Kotimaa

Sininen tulevaisuus paljasti logonsa - "Olemme uu­dis­tus­mie­li­nen kon­ser­va­tii­vi­puo­lue"

Kotimaa 16.5.2018 16:46 | Päivitetty 16.5.2018 18:13
STT

Sininen tulevaisuus on paljastanut logonsa. Liekkimäisessä logossa on tummansininen tyylitelty s-kirjan harmaalla taustalla.

Sininen tulevaisuus paljasti keskiviikkona logonsa ja sai puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan päätökseen viime vuoden kesällä alkaneen uuden puolueen perustamisprosessin.

Puolue oli kutsunut tiedotusvälineitä koolle eduskuntaan salamyhkäisellä kutsulla, jossa lupailtiin "isoa paljastusta puolueen identiteettiin liittyen".

Runsaslukuiselle toimittajajoukolle paljastetussa liekkimäisessä logossa on tummansininen tyylitelty s-kirjan harmaalla taustalla.

Terhon mukaan logo tiivistää puolueen aatteen yhteen kuvaan. Terhon mukaan Sininen tulevaisuus on Suomen johtava uudistusmielinen konservatiivipuolue.

- Suomen puoluekartalla ei ole ollut uudistusmielistä konservatiivipuoluetta. Sininen tulevaisuus on sellainen, Terho sanoi logon julkistamistilaisuudessa.

Terho kiisti, että uudistusmielinen konservatiivipuolue olisi käsitteellinen mahdottomuus.

- Me uskomme perinteisiin arvoihin, mutta haluamme uudistaa homehtuneet rakenteet.

Terhon mukaan siniset kannattavat muun muassa suppeaa valtiovaltaa ja vähäisempää sääntelyä kuin mihin länsimaissa on viime vuosikymmeninä "sosialistisen sääntelytulvan alla" totuttu.

"Politiikan on uudistuttava"

Sinisten varapuheenjohtajan Tiina Elovaaran mukaan puolue haluaa toimia edelläkävijänä politiikan uudistamisessa, minkä vuoksi puolueessa valmistellaan politiikan uudistamisohjelmaa.

Siniset haluaa esimerkiksi osallistaa kansalaisia nykyistä enemmän muun muassa digitaalisten viestintävälineiden avulla. Perinteisen yhdistystoiminnan rinnalle suunnitellaan uutta kevyempää "solutoimintaa" osittain Ranskan presidentin Emmanuel Macronin taannoisen menestyskampanjan innoittamana.

Puolueessa halutaan ottaa käyttöön myös perinteisiä puoluekokousaloitteita nopealiikkeisemmät jäsenaloitteet, joilla jäsenistö saa huolenaiheensa mahdollisimman ripeästi käsittelyyn puoluekoneistossa. Samoin puolueessa harkitaan esimerkiksi eduskuntaryhmän kokousten nettilähetyksiä.

Elovaaran mukaan politiikan pitäisi olla nykyistä reagoivampaa ja ilmiölähtöisempää. Hänen puheensa politiikan uudistamisesta muistuttivat monessa kohdin Harry Harkimon ja Mikael Jungnerin Liike Nyt -hankkeen äskettäisiä julkilausumia.

- Toivomme, että voimme haastaa vanhoja puolueita kriittiseen itsetutkiskeluun, Elovaara sanoi.

- Isossa kuvassa politiikan pitää kyetä uudistumaan siinä missä teemme muitakin uudistuksia.

Mistä löytyy ekologinen lokero?

Sinisten kannatus on madellut mielipidekyselyissä alle kahdessa prosentissa. Politiikan kommentaattorit ovatkin kummastelleet, mistä sinisille löytyy sopiva ekologinen lokero puoluekartalta, jossa samalla sektorilla jo entuudestaan häärivät keskusta ja kokoomus.

Terhon mukaan siniset erottuvat selvästi kilpailijapuolueistaan. Kokoomukseen verrattuna siniset on Terhon mukaan konservatiivisempi, EU-kriittisempi ja esimerkiksi kielikysymyksessä puolue kokoomuksesta poiketen kannattaa pakkoruotsin poistamista.

- Keskustaan verrattuna olemme enemmän uudistusmielinen ja enemmän tulevaisuuteen katsova puolue, Terho sanoi ja nosti esimerkiksi sinisten kannattaman käänteisen tuloveron ja sinisten ajaman perusturvan uudistamisen.

Eroista huolimatta kokoomus ja keskusta ovat Terhon mukaan sinisille todennäköisimmät hallituskumppanit, jos sellainen tilanne eteen tulee. Punavihreästä blokista yhteistyökumppaneita on Terhon mukaan vaikea löytää, etenkin jos vasemmistopuolueet pitävät kiinni viime aikoina antamistaan lupauksista.

- Sieltä on tulossa vain tuhlausta ja talouden perikatoa.

MAINOS

Kommentoi

SYMPOLIIKKAA SINISESTÄ MENNEISYYDESTÄ

Logo vie ajatukset menneisyyteen, suomalaisen heimon suursuomiajatteluun. S armeijan harmaalla pohjalla vie ajatukset kylläkin menneeseen, jolla haikaillaan heimoveljiemme pelastamista. Tulevaisuuteen katsotaan vanhoilla menneen talven ajatuksilla kun pitäisi elää tätä päivää. Erityisesti harmittaa, että joku puolue omii meiltä muilta suomalaisen heimokansan arvot omikseen ja käyttää sitä propagandansa voimavarana. Suomi kuuluu kaikille. Haetaan mielummin yhteistyötä yli puoluerajojen, sillä on ennenkin noustu suosta ja tänä päivänä näyttää käyvän samoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että "edelläkävijä" , pikemmin muistutus menneisyydestä ja poliittisesta kähminnästä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallintoliberaaleja konservatiiveiltä? Eli konservatiivisia liittyy uskontoon, miehiseen ylivaltaa, rahan paljontaan ja hyväWeli-kerhoihin?
Uudistusmieleisiä ovat sitten tasa-arvon huonotamisessa, kansan kurjuuttamisessa, perusoikeuksien polkemisessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gordionin solmu, jonka äänestäjät avaavat miekalla seuraavissa vaaleissa ;-}

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistön Jussin puhe Valkoisten voiton juhlassa (Vapaussodan muistojuhla virallisesti), olisi kyllä oikeuttanut puolueen nimeämisen Valkoiseksi tulevaisuudeksi. Ehkä rohkeus puuttui vaikka sitä riittää kansallisella tragedialla retosteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää kuulostaa itseasiassa ihan hyvältä. Jos olisin konservatiivinen, niin saattaisin äänestääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image