Kotimaa

Seksuaalista häirintää esiintyy myös oi­keu­den­hoi­dos­sa - Asia­na­ja­ja­liit­to selvittää ilmiön laajuutta

Kotimaa 7.12.2017 16:16 | Päivitetty 7.12.2017 16:18
STT

Suomen Asianajajaliitto selvittää seksuaalisen häirinnän laajuutta asianajotoimistoissa. Käynnissä on kyselytutkimus, jossa vastausaikaa on ensi viikon loppuun. Tulokset on tarkoitus julkistaa niiden valmistuttua. Vastaava kysely tehtiin marraskuussa Ruotsissa.

Liiton mukaan seksuaalista häirintää on tullut ilmi myös oikeudenhoidon piirissä.

Asianajajaliiton puheenjohtaja Jarkko Ruohola muistuttaa, että seksuaalinen ahdistelu on rikos. Ilmiön torjunnassa oleellista ei ole vain lainsäädäntö, vaan kaikkein ratkaisevin on häirinnän paljastava ja torjuva asenneilmapiiri.

- On hienoa, että seksuaalinen häirintä on noussut kansainväliseen keskusteluun. Asianajajaliitossa haluamme tarttua ilmiön torjuntaan ja toivomme muita ammattikuntia mukaan tähän työhön, Ruohola sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Eipä taida näiden juristi-ja taiteilijapiirien häirintäselvitykset johtaa mihinkään konkreettiseen. Syyllistä/syyllisiä ei löydy koska sellainen horjuttaisi systeemiä. #meetoo-saaliiksi pitäisi yrittää saada edes joku juntti ronkkija, mieluiten naisvaltaiselta palvelualalta. Muutenhan tästä on tulossa ihan tuhnu suutari koko kampanjasta. Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En myöskään usko että tällaisessa kyselyssä mitään ihmeempää selviää, kyselyhän lähetetään ainoastaan asianajajaliiton jäsenille. Jos oikeasti haluaisivat tietää ilmiön laajuuden asianajotoimistoissa, pitäisi kysely lähettää kaikille toimistojen työntekijöille. Nuoremmat sihteerit ja vastavalmistuneet naisjuristit (jotka eivät vielä liittoon kuulu) siellä ovat erityisesti häirinnän kohteita. Ja ikäviä tarinoita voisivat samoin kertoa työpaikkaa vaihtaneet nuoret naisjuristit, jotka päättivät vaihtaa alaa asianajotoimistoa ensin kokeiltuaan, harvempi heistä nimittäin asianajomaailmaan jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meneeköhän kohta lapsi pesuveden mukana? Seksuaalinen häirintä on tietenkin väärin, mutta seksuaalisen häirinnän raja on vain aika häilyvä. Tämä on myös aika hyvä lyömäase työpaikoilla, jos naama ei miellytä niin syyttääpä sitten seksuaalisesta häirinnästä, tällöin vastapuoli on monesti aseeton. Tämä on vähän samaa sarjaa äitiyspakkauksen ja monen muun vastaavan, suurimmalta osalta ihan hölyn pölyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta nämä ulostulot kertoo enemmänkin sen, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on ja kuinka niistä on syystä tai toisesta vaiettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image