jo veronmaksajien kustantamana "faktantarkastus", koska siellä on tämä eduskunnan tietopalvelu ja onhan olemassa vielä Tilastokeskus, joka joka hetki tuottaa fatktoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahdatkohan nyt ollenkaan tietää, että mitä on fakta? Tilastokeskus tuottaa tilattuja tilastoja ja ne eivät ole faktaa vaan perustuvat laskennallisiin tuloksiin pienillä otannoilla.
Fakta on tieteellisesti todistettu tosiasia, ei sellaista mitä sinä väität faktaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa meni taas oululaiset punavihreät paniikkiin, kun Terho kertoi taas asiaa ja punavihreät eivät keksineet tätä erinomaista ideaa.
Parasta viihdettä maailmassa on lukea täältä näitä punavihreiden sepustuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Faktantarkatuspalvelu on tervetullut ja kannatettava ehdotus sinisiltä, jos meinataan parataa uskottavuutta poliittista päätöksentekoa kohtaan
tämä on jopa otettava käyttöön laajemmin median toimitatavoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hallituskaudella on tosiasiallisesti onnistuttu työllisyyden hoidossa historiankin valossa kaikkein parhaiten, liekkö huono asia.
Linström ( sin ) ollut vastuuministerinä kun työllisyys on ennätystahtiin kohentunut, eli siitä vaan viisaat laittamaan paremmaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

5 ministeriä hallituksessa , yhden prosentin gallup-kannatus , siinä om koitettava vaikka ja mitä ,eikä kuitenkaan muu auta kun turvauduttava poliittisen virkanimityksen oljenkorteen .
Eikö näille ole juuri raivattu tilaa Trafissa , Arctiassa ....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Klassinen esimerkki siitä miten potkaistaan itseään nilkkaan. Terho kun itse puhu hyvin paljon totuuden vastaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olishan nämä Siniset vielä muuten jotenkin menneet,mutta kun lähtivät Oikeiston ajamaan köyhempien sortamiseen Sipilän mukana pienentäen heikonpiosaisten ja pienpalkkaisten palkkoja ja lisiä,... jopa laikiteitse,niin se on jo liikaa.
Lisäksi menivät tukemaan pienyrittäjien laatimaan työpaikalta potkuja lisäävään lakiin, jota ei olisi tarvinnut tehdä,koska lopputilit on voinut antaa ennenkin yhtä helposti, kun vain noudatetaan lakia.
Missä näkyy niin paljon kehuttu työpaikkojen lisääntyminen.
Siinä,että muutaman tunnin ja päivän työpaikat lisääntyvät,mutta ne todelliset eivä.
Sellaisilla työtuntimäärillä ei kukaan elä, se on nähty.
Sos. luukulta saavat tuet eivät ole tarkoitettu lisäansioiksi.
Niin nämä ei mahdu mun ajatteluun jos siniset todella haluavat äänestäjien tukea.
Sitä ei tälläisella politiikalla tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tuollaista olen ajatellut, vaikka olen vain politiikan seuraaja. Jo olis aika saada valehtelijat ja turhan lupailijat vastuuseen.

Siniset ovat asiapuolue, kiitos siitä ja jatkakaa samaa linjaa. Hallitukseen voi olla siten ovet auki myös seuraavalle kaudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistamaan mitä siniset silloiset persut lupailivat ennen vikme vaaleja. Toteutyanut täsmälleen päinvastaista politiikkaa. Sampo se on oikea vitsinmurjoja. On pissinyt jo useamman kerran omiin muroihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho olisi puheenjohtajaksi päästyään ollut valmis pitämään kiinni sovitusta hallitusohjelmasta, mutta sehän ei hallituskumppaneille sopinut... Turhaan Terho yrittää syyttää vastuunpakoilusta, kun kyseessä oli etykäteen sovittu näytelmä, jonka ainoa tarkoitus oli kiusata Halla-ahoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lindström pihalla kuin lumiukko työllisyys asioista. Sin puolue on kokoomuksen/ kesk puolueen juoksupoika. Varma ei ääni tälle porukalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, puolueet kuin ammattiyhdistykset pyörittävät politiikkaansa "vaalikarjan" tunteisiin ja ennakkoluuloihin vetoamalla, faktat kiinnostavat vähemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli Sinisten puolustusministeri Niinistö, joka hyväksyi myös Venäjän kaksoiskansalaiset sotilasvirkoihin Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
3
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
3
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image