Kotimaa

Sini Saarela saapui Helsinkiin

Kotimaa 27.12.2013 22:23 | Päivitetty 27.12.2013 22:38
STT

Greenpeace-aktivisti Sini Saarela on saapunut Suomeen. Häntä kuljettanut juna saapui Helsingin rautatieasemalle kello 22.

Saarela sanoi olevansa helpottunut, kun asemalaiturilla häntä odottaneet toimittajat kysyivät hänen tunnelmiaan. Hän epäili kuitenkin, että tapaus ei ole vielä kokonaan ratkennut.

– Meidän laajempi keissi on vielä auki, meidän laiva on pidätettynä. On mahdollista, että meitä vastaan nostetaan vielä uusia syytteitä, Saarela sanoi toimittajille.

Saarela ilmaisi tyytyväisyytensä, että arktisen alueen asiat ovat saaneet huomiota. Syyskuun protesti ei ollut hänen mielestään turha.

Saarela ei suostunut vastaamaan kysymykseen, miksi hän kiipesi öljynporauslautalle.

Saarela kertoi aikovansa jatkaa työtä arktisen alueen puolesta. Lähipäivien suunnitelmiin kuului saunominen.

Venäjä pidätti aktivistit syyskuussa, kun he olivat protestoineet arktista öljynporausta vastaan.

Aktivisteja vastaan nostettiin rikossyytteet, jotka kumottiin viime viikolla hyväksytyn armahduslain nojalla.

Aktivistien Arctic Sunrise -alus on edelleen Venäjän hallussa Murmanskissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Sini Saarela ei ite tiijä, että oli vain greenpiisin välikappale, siksi hän ei tiijä miksi kiipesi laivaan. Hyvä, että luontoa pelastellaan, vaan ei siinä auta ruveta liijottelemaan. Voisin kertoa neitille, että sinut armahettiin rikoksesta kuitenkin. Laki on sama kaikille joka tapauksessa. Jos ei olis lakeja niin elettäis kuj pellosa ilman sivistystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laki taitaa venäjällä olla erilainen kuin muualla maailmassa. Siitä muistutuksena YK:n merioikeuden tuomio marraskuulta, jonka toimeenpano Venäjällä jäi puolitiehen.

Aktivistien vapauttaminen oli vain toinen puoli oikeuden päätöstä, sen kääntäminen propagandatempuksi osoittaa aika huonoa makua. Vielä olisi luovutettava kansainvälisiltä vesialueilta aseellisesti kaapattu laiva laillisille omistajilleen.

Greenpeacen kampanja näyttää kuitenkin onnistuneen hyvin. Huomio arktisen öljynporauksen ympristöhaitoista on pysytellyt kansainvälisissä otsikoissa jo yli 3 kuukautta. Toivottavasti kampanja on yhtä menestyksekäs kuin ensimmäinen Greenpeacen kampanja 80-luvun alusta: Silloin nämä kumiveneet ilmestyivät ensimmäisen kerran kansalaisten tv-ruuduille. Ydinjätteiden dumppaaminen mereen kriminalisoitiin lopulta, vaikka touhun haitallisuus oli nostettu esiin asiantuntijoiden toimesta. Tämän ensimmäisen kampanjan motiiveja ja moraalisia näkökohtia tuskin kukaan kiistää tänään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan luonnonsuojelua. Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan suojella luontoa. Sitä en kuitenkaan ymmärrä että valtakunnan mediat ovat tehneet Saarelasta jonkinlaisen sankarin! Ei toiminta joka rikkoo jonkin maan lakeja (esin kiipeäminen toisen maan alukseen luvatta) ole mikään sankariteko vaan vähintään ilkivaltaa. Jokainen me tiedämme kuinka vaarallisia toimenpiteitä tehdään markkinatalouden edun nimissä maailmassa mutta ei se oikeuta lakien rikkomiseen niitä vastuttaessa.
Jos me kaikki ihmiset ajaisimme meille tärkeitä asioita tavalla kuten Saarela niin mitähän siitä tulisi? Saattaisi olla maailma siinä mallissa että aseiden kanssa tapeltaisiin omista eduistamme. Ajatelkaa nyt ihmiset. Haluatteko sellaista? Demokratia ei toimi sen vuoksi että ihmiset eivät vaikuta erilaisten käytettävissä olevien tahojen kautta (enkä tarkoita laitonta vaikuttamista). Vaikuttamisen mahdollisuuksia vähätellään mutta jos edes 90% ihmisistä osallistuisi niin varmasti olisi eri tasojen päättäjillä painetta. V Niinistökin ihannoi Saarelan osallistumista. Voi pyhä sylvi minkälainen ministeri joka ihannoi laittomuuksia. Ps. Vielä rohkeudesta jota tunnutaan ihannoivan Saarelan tapauksessa. Minä en näe siinä mitään rohkeutta vaan raharikkaan järjestö GP:n ajattelemattoman juoksutytön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiaa tässä. Ei mailma luonnonsuojelulla muutu. Luonto ei tarvits luonnosuojeijoita vaan järkevää luonnonkäyttöä "kestävää kehitystä. Talouselämä kuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonto ei tarvitse ihmistä, mutta ihminenpä tarvitsee luontoa. Ihmisiä ei tällä menolla ole Telluksella kuin joitakin hassuja vuosisatoja. Talouselämä ja talouskasvut on niin pieniä murheita isojen ja oikeiden haasteiden rinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi kuin ihmetellä näitä YYA ajan suomalaisten kommentteja. Suuren itäisen vaalipiirin hengessä kasvaneet suuret ikäluokat selvästi kommentoimassa asiaa. Sini Saarela on rohkeampi kuin yksikään teistä hyssyttelijöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa tähän asiaan käytetty yleensä lehdistössä PALSTATILAA ! Olisi tutkijoille aihetta mitata tilan käyttö ja verrata sitä muuhun uutisointiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

