Kotimaa

SDP:n Antti Rinne suomii kovin sanoin pe­rus­suo­ma­lai­sia: "Antavat suojan rasistisille aatteille"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vieraili lauantaina Oulussa, jossa hän puhui Oulun sosiaalidemokraattisen työväenyhdistyksen 130-vuotisjuhlassa Rauhalassa. KUVA: Leinonen Jukka
Kotimaa 21.5.2016 21:02
Minna Akimo

Ensimmäisen kauden kansanedustajan, SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan ministereiden kunnioitus eduskuntaa kohtaan on heikentynyt rajusti.

Hänen mukaansa vielä kymmenen vuotta sitten kukaan ei olisi voinut edes kuvitella, millainen keskustelukulttuuri valtaa paikan, jossa päätetään maan asioista.

– Jos miettii kymmenen vuotta taaksepäin, tuskin silloin olisi käytetty sellaista kieltä, mitä nyt on käytetty. Erityisesti kokoomuksen ministerit ovat joko tietoisesti tai huonosti asioihin perehtymällä syöttäneet täysin väärää informaatiota eduskunnalle. Eikä pääministerikään ole aina pysynyt faktoissa, Oulun sosiaalidemokraattisen työväenyhdistyksen 130-vuotisjuhlassa Rauhalassa lauantaina puhunut Rinne sanoo.

Erityisesti kokoomuksen ministerit ovat joko tietoisesti tai huonosti asioihin perehtymällä syöttäneet täysin väärää informaatiota eduskunnalle. Eikä pääministerikään ole aina pysynyt faktoissa.

Antti Rinne

Rinteen mielestä eduskunnan ja ministeriaition välillä käydyt aggressiiviset keskustelut ovat omiaan heikentämään eduskunnan arvovaltaa kansalaisten silmissä.

– Ilman muuta jokainen puolue ja kansanedustaja määrittelee omalla käytöksellään sen, miten parlamenttia arvostetaan, hän lisää.

SDP ja Rinne joutuivat Juhana Vartiaisen (kok.) rajuun ryöpytykseen, kun SDP teki välikysymyksen Suomen tilasta.

Vartiainen syytti puoluetta koko välikysymysinstituution karnevalisoinnista. Vartiainen totesi, että SDP:n tekemä välikysymys osoittaa, että puolue on menettänyt otteensa todellisuudesta.

– Vartiaisen syytökset olivat käsittämättömiä. Välikysymys puuttui sellaisiin asioihin, joista en muista yhdenkään puoleen puheenjohtajan puhuneen ennen vaaleja. Kukaan heistä ei ennen vaaleja puhunut siitä, miten yhteiskunnan heikompiosaisilta leikataan palveluita ja heidät jätetään varakkaiden hyväntahtoisuuden varaan.

”Perussuomalaisten rasisminvastainen toiminta kaksinaamaista”

Rinne on huolissaan myös yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristymisestä. Tällä hän viittaa muun muassa Rajat kiinni -liikkeen toimintaan, joka alkoi heti sen jälkeen, kun turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi Suomessa.

– Vastaanottokeskuksiin tehdyt polttopulloiskut ovat menneet kaikkien rajojen ylitse, ja tällainen toiminta on yhteiskuntarauhan kannalta vakava kysymys. Rajat kiinni -porukan toiminta perustuu pelotteluun eikä tietoon.

Rinne arvostelee myös perussuomalaisten rasismin vastaista toimintaa kaksinaamaiseksi. Hänen mielestään perussuomalaiset on puolue, joka suojaa rasistisesti toimivia ja ajattelevia ihmisiä.

– Vaikka he julkisesti sanovat, etteivät hyväksy vihapuhetta, yksittäiset puheet maahanmuuttoon liittyvissä asioissa ovat aivan toista. Tässä ei voi välttyä siltä, että heillä näyttää olevan menossa ilmiö, jossa he julkisesti sanoutuvat irti rasismista, mutta siitä huolimatta äänet olisi kiva saada, Rinne toteaa.

Parlamentaarinen ohjelma auttaisi oleskeluluvan saaneiden kotouttamista

SDP:n puheenjohtajan mukaan oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kotouttamisen onnistumiseksi Suomessa pitäisi olla selkeä, parlamentaarisesti tehty ohjelma, jonka mukaan maahanmuuttopolitiikkaa hoidetaan.

Silloin kotouttamistoimet eivät olisi ”hallituksen väristä kiinni”.

– Parlamentaarisesti hyväksytty ohjelma tekisi selväksi sen, miten Suomessa asiat hoidetaan ja millä periaatteilla täällä toimintaan. Uskon, että tällä voitaisiin välttää myös kärjistyneet tilanteet.

Lue lisää 22.05.2016 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (79)

On se kamalaa, että sosiaalidemokraatit hyötyy pelkästään sillä, että ovat oppositiossa. Ainoatakaan työtä ei tarvitse käsitellä.
Sitten keksimällä haukkumisia työtä tekevää hallitusta vastaan häiritään julkisesti joka päivä erilaisilla väittämillä joihin ulkoministerikin joutuu puuttumaan vaikkei aikaa ole hukattavissa sellaiseen, missä väittämässä ei ole mitään järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen nyt vanhemmaksi tultuani ruvennut ajattelemaan, sosiaalidemokratia on turhanpäiväinen aate. Nuorena poikana liityin nuoriin kotkiin, koska ei ollut muutakaan tekemistä. Sitten jossain vaiheessa siirryin työelämään ja ajattelin, että demarit olisi jees, mutta juoduin kokemaan valtavan pettymyksen.

