Kotimaa

Sekoilu eduskunnan pik­ku­jou­luis­sa riitti puhemiehelle – Lohela selvittää, onko eduskunnassa syytä enää pitää pikkujouluja

Eduskunnan puhemies Maria Lohela ei katso hyvällä remuamista eduskunnan pikkujouluissa. Arkistokuva. KUVA: Uusitalo Heikki
Kotimaa 18.12.2017 21:12 | Päivitetty 19.12.2017 10:14
Heikki Uusitalo

Viime torstaina eduskunnassa pidettiin joidenkin eduskuntaryhmien pikkujouluja. Näissä pikkujouluissa homma karkasi käsistä muun muassa perussuomalaisten toiselta varapuheenjohtajalta Teuvo Hakkaraiselta. Hakkarainen pahoitteli käytöstään seuraavana päivänä Facebookissa.

– Vastuu on minun ja vain minun. Olen todella pahoillani. Tämä ei tule toistumaan, Hakkarainen kirjoitti.

Iltasanomien tietojen mukaan Hakkarainen oli käynyt kovakouraisesti käsiksi eduskunnan kahvilassa olleeseen naiskansanedustajaan. MTV kertoo, että Hakkarainen oli suudellut kokoomuksen kansanedustajaa Veera Ruohoa.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola vahvistaa Ilta-Sanomille välikohtauksen eduskunnan kahviossa. Savola sanoo neuvoneensa naiskansanedustajaa tekemään rikosilmoituksen asiasta.

Aamulehden tietojen mukaan Hakkarainen olisi käynyt herättämässä pahennusta myös sinisten ryhmähuoneessa. Työministeri Jari Lindström (sin.) kiistää kuitenkin Iltalehdessä, että Hakkarainen olisi haastanut häntä käsirysyyn kuten Aamulehti uutisoi.

Myös perussuomalaisten avustajan on kerrottu juoneen itsensä niin pahaan kuntoon, että häntä tarkastamaan hätyytettiin eduskuntasalista kristillisten kansanedustaja Päivi Räsänen, joka on koulutukseltaan lääkäri. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) ottaa tiukasti kantaa torstaisiin sekoiluihin.

– Viime torstaina eduskunnassa joidenkin eduskuntaryhmien viettämien pikkujoulujen jälkeen on käyttäydytty tavoilla, jotka eivät ole hyväksyttäviä, sopivia tai eduskunnan arvokkuuden mukaisia, Lohela kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Lohela painottaa, että pikkujouluissa käyttäytymisen on oltava samanlaista, mitä sen kuuluu kaikissa olosuhteissa olla. Jos näin ei toimita, on Lohelan mukaan pikkujouluperinnettäkin tarkasteltava uudelleen.

– Aion pyytää eduskuntaryhmiltä näkemyksiä siitä olisiko eduskuntatalon käyttämisestä pikkujoulupaikkana syytä luopua jatkossa kokonaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (100)

Pikkujoulut voi pitää ... ilman alkoholia. Tuskin pelkkä kahvi saa levottomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra Hakkarainen töppäsi, mutta ei siitä kaikkia saa rangaista. ei yksi lintu kesää tee. Hakkarainen katuu, mutta jatkukoon muiden joulun odotus kuten ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teehän Lohela vielä yksi suuri päätös sillä ensikaudella olet vain riviedustaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos hetkeksi jättää moralisoinnin ja oman kilpensä kiillottamisen niin saattaa muistaa että suurin osa edustajista juhli siivosti, heillä oli hauskaa ja yhteishenki kohosi rintamalinjoista riippumatta.

Ja sitten voikin taas vajota jeesuksen rooliin ja paheksua pahantekijöitä norsunluutornistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko eduskunta joutaa lakkauttaa tarpeettomana. Päätökset kun tehdään Brysselissä. On aivan turhaa pitää päällekkäisiä organisaatioita pystyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lohelalla saattaa olla vaikeuksia päästä seuraavaan eduskuntaan,jota taas hakkaraisella ei ole.Eikä tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ole parempi että Eduskunnassa on tästä lähtien aina alkottomat pikkujoulut kun ei kerta poppoo osaa käyttäytyä kuin aikuiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo olihan tuo hakkaraisen töppi tuomittava teko ilmanmuuta. ei tuo sovi k.edustajan työnkuvaan missään olosuhteessa,mutta jotaki hyvääkin löytyy edustajiemme pikkujouluista,p.puska äänesti alkolain puolesta,niin että näin se "glögi"muuttaa ja villitsee mielen ja miehen kuin miehen.p.s. pitäisköhän pitää miehille ja naisille eri-aikaan pippaloita kannattaisko kokeilla loppuisko tonttuilu tyystin.ootellaanpa nyt sitte taas vuosi ja katotaan minkälainen tapaus luukusta löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole syytä pitää pikkujouluja ollenkaan, kun siellä ryypätään veronmaksajien rahoilla samalla, kun vanhuksille ja sairaille ei riitä rahaa hoitoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen eduskunta-avustajan kännitoilailusta ja Päivi Räsäsen lääkärinä antamasta avusta uutisoi näkyvästi myös suurilevikkinen The Independent.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Promilleraja 0,5 ja jos menee yli niin ei tarjoilla. Ens pikkujouluissa tämmönen käytäntö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään syytä käyttää pikkujoulupaikkana eduskuntataloa! Sama käytäntö kuin meilläkin valtion laitoksessa, pikkujouluja ei työpaikalla juhlita, niihin on pilvin pimein juhlimiseen tarkoitettuja paikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tällaisia juoppopellejä pitäisi olla päättämässä maanasioista. Miehelle lopputili kouraan, menee maine ja uskottavuus koko eduskunta työstä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansanedustajat ovat kansa pienoiskoossa.Eikö se näin ole ?
Juhliminen sitä myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen pitäköön Pikkujoulunsa omaan laskuun,ei niitä veronmaksajien tarvitse maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lohelan olisi syytä myös muistaa, että kollektiiviset rangaistukset koskevat eniten niitä ihmisiä joilla ei ollut mitään osuutta tapahtumiin. Tällainen ajattelutapa että "kun yksi mokaa niin kaikki kärsii" ei varsinaisesti ole mikään oikeudenmukaisuuden ja tasavertaisuuden riemuvoitto.

Luulenpa nimittäin, että yhden Hakkaraisen rinnalla oli melko suuri joukko juhlijoita jotka käyttäytyivät asiallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli muu asiallinen joukko minkä kokoinen tahansa, niin se ei poista sitä häpeää, joka on Hakkaraisen myötä langennut eduskunnan ja eduskuntatalon ylle. Yksikin tuollainen moka on liikaa.

Luulenpa nimittäin, että veronmaksajat eivät tätä episodia ihan heti unohda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkopuolisten syyllistäminen on väärin, koska jokainen voi vastata vain omasta käytöksestään. Yleistäminen ja suuremman joukon syyllistäminen jonkun törttöilyistä on meillä kansallinen tapa, mutta erittäin huono sellainen.

Eduskunnassa työskentelee myös monta absolutistia. He eivät ehkä ole kovin innoissaan jos pikkujoulut lopetetaan kokonaan tällaisen vuoksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (100)

Uutisvirta

25
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
22
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
14
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
13
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
10
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
9
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image