Kotimaa

SDP:n Rinne lupaa yhä perua ak­tii­vi­mal­liin kuuluvan leikkauksen, jos puolue päätyy hal­li­tus­vas­tuuseen

Kotimaa 31.1.2018 14:59
STT

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vakuuttaa yhä, että mikäli puolue on seuraavassa hallituksessa, työttömien aktiivimalliin kuuluva työttömyysturvan leikkaus peruutetaan.

–  Kun SDP palaa hallitukseen jossain vaiheessa, puolue edellyttää, että tämä viiden prosentin työttömyysturvan leikkaus poistuu.

Onko kyseessä siis aikanaan kynnyskysymys, joka ratkaisee sen, voiko puolue olla hallituksessa vai ei?

–  Tämä on selvä lupaus minulta, että tämä leikkaus tullaan poistamaan ja tämän lupauksen minä tulen myös lunastamaan.

Työttömyysturvan aktiivimalli tuli voimaan tämän vuoden alussa. Aktiivimallissa työttömyyskorvausta leikataan 4,65 prosenttia, jos työtön ei kolmen kuukauden aikana ole tehnyt vähintään 18:aa tuntia palkkatyötä, tienannut yrittäjänä 241:tä euroa tai osallistunut työllistymispalveluihin viitenä päivänä.

Nykyhallitus ei taivu

Hallitus pitää kiinni työttömiä koskevasta aktiivimallista, vakuuttaa sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Hän sanoo, että aktiivimallin keskiössä on ollut väärä väite, että kyseessä olisi työttömyysturvan leikkaus. Terho huomauttaa, että työttömyysturva paranee suurimmalla osalla työttömistä.

Hän painottaa, että työttömyysturvan uudistuksen kokonaisuutta ei kumota eikä peruta.

–  Sellainen vaihtoehto ei ole edes pöydällä, että se peruttaisiin.

Terho huomauttaa, että aktiivimalli on yksi osa kymmenen kohdan työllisyyspakettia, jossa on myös työttömien kannalta pehmeitä ja kannustavia toimia. Ministerin mukaan hallituksen riveissä ei ole rakoilua ja hallituksen toimintakyky on niin hyvä kuin se voi olla.

–  Kaikki ministerit puolustavat hallituksen yhteisiä päätöksiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Niin voi luvata mitä vaan eri asia ryhtyä tekoihin...poliitikon puhetta....höpön löpön

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu aika halvalla menee jos tuolla lupauksella ostaa ihmisten äänet. SDP:n aiheuttamien vahinkojen korjaaminen jatkuu pitkään:
Tässä näkyy yksi oleellinen ero:
SDP: tavoitteena on maksimoida työttömyysturva ja sosiaalietuudet, verotus kovenee
PORVARIT: tavoitteena on saada ihmisiä töihin, verotus pienenee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkyttävää populismia Rinteeltä. SDP ei yksin pysty tekemään yhtään mitään tulevassa hallituksessa, paitsi jos tänne joskus tulee sosialistien haaveilem yksipuoliejärjestelmä.

SDP on seuraavan 12 kk ajan Suomen suurin populistipuolue. Saa otaa talteen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Antti!Hybä SDP!!Juuri noin pitää menetellä!puolustat huonompiosasia hölmöläisten porvarihallituksen kyykyttämistä vastaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika läpinäkyvää toimintaa Rinteen johtamalta puolueelta. Väittävät, että eivät ole masinoimassa mielenilmausta, mutta samalla pistävät jo lupausta pöytään. Tässä noudatetaan vanhaa markkinatalouden konstia: tunteet pintaan ja ostokiima päälle, sitten tarjous pöytään. Kaupat tulee varmasti.

Paitsi ajattelevat ihmiset eivät tätä osta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sdp on siis aloittanut nyt oikein täysilaidallisella leipomaan tulevia vaaleja varten!? Luvataan sitä ja tätä ja pistetään ammattiliittojen kautta mielenosoituksia ja lakkoja pystyyn ja aiheutetaan niillä meille kaikille tuollaiseen poliittiseen juonitteluun syyttömillekin vaikeuksia, sekä yhteiskunnalle ja työnantajille mittaamattomia taloudellisia vahinkoja!!!??? Noilla konstilla ei kyllä järkeviä äänestäjiä jymäytetä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä ei kannata luvata,politikko joka lupaa jotakin pettää.Kukaan ei leikkaa ei mistään ennen vaaleja,ei ole enää uskottava.Ehkä totuus on seuraavien ääniharava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä tulee sitten ei-ei-Antilta jo toinen suuri kansantalouden korjausliike. Ensimmäinenhän oli kalastusmaksun poistaminen eläkeläisiltä.
Tämä Antin lupaus toteutuu samalla varmuudella kuin Trumpin lupaama Meksikon muurin rakentaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne ei myöskään lupaa noudattaa EU:sta tullutta noottia jonka mukaan pienimmillä tukitoimilla elävät täällä jo nyt alle EU:ssa asetetun köyhyysrajan vaan jatkaisi samaa kansalaisten eriarvoistamista kuin porvarit ja loikkaripetturitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän sanoo, että aktiivimallin keskiössä on ollut väärä väite, että kyseessä olisi työttömyysturvan leikkaus. Terho huomauttaa, että työttömyysturva paranee suurimmalla osalla työttömistä.