selvästikin sivilirohkeus ja kansalaisaktivismi aiheuttaa agressioita huolestuttavan monissa ihmisissä...siitä voisi tehdä myös jonkinlaisen diagnoosin...vaikka onhan tuo autoritäärinen ihmistyyppi yhteiskuntatieteessä tuttu jo ennestään ja sen mukanaan tuomat poliittiset ilmiöt kuten toisen maailmansodan aikainen fasismi ...putinismissa on myös tällaisia piirteitä samoin kuin länsimaisissa neoliberaaleissa ja oikeistopopulisteissa. Jos ei tiedä mikä on autoritäärinen persoonallisuus, niin katsoo vaikka Wikipediasta hakusanalla "autoritaarisuus", niin pääsee alkuun näiden agressiivisia kommentteja esittävien diagnosoinnissa tai oman käyttäytymisensä ymmärtämisessä...sekä tiedostaa mihin se johtaa päästessään valtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä median lemppariksi sitten pääsee vaikka millaisella höpöhöpökäyttäytymisellä!!?? Tuollainen ilman lupaa naapurivaltion öljynporauslautalle kiipeily on kyllä viimeisen päälle tyhmä temppu, mutta tällaisilla hölmöilyillä näyttää pääsevän kyllä median suosioon, joten tällainen mediahössötys voi lisätä näitä pölijöitä temppuja edelleen!!?? Aivan käsittämätöntä, että tuollaisen töppäyksen tehneen Suomeen saapuminen on aivan kuin joku valtionpäämies tms. tulisi vierailulle???? Haloo!!! Eikö ole mitään tärkeämpää tekemistä!!??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä seuraava kunigas,ainakin vastaanotto oli kuin valtionpää miehellä.Hävetkää toimittajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon kommentoijat ovat perehtyneet itse aiheeseen että mikä varsinainen aihe on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taivahan vallat! Ja YLE ilmoitti eilen jo hyvissä ajoin, kuinka se tulee seuraamaan Saarelan saapumista reaaliajassa netissä. Kyllä pitäisi toimittajien itsensä käsittää, mitkä asiat ovat uutisoinnin väärtejä ja millaisista tyypeistä kannattaa kansallissankaria tehdä. Sanakäänne "Häntä kuljettanut juna saapui..." on jotakin tavatonta, kuin kuninkaallisille ja valtionpäämiehille omistettu. Olikohan siinä muita matkustajia ja jos oli, miksi ei sanottu "Hän saapui...".

Uutispula näyttää olevan tavaton ja toimittajien koulutuksesta on unohtunut kokonaan asioiden kriittinen arviointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Sini Saarela maamme kansallissankari? Kysyn vain. Näyttää, että media on elementissään..Ilmeisesti Suomesta on oikeamieliset aikaansaajat unohdettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lainaus: "Greenpeace-aktivisti Sini Saarela on saapunut Suomeen. Häntä kuljettanut juna saapui Helsingin rautatieasemalle kello 22." . "Häntä kuljettanut juna..." Hmmm.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Saarelakin voisi jo alkaa tehdä oikeita töitä ja lopettaa tuon jonninjoutavan riekkumisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vierailessa tekee ilkitöitä saa vieraspaikassa nuhteet,mutta kotona pitäisi tulla piiskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi kuin ihmetellä lehdistön typeryyttä. Tätähän ne hihhulit haluaa JULKISUUTTA, eku lisää juttuja heistä ja heidän edesottamuksista, joista aina ei voi olla varma ovatko aivan pyyteettömästi liikkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

9:23
Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa sinivalkoisella valaistuksella, kaupunki kehottaa järjestämään kahvihetkiä
9:00
Mika Kojonkosken projekti Kiinan mäkimaajoukkueen kanssa jatkuu Taivalvaaran maisemissa – "Suurin työtehtävämme on saada urheilijat rakastumaan mäkihyppyyn" Tilaajille
8:38
Tesla valitsi Euroopasta Berliinin – Suomikin havitteli aluksi jättimäistä akkutehdasta, mutta haku jatkuu yhä
8:17
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8:02
Lapin teillä erit­täin huono ajokeli - Useita rekkoja jumissa Ro­va­nie­men Sy­vä­sen­vaa­ras­sa, onnettomuus Tervolassa ja Muoniossa
8:00
Vuoden 2025 Oulun asuntomessualue alkaa hahmottua – Kilpailutöissä korostuvat uusi silta yli Hartaanselän ja yhteisöllinen ympäristö Tilaajille
7:54
Tatuointi- ja kestopigmentointiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita – saattavat aiheuttaa syöpää tai haitata lisääntymistä
21
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
12
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
12
Uudet kaistat helpottavat Limingantullin liikennettä – uuden alikulun päällystys ja kivettäminen jäivät ensi kevääseen
11
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
9
Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa" Tilaajille
9
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8
Kärpissä loistaneelle Ville Leskiselle lähtöpassit Färjestadista – ”Hän on rehellisesti sanottuna liian kallis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihmisen pahuus

Ei ihminen jolla on psyyke tasapainossa tee kellekkää pahaa. Ei ei. Lue lisää...
Vai normaalia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image