Kotimaa

Sdp:n Rinne: Yri­tys­tu­ki­työ­ryh­mä ei pysty viemään hampaita oppositiolta, vien­ti­teol­li­suus huomioitava

Antti Rinteen (sd.) mielestä on tärkeää, että Suomen vientiteollisuus pystyy toimimaan myös yritystukien uudistuksen jälkeen ja sen työpaikat säilyvät. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 31.8.2017 20:36
Aki Taponen

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää hyvänä, että yritystuet käydään yhdessä läpi työryhmässä, vaikka aikataulu onkin tiukka. Työ- ja elinkeinoministeriö asettaa sitä varten työryhmän, johon kutsutaan kaikkien eduskuntaryhmien edustus.

- Hallituksen ei kannata kuitenkaan odottaa, että oppositiolta otettaisiin pois kyky esittää kritiikkiä sen avulla, että perustetaan tällainen työryhmä. Jos työryhmä ei löydä yhteisymmärrystä, se tulee jättämään eriäviä mielipiteitä, Rinne ennakoi.

Hänen mielestään on tärkeää, että Suomen vientiteollisuus pystyy toimimaan myös yritystukien uudistuksen jälkeen ja sen työpaikat säilyvät.

- Yritystukien nykyiset vaikutukset suurin piirtein tiedetään. Minusta olisi järkevää katsoa siinä rinnalla, mitkä voisivat olla vaihtoehtoiset toimenpiteet, joilla tukien nykyisiin tavoitteisiin päästään, Rinne sanoo.

Energiaveron palautukset ovat suuri yksittäinen tukipotti. Rinteen mukaan niiden yhteydessä olisi mietittävä, miten muuten pystytään vaikuttamaan vientiteollisuuden energian hintaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hallitus veti budjetillaan maton änkyrävasemmiston ja vihreitten alta. Lätkytyksen aiheeksi jäi vain yritystuet, joilla kuitenkin tuetaan työllisyyttä ja kilpailukykyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa demareissa kiihtyä Rinteen lähtölaskenta. Vihreä aalto menee vasemmalta ohi ja sininenliekki pyrkii jo oikean olkapään tuntumaan. Todellinen demareiden mahalasku nähdään presidentin vaaleissa, eli seillä toteutuu Lipposen mahalaskulinja.
Eli syynä on demareiden samalevy on jäänyt päälle, jota on soitettu tämä vuosituhannen ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän Rinne pääsee vaikuttaaan vasemmiston tärkeisiin epä kohtiin,pitää nyt tosissaan purkaa turhat yritystuet joista vuosikaudet on hoettu vasemmiston toimesta.Toivottavasti työlisyys paranee eikä heikkene kun turhat tuet poistetaan muuten tämä on turhaa vasemmisto populismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo äijä on jotensakin reppana. Samaa sarjaa kuin Jaakonsaari ja kumppanit. Muinaisten foinikialaisten aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Foinikialaiset olivat aikanaan huipputeknologian kehittäjiä, maailmankaupan edistäjiä, innovaattoreita parhaasta päästä. Keksivät mm. rahan.

Ei siis mitään tekemistä demarien tai ei-ei-Antin kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä Rinteen kommentti tulkittavissa niin, että hän lähtökohtaisesti karsastaa yritystukiin, erityisesti alempaan energiaverokantaan, puuttumista? Aika hankalaa näiden änkyröiden kanssa taitaa olla tätä asiaa viedä eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne on mainio poliitikko samalla kun se näivettää sdp: se näivettää ayn myös pois häiriköimästä työmarkkinoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi Anttia, politiikasta ei tajua mitään, päässyt vallankahvaan toverien avustuksella. AY-liike ei pätevöitä ketään, oppii vaan vastustamaan kaikkea. VVO: n miljoonat taskussa on mukava köllötellä ja ensivuonna tulee lisää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, on oikeaa sosialismia vaatia veronmaksaja takaamaan suurteollisuuden voittojen pysyminen kansainvälisellä huipputasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

89
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
53
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
51
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
40
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
37
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
33
Metsokankaan koulun erityisryhmien taksikyydeistä tuli iso harmi: Lapset myöhässä, vanhemmat kyydittäjinä – ongelmat jatkuivat tiistaiaamunakin
33
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image