Kotimaa

Siimes: Ke­hi­tys­mää­rä­ra­hat ovat pakollinen meno

Kotimaa 26.2.2003 9:19
STT

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen mukaan Suomen on kaikissa olosuhteissa hoidettava kehitysyhteistyömäärärahojen taso kuntoon. Kehitysyhteistyöstä vastaava ministeri sanoo, että Suomen on täytettävä kansainväliset velvoitteensa.

- Mielestäni määrärahojen nostoon tulee suhtautua samalla tavalla kuin EU-jäsenmaksuihin; ei hintalappukysymyksenä, vaan pakollisena muiden maiden kanssa sovittuna menona, Siimes kirjoittaa Turun Sanomissa.

Siimes huomauttaa, että EU-maksut ovat kuluvana vuonna jo liki 1 400 miljoonaa euroa eli noin prosentin verran Suomen BKT:sta. Suomi on jo vuosia sitten luvannut täyttää YK:n asettaman tavoitteen ja käyttää kehitysyhteistyöhön 0,7 prosenttia BKT:sta. Tänä vuonna taso on vain 0,348 prosenttia.

Siimeksen mukaan Suomen on hyväksyttävä, että maailmanlaajuisten elintasoerojen kaventaminen maksaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image