Kotimaa

Sebastian Tynkkynen: Pe­rus­suo­ma­lai­set pois hal­li­tuk­ses­ta, jos Ruotsin-rajaa ei suljeta

Sebastian Tynkkynen. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 5.10.2015 7:43 | Päivitetty 5.10.2015 8:52
STT, Kaleva

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja, oululainen Sebastian Tynkkynen vaatii, että perussuomalaisten puoluehallitus, puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä kutsutaan koolle päättämään jatkosta hallituksessa.

Tynkkysen mielestä on tarpeen arvioida, voiko perussuomalaiset jatkaa hallituksessa, koska hallituskumppanit ovat laiminlyöneet puolueiden yhdessä sopimaa ohjelmaa.

Tynkkysen kanssa asiaa vaativat puoluehallituksen jäsenet Aleksi Hernesniemi ja Terhi Kiemunki. Perussuomalaisten puoluehallituksessa on yhteensä 13 jäsentä.

Tynkkynen, Hernesniemi ja Kiemunki luettelevat neljä kohtaa, joissa hallitus on heidän mukaansa rikkonut hallitusohjelmaa.

Kaksi kertaa Suomi on osallistunut Euroopan unionin vastuunjakoon, jossa EU-alueelle saapuneita turvapaikanhakijoita on jaettu uudelleen jäsenmaiden välillä.

Kannanoton allekirjoittaneiden mukaan turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen ei ole hallittua, mikä myös rikkoo hallitusohjelmaa.

Myös Kreikan kolmannen tukipaketin hyväksymistä allekirjoittaneet pitävät hallitusohjelman vastaisena.

Jos hallituspuolueet eivät suostu sulkemaan Ruotsin-vastaista rajaa turvapaikanhakijoilta, perussuomalaiset ei kolmikon mielestä voi jatkaa hallituksessa.

– Kentällä ja eduskuntaryhmässä ollaan todella pettyneitä linjaan. Olemme astuneet sen mandaatin yli, jonka eduskuntaryhmä, puoluevaltuusto ja puoluehallitus antoivat, Tynkkynen sanoo.

Hänen mukaansa puoluejohtaja Timo Soini tietää vaatimuksen allekirjoittajien ehdotuksesta.

– Puoluehallituksen sisällä yhteiskokousvaatimus on esitetty jo aiemmin, joten siitä ollaan tietoisia, Tynkkynen sanoo.

 –  Vaatimus yhteiskokouksesta on aika laaja meidän puolueessa, jossa koetaan, että rajat on ylitetty jo aikaa sitten.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Samalla logiikalla Tynkkynen sitten varmaan eroaa persuista, jos persut ei eroa hallituksesta. Vai mitä Sebastian?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä aika pienillä aivoilla ajateltua Tynkkysen ja hänen kavereitten sota .
Ettäkö Perussuomalaiset pois hallituksesta.
Voi hyvänen aika!
Siellä voidaan vaikuttaa kuitenkin niihin asioihin joista ed. hallitukset ovat vuosien kuluessa sopineet ja rapauttaneet meidän itsenäisyyden.
Ne ei ole Perussuomalaisten keksimiä, niihin on vain saatava pikkuhiljaa parannuksia.
Ei sitä oppositioon lähdöllä voi korvata.
Yhtäkkistä muutosta ei saada kuin Diktaattori maissa.
Sellainenhan Suomi ei onneksi ole.
Ajattele poika rukka vähän aivoillasi, äläkä politikoi liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on paljonpuhuvaa että Perussuomalaiset hyväksyvät köyhiltä leikkaukset ilman ongelmia mutta maahanmuutto on se asia minkä vuoksi pitäisi erota hallituksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mediasta MTV jo hätääntyi ja ennätti saada ensimmäisen lausunnon asiantuntijalta: "Rajojen sulkeminen ei ole ratkaisu"...odotellaan seuraavia "asiantuntijalausuntoja" joltakin yliopistosuunnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mihin se tynkkysen rakkaus ja empatia on kadonnut mitä hehkutti aikonaan BB - tosi tv ohjelmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpi on suurempi synti se, että Soini vaati rangaistuksia niille maille jotka eivät ota tarpeeksi pakolaisia vai Tynkkysen vaatima hallituksesta lähtö. Kyllä Tynkkysen linja on huomattavasti Perussuomalaisempi kun Soinin pakote linja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkysellä kannatuksen testaus seuraaviin puolueen sisäisiin vaaleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tynkkynen. Uskotko, että pakolaisten tulva laantuisi, jos puolueesi eroasi hallituksesta, tai mitä siitä seuraisi, jos sinun toivomasi mukaan länsiraja suljettaisiin. Oletko lainkaan tietoinen Schengen-sopimuksesta? Otappa järki? käteesi. Tekisi mieleni kysyä, ookko nää Oulusta, ookko nää... Mutta en kysy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Schengen-sopimuksen mukaan passintarkastuksen voi tarvittaessa palauttaa sisärajoille. Sopimuksen takaama vapaa liikkuvuus koskee jäsenmaiden kansalaisia, ei paperittomia turvapaikanhakijoita, joiden tulisi ilmoittautua EU:n ulkorajalla turvapaikanhakijaksi, ei vasta Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos henkilö on passintarkastuksessa, ja hakee turvapaikkaa, hän on jo maassa ja tp hakemus on otettava käsittelyyn. Eli Sebben tulee vaatia, että Ruotsi laittaa passintarkastukset Haaparantaan, eikä päästä passittomia läpi. Samoin itärajalla, Suomen puolen valvonta on turhaa, koska jos rajavartijat saavat henkilön kiinni, hän on jo maassa ja voi hakea turvapaikkaa. Eli naapurimaiden tuiisi valvoa,etteivät ne päästä tänne väkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelma on se ettei mitään sopimuksia enää noudateta, ja jos noudatetaan, se tehdään täysin yksipuoleisesti. Toisin sanoen, sopimuksia käytetään euroopassa juuri siten kun se sattuu sopimaan omaan agendaan. Paitsi suomessa.

