Kotimaa

Sdp:n Sanna Marin esittää Ylen A-studiossa Antti Rinnettä hal­li­tus­tun­nus­te­li­jak­si – "Ei ole näin, että hal­li­tus­tun­nus­te­li­ja au­to­maat­ti­ses­ti olisi pääministeri"

Marin kertoo, että sdp aloittaa torstaina keskustelun hallitustunnustelijasta puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokouksien yhteydessä. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 3.12.2019 23:53
Mirko Siikaluoma

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sdp.) ehdottaa tiistaina eronpyynnön pääministerin tehtävistä jättänyttä Antti Rinnettä (sdp.) hallitustunnustelijaksi uutta hallitusta koottaessa. Ylen A-studiossa tiistai-iltana käydyssä keskustelussa olivat Marinin ohella paikalla myös keskustan Katri Kulmuni, kokoomuksen Petteri Orpo ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho.

Marin kertoo Ylen mukaan, että sdp aloittaa torstaina keskustelun hallitustunnustelijasta puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokouksien yhteydessä.

– Siellä sitten katsotaan, kuka lähtee hallitustunnusteluja viemään eteenpäin. Itse pitäisin varsin luontevana sitä, että puheenjohtaja Antti Rinne ottaisi tässä tilanteessa tämän tehtävän ja kävisi tunnustelut, Marin kertoi.

Kokoomuksen Orpo kyseenalaisti ministeri Marinin esitystä esittämällä, että hallitustunnustelijan valinta kuuluu eduskuntaryhmien valittavaksi. Marinin mukaan asiaa puoltaa Rinteen asema suurimman eduskuntapuolueen sdp:n puheenjohtajana seuraavan kesän puoluekokoukseen asti.

Orpo esitti keskustelussa kysymyksen etenkin keskustaa kohtaan siitä, miten luottamus Rinnettä kohtaan palautuisi niin, että tämä voisi olla hallitustunnustelija. Orpon mukaan hallitustunnustelija on lähtökohtaisesti tuleva pääministeri.

– Tämä varmasti hämmentää. Mutta se ei ole näin, että hallitustunnustelija automaattisesti olisi pääministeri. Antti Rinne on tänään jättänyt eronpyyntönsä ja on selvää, että tulemme nimeämään uuden pääministeriehdokkaan, sen päätöksen tulee tekemään puoluevaltuusto, Marin kommentoi ja kertoi puolueen tukevan yhä pääministerin tehtävistä eronnutta puheenjohtajaansa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (101)

Rinnehän muodosti edellisen hallituksen. Hyvin meni. Vai mitä? Tietysti luokalle jääneelle pitää anta uusi mahdollisuus. Mikäs siinä. Puolen vuoden hallitukset johtamassa maata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demareiden johdolla otetaan vain surutta lisää velkaa ja jätetään lapsemme maksajiksi. Nyt pitää Keskustan ajatella Suomen etua ja kaataa hallitus.

Keskustalla on nyt hyvä puheenjohtaja ja hänen taustalla päteviä ammattilaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin ja pysytään totuudessa. Porvari hallitukset tekivät velkaa yli 50 miljardia. Tämä hallitus ollut vasta muutaman kuukauden...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marin on ainakin huumorintajuinen, siitä on varmaankin hyötyä eduskunnassa tällä vaalikaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Marin kerran tuntee itsensä kyvyttömäksi tunnustelijaksi niin miten sitten mahtaisi onnistua pääministerin pesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aivan sama kuka on tunnustelija kun lopputulos jo tiedetään. Sama hallitus jatkaa, ja Rinteen tilalle nousee joko Lindman tai Marin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt voisi jo tämä Antti Rinteen ajojahti loppua. Antti Rinne on jo rangaistuksensa saanut, menettänyt luottamuksensa pääministerinä keskustan taholta ja eronnut pääministerin tehtävästä. Jos Rinne nyt hieman auttaa puoluettansa jatkamaan hallituksessa tämän lyhyen välivaiheen, muutaman päivän, ennen kuin SDP valitsee pääministerin, niin mitä sitten. Ei Rinteeltä sentään kansalaisluottamusta pidä, eikä saa viedä. Toisekseen kaikilla puolueilla on omat taustavaikuttajansa, sitä ei voi kiistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinne on mies paikallaan ja nauttii niin minun kuin monen muunkin SDP:n kannattajan luottamusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällähän haukutaan Rinnettä kuin vierasta sikaa. Eiköhän nyt ole aika katsoa eteenpäin. Rinne on jo eronnut pääministerin tehtävistä. Miksi enää mollata vanhaa sydänvikaista miestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt voisi jo tämä Antti Rinteen (nykykielelellä sanottuna) maalittaminen loppua. Antti Rinne on jo rangaistuksensa saanut, menettänyt luottamuksensa pääministerinä keskustan taholta ja eronnut siitä tehtävästä. Jos Rinne nyt hieman auttaa puoluettansa jatkamaan hallituksessa tämän lyhyen välivaiheen, muutaman päivän, ennen kuin SDP valitsee pääministerin, niin mitä sitten. Ei Rinteeltä sentään kansalaisluottamusta pidä, eikä saa viedä. Mahtaa hänen stressitasonsa korkealla tällä hetkellä. Kukas se keskustan taustapiruna toimiikaan? Miettikää sitä, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaan nyt niiden päättää, joilla se mandaatti on.
Nämä tahot toivottavasti pääsevät oikeisiin töihin.
Työrauhaa ja asioiden sopimista heille.
Opposition olisi nyt jo järkevää tajuta, että tässä on muutakin kyseessä kuin heidän hillotolppa.
Yhteiskuntaa pitäisi kaikkien osapuolten viedä eteenpäin, eikä estää sitä. Tämä ideoligista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Rinteestä tulee hallitustunnustelija, niin miten tuo luottamus sitten keskustan silmissä menee. Taitaa luottamus palautua. Voi Katri nyt järki päähän !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin uusi hallitus on todella lyhytikäinen. Vähemmistöhallitus ei menestyisi. Olisi ilon päivä, kun me saisimme uudet vaalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oiskohan kansalaisten aika avata silmänsä ja korvansa, ei ole enää olemassa minkäänlaisia blokkeja tai aatellisia puolueita ei niin sanotusti oikealla kuin vasemmallakaan. Kaiken on korvannut mielipiteiden ja rahan ohjaama media sekä somehypetys. Aivot ovat jääneet narikkaan jo ajat sitten. Meillä hääräilee hämäräheikit ja omanedun tavoittelijat. Mikäli joku yrittää tuoda valoa pimeyteen kansalaisille vaikka ihan vahingossakin hänet teilataan. Pieni korjaus lopuksi. Meillä on toki yksi puolue joka ajaa suurinpiirtein kurjistuspolitiikkaa kuten on aina ajanut, tiedättekö kuka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Rinne sotkeentuu uuteen hallitukseen millään tavalla, niin ei sillä ainakaan luottamusta rakenneta.

Kulmunille terveisiä, että jos sinä ja Keskusta jatkatte tukenne antamista vasemmistohallitukselle, niin pian Keskustan kannatus putoaa marginaaliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sipilä myös jatkuvasti sekaantuun hallitus työhön eli kepu pettää aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ihan sääliksi käy Kulmunia, antanut kasvot Keskustalle, takana iso joukko vihaisia, vallanhimoisia, äveriäitä äijiä. Tämä alkaa näyttää jo vakavalta naisiin kohdistuvalta henkiseltä hyväksikäytöltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (101)

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image