Eli tuostahan joutuu sovitetulle päivärahalle, jos työ kestää 2 viikkoa, missä se säästö tuleekin jo hallitukselle. Sovitettupäiväraha on paljon pienempi kuin normi täysimääräinen päiväraha. Eli hallitus haluaa leikata työttömyysturvaa 4.65 prosenttia, sillä sovitettupäiväraha leikkaa ainakin tuon verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit pitävät lupauksensa. Se nähtiin esim. Kreikan lainojen takauksissa. Kaikki muut puolueet, Perussuomalaiset mukaan lukien, syytivät rahaa sinne ilman mitään takuita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän nähtiin viimehallituskaudella että mitään päätöksiä ei osata tehdä. Myös tämä peruminen jää tekemättä ja toisaalta hyvä niin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulihan se ensimmäinen nuolaisi sieltä, ja mistäpä muualtakaan kuin demareiden suusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP on pitkälti ollut myös Niinistön ulkopoliittisten linjausten takana. Siitä muistutti myös vaali-iltana kansanedustaja Erkki Tuomioja, joka vastasi kysymykseen, kannattiko Sdp:n asettaa oma ehdokas näin: ”Sitä sitä pitää kysyä niiltä, jotka olivat oman ehdokkaan kannalla alun perinkin.
Kyllä koiralle luu on kova ! Tästä Tuomiojan lausunnosta käy ilmi SDP:een sisällä vellova järjetön vallanhimo!
Saa sitä turuilla ja toreilla olla nokkapunasena olla koilotomassa, ne pitää näkyä tekoina ja sitä kautta luottamuksena yhteisen hyvän tekemisessä !
Vanha ay-taustainen Rinne on nytten liput ojossa marrissitamassa SAK:oon nimissä jäsenistöö lakkoilemaan , toki on ilmennyt että perjantain lakkoilu on mielenilmaisu jolloin voi olla töissä jota monet firmojen työntekijät noudattavat, Rinnekin pitäisi osata neuvotella asiat poydän ääressä valmiiksi eikä noudataa ns, taistolaista toimintamallia sillä ei rakenneta mitään, mut kun ei ole viisautta ! Mistä tällekin henkilölle maksetaan palkka ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Presidentin vaaleissa tullut selvä tuki aktiivimallille. Presidenttikin oli sitä mieltä ja sai murskavoiton. Olisiko parempi Rinteen ja kumpp. olla jo hiljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sdp ei tällä politiikalla ja älymölöllä tule päätymään kuin ikuisesti oppositioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutaman tupakkiaskin hinta. Tästäkö kannattaa Rinteen älymölöä pitää ja hallitukseen menon kynnykseksi laittaa. Voi herran pieksut kun sdp katselee pienestä reijästä maailmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidän Rinteen satuilua uskottava, SDP:llä ei ole lihaksia tehdä oikeita, kansakunnan kannalta tarpeellisia, päätöksiä.
Pyrkimys miellyttää äänestäjiä ajaa paatuneimpia päätöksentekoon, mikä ei välttämättä ole parhain.

Voisi myös muistuttaa että pienimmälläkin työttömyys korvauksella saa yli 50 tuntia työtä ostettua ihmiseltä kuukaudessa vaikka sitten korkeammallakin tuntitaksalla.
18 tunnin tuntipalkka on mittava, kun ajattelee että siinä käydään oikeasti töissä, saadaan palkkaa ja vielä kolmen kuukauden tuet...
Eihän sille teholle pärjää edes AY-pamppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpäs on Rinteellä kynnyskysymyksiä jo nyt. Kuka tuollaisen jankuttajan kanssa hallitukseen lähteekään.
Vähissä on SDP eväät suomen asioiden hoitoon.
Taitaa itse Rinne olla koko aktiivivouhotuksen takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image