Kotimaa

Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"

KUVA: Petteri Poukka
Kotimaa 19.11.2019 12:23
Kaleva

Mielenterveyden keskusliitto on valinnut vuoden 2020 Hyvän mielen lähettilääksi Seppo-koiran.

Seppo on onnistunut levittämään hyvää mieltä ympärilleen yhdessä omistajansa kanssa niin sosiaalisessa mediassa kuin fyysisesti vapaaehtoistyön parissa.

Seppo on yhdeksänvuotias shetlanninlammaskoira, jonka omistaja ja Viestintäliiga Oy:n sisältöjohtaja Petteri Poukka ylläpitää Sepon hyväntuulisia ja hymyn huulille tuovia Facebook-, Instagram- ja Twitter- tilejä.

Seppo ja isäntänsä ovat tehneet vapaaehtoistyötä yksinäisten ihmisten parissa vuodesta 2013 lähtien. 

– Noin seitsemän vuotta sitten päätin hetken mielijohteesta perustaa Sepolle omat Facebook-sivut. Ensimmäiset kuukaudet siellä oli yksi seuraaja, eli minä, mutta hiljalleen seuraajia alkoi tulla ja nyt heitä on valtavasti, Poukka kertoo.

– Alusta lähtien punainen lanka on ollut hyväntuulinen koira ja arjen pienistä asioista nauttiminen. Seppo saa paljon viestejä yksinäisiltä ja masentuneilta ihmisiltä - todella koskettavia ja henkilökohtaisia asioita ihmiset kirjoittavat. Itse vastaan aina takaisin ja kiitän vuolaasti viesteistä. Tuollaiset palautteet ovat avanneet silmäni ja olen havahtunut yksinäisyyden laajuuteen.

Ihminen jää mielenterveysongelmiensa kanssa helposti neljän seinän sisälle. Koira on oivallinen kuljettamaan ihmisen luontoon, jolla on tutkitusti positiivinen vaikutus ihmisen mieleen. 

– Seppo on tosi usein loistotuulella ja sitä kautta olen myös itse saanut suuren opetuksen elämääni, että pienistä asioista nauttiminen on tie onneen. Esimerkiksi kun ollaan Sepon kanssa metsälenkillä ja hän löytää metsätien varrelta kasan hevosenkakkaa, niin Sepi katsoo mua yltiöonnellisena ja innoissaan. Olen oppinut itsekin nauttimaan arjen pienistä onnistumisista. 

MAINOS

Kommentoi

Kyllä koira on ihmisen paras ystävä . Pätee ainakin omalla kohdalla. Ei ole parempaa kaveria ,ei ikinä valita vastaan ja on aina iloinen seura kaveri sekä ulkona että kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä yhteiskunnassa on jotain pielessä, jos koira palkitaan Hyvän mielen lähettiläänä. Jos suuri osa sairastuneista saa ainoastaa some-koirasta lohtua tai virkistystä, niin jonkun tai joidenkin tahojen olisi syytä katsoa peiliin. Meillä on puhuttu hirveästi kolmannen sektorin valjastamisesta palvelutyöhön mutta Seppo on vissiin se neljäs sektori. Vastuunkantajat pitäisi lähettää jonnekin viidenteen paikkaan, kun asiat eivät ole kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Sepolle, teet todella hie -
noa ja arvokasta työtä. " Ihmisen pa
ras ystävä on = 🐕 ", siitä ei pääse yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana juttu. Huikean kaunis koira, mukava kun tuo iloa ihmisille. Tuon näköistä köiraa katselee mielellään.😃👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ja Juuso on hiiri, joka syö muurahaisia ja matoja joita on joskus korvissakin. Tiedättehän korvamadot, ja muurahaiset jotka ovat kuin ihmisiä vai oliko se toisinpäin. Ihminen tottuu ja tyytyy myös siihen jos lahjat tai Joululahjat varastetaan. Syntymämerkinkin voi varastaa. Täältä hyvää joulua kaikille pikku upanoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
106
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
93
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
75
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
71
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image