Kotimaa

Silénin mukaan Sonera-kirjan takana on useita kirjoittajia

Kotimaa 13.4.2006 8:44
STT
Sonera-kirjan kirjoittajaksi epäilty konsultti Timo-Pekka Silén kiistää jyrkästi laatineensa kohutun teoksen. Hän sanoo, että hänen tietonsa yhtiöstä eivät olisi riittäneet Minne hävisivät Soneran miljardit -kirjan kirjoittamiseen.

"Työskentelin Sonerassa määräaikaisena konsulttina vuoden verran kymmenenä päivänä kuukaudessa. En olisi mitenkään voinut hankkia sitä tietomäärää, joka kirjassa on. En esimerkiksi tuntenut yhtiön hallituksen jäseniä", Silén puolustautuu.

Silén kommentoi Sonera-kirja-epäilyjä tiistaina, jolloin hänet oli kutsuttu todistamaan oikeuteen Soneran teleurkintajutussa. Oikeussalissa kirjaan liittyvät kysymykset käytiin läpi suljetuin ovin, sillä kesällä 2002 internetissä ilmestyneeseen teokseen liittyvä kunnianloukkausepäily on vielä syyteharkinnassa. Silén kuitenkin vastaili tiedotusvälineiden kysymyksiin salin ulkopuolella.

"Relander haluaa huomion muuhun"

Silénin nimi mahdollisena kirjan kirjoittajana pulpahti esiin urkintaoikeudenkäynnissä viime viikolla. Soneran entisen toimitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin asianajaja Jussi Savonen paheksui tuolloin sitä, että syyttäjä oli kutsunut Silénin urkintajuttuun todistajaksi.

Nyt Silén kokee joutuneensa aiheetta myrskyn silmään. "Tässä täytyy olla kysymys siitä, että Relander haluaa horjuttaa asemaani todistajana ja siirtää huomiota pois oikeudenkäynnistä."

Silén todisti oikeudessa ns. Rellu-radiosta, jota Relander kaavaili yhtiöön vuoden 2000 keväällä. Silénin käsityksen mukaan kyse oli urkintajärjestelmästä, jolla olisi voitu lukea esimerkiksi työntekijöiden sähköpostia. Hän myönsi kuitenkin, että kyse saattoi olla sisäisestä tiedonkulkujärjestelmästä, kuten Relander on sanonut.

Sonera-oikeudenkäynnissä aamupäivällä todistaneen miehen mukaan yhtiön juristit eivät olleet järin innostuneita teletunnistetietojen hankintaan liittyvästä lainsäädännöstä. Miehellä itsellään oli pääsy teletunnistetiedot sisältävään järjestelmään, ja hän selvitteli tietoja esimiestensä käskystä.

Vuoden 2001 tammikuussa mies pyysi yhtiön juristeilta laintulkintaa siitä, mihin tarkoitukseen teletunnistetietoja saa hankkia. Lakimiehet eivät tarttuneet asiaan kovin hanakasti.

"Heidän suhtautumisensa oli suunnilleen, että ei voisi vähempää kiinnostaa. Sain vastauksen kysymykseeni vasta huhtikuussa 2001", mies kertoi oikeudessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:33
Yliopiston eläinmuseo siirtyy mahdollisesti Tietomaahan – uudesta näyttelystä halutaan toiminnallinen ja tiedekeskusmainen
10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
61
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
59
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – Oulun rakennusvalvonta: Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta
27
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
15
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

113 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image