Suomi ei voi kuin hävitä sellaisessa pelissä, jossa se noudattaa sääntöjä - joita kuitenkaan muut eivät noudata. Schengen on hyvä esimerkki. Miksi sitä pitäisi noudattaa suomessa, kun sitä ei noudateta EU:n etulinjassa? Onko suomella jokin suurempi velvollisuus ratifioida sopimuksia, kuin muilla jäsenmailla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pois hallituksesta ja välikysymys maahanmuuttopolitiikasta hallitukselle. Hallitus ei eduskunnan luottamusta enää saa ja päästään eroon kolmesta Ässästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletkos itse miten tietoinen mikä on Dublin-sopimus ja mitä siinä sanotaan..?
Hieman edes järkeä käteen ennen kuin alkaa tänne kirjoittelemaan sopimuksista mitään!

Miksi Suomen tulisi noudattaa yk-sopimuksia kun kerran mikään muukaan eu-maa ei korvaansa lotkauta millekään sopimuksille. Käytännössä suomi on taas ainoa maa koko eu:ssa joka noudattaa velvoitteitaan ja taas liian kirjaimellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsi vois myös laittaa rajansa soukemmalle, nythän ne imuroi kaiken mikä tullee, ja sitten tyhjentävät imuriin tänne meille. Tynkkynen on kolmia mies, minä tykkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on perussuomalaisten lähdettävä hallituksesta nyt kun se viimein on päässyt ja halunnut sinne ja samalla perussuomalaiset viimeinkin tekevät hallituksessa sitä tärkeää työtä jota on tehtävä, että Suomen ja suomalaisten asioita hoidettaisiin mahdollisimman hyvin siinä tilanteessa missä me tällä hetkellä elämme!? Käsittämätöntä, että heti kun tulee jotain epämiellyttäviä töitä hallituksen tehtäväksi, niin silloin perussuomalaiset haluaisivat pois hallituksesta, ettei vaan puolueen kannatus pääse laskemaan!!!??? Ei siellä hallituksessa kannatuksen vuoksi olla, vaan siellä tehdään oikeasti työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi niillä pelimerkeillä mitä hallituksella on kussakin eteen tulevassa tapahtumassa, eikä siinä ensimmäisenä olla katsomassa sitä, että mitä tämä nyt vaikuttaa puolueen kannatukseen!? Jos perussuomalaiset eroaisivat nyt hallituksesta kesken kaiken vakavassa taloudellisessa tilanteessa ja turvapaikanhakijoiden määrän yllättävästi kasvaessa, niin silloin perussuomalaiset kyllä välttelisivät omaa vastuutaan, jonka he ovat ottaneet lähtiessään mukaan hallitustyöhön ja mielestäni tuollainen hallituksesta eroaminen tässä tilanteessa olisi melkoista pelkuruutta ja vastuun pakoilua!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demokraattisessa systeemissä vastuunkanto tarkoittaa sitä, että jos velvollisuutta äänestäjille ja omaa vaaliohjelmaa kohtaan ei kyetä hoitamaan, on yleisimmin vaihtoehtona hallituspaikasta luopuminen. Suomessa ollaan mestareita juuri tämän velvollisuuden väistämisen kohdalla - vihreät, vasemmisto, demarit ja keskusta (sekä nyt myös persut) ovat kukin tätä tehneet viimeisen 10 vuoden aikana. Ulkomailla ovi käy varsin herkästi jos asia menee tälläiseksi perseilyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä parempiakin syitä, esim ne "mökkimummot", joilta leikataan aamupuurostakin osa pois. Samoin miljardiyritystukien jako on mielestäni suuri moka hallitukselta, siksi koko hallituksen olisi syytä erota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image