Tarkemmin ajateltuna ei ole olemassa mitään ihmisten tasa-arvoa, ei ole veljeyttä. Demari päättäjät ovat kaikkein ahneinpia, henkilöitä mitä maa päällään kantaa. En koskaan enää äänestä demareita. Olen seurannut tätä todella läheltä, tätä demareiden toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Antti Rinne on hupsu poliitikko. Minä ainakin loukkaannun tuosta puheesta.Itse en perussuomalaisena todellakaan ole rasisti. Mutta tunnen rasisteja muiden puolueiden ihmisistä. Eiköhän ole niin, että rasistisuus ei katso puoluekantoja. Todellakin inhottava mies. Tälläkö SDP nyt nostaa ansaitsematonta suosiotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiihotusta ja vihapuhetta, toivottavasti oikeuskanslerit pistää Rinteen vastuuseen puheistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me kaikki kyllä hyvin muistamme, millainen riidanhaastaja Rinne itse oli ministerintointa hoitaessaan. Siksi tämä kaksinaamaisuuskalikka kalahtaa kyllä ihan Rinteen omaan kinttuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee näitäkin muutamia kommentteja täällä, vakuuttuu että Rinne on oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne itse kiskoo kaksin käsin rasisteja maahamme, vaikka ei taas tätäkään tyhmempi heti huomaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä juttu on niin, että kaikki eduskunnan istunnot pitäisi nauhoittaa ja laittaa oma tv kanava, jota voisi seurata ja arvoida edustajien tekemisiä ja eduskunnan työssäoloa.
Pitäisi pystyä seuraamaan, missä edustaja on jos penkki on tyhjä.
Seuranta toisi edustajiin ryhtiä. Myös kun asetut ehdokkaaksi, pitäs esittää cv ja todiste, ettei ole rangaistu rikoksista.
Poissaolot seurantaan ja myös valtion varojen käyttö.
Tämä puhdistaisi eduskunnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne on oikeassa ja sehän tässä onkin suurin ongelma monelle. Ei Immosta "harjattu" yhtään mistään, vaan laitettiin syrjään kunnes pöly hälvenisi. Eräs Persuedustaja päivitteli teiden päällystämistä siannahalla. Sitten on nämä Kiemungit ja rajat kiinni- porukan ja katupartioiden kanssa veljeilevät aktiivit. PS kannatus laskee seuraavassa gallupissa alle Vasemmistoliiton. Ja hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne syrjii tavallisia veronmaksajia lausunnoillaan.SDP haluaa suomesta ison sosiaalitoimiston jossa kansat ja rodut yhdistetään.Seurauksena on turvattomuutta ja kantaväestön etujen leikkauksia jotka joutuvat entistä ahtaanmalle.Tällainen ajattelija on irtautunut todellisuudesta,samoin puolue jota edustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö paikkansa että Rinne on tutkinnassa? irtisanoi Levillä työntekijän päiväseltään, hävisi käräjillä hovin perui. Paljonkohan joutui maksamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antin pitää koettaa profiloitua, koska demareiden johtajalla ei ole puoleen johtaminen itsestään selvyys. Omatkaa eivät usko dematijohtajan kykyyn johtaa puoluetta vastuulisessa paikassa. Nykyinen noste johtuu hallituksen pudottelemista jyvistä joita jää aina oppositiolle. Eli kukaan ei usko Antin johtamisen kykyihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Antti sitä mieltä että rasismi on yhdessä PUOLUEESSA oleva ilmiö?? Että muut puolueet ovat puhtosia vihapuheista ja rasismista? Antti-pojalla on kyllä syytä syvälliseen pohdiskeluun asian tiimoilta, tuskin näillä puheilla puoluetta nousukiitoon saat! Taidatkin olla enemmän oikeistopopulismiin nojaava pyrkyri ja näistä piireistä kyllä löytyy muutakin kuin järkeviä ja rakentavia mielipiteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Antti Rinteen pitäisi katsoa nyt peiliin, hän on muun vihervasemmiston kanssa alentanut edeuskunnan arvovaltaa vastustamalla kaikkia hallituksen esille ottamia asioita nimimerkillä "väärin sammutettu". Yhtään rakentavaa esitystä ei ole tullut, ainoastaan vastustusta. Nämä "vastustajien" puolueet eivät rakenna vaan hämäävät katteettomilla lupauksillaan tyhmää kansaa. Jos Antti Rinne olisi hallitusvastuussa, hän joutuisi tekemään samat leikkaukset, joita hallitus nyt tulee tekemään. Tämä siksi, että on pakko velkaantumisvauhdin kuriinsaamiseksi. Mainittakoon, että Suomassa on 1,8% palkansaajista/yrittäjistä niitä , jotka tienaavat yli 100.000 euroa vuodessa. Vaikka heidän veroprosenttinsa nostettaisiin 100 %:iin ja heidän omaisuutensa pakkolunastettaisiin valtiolle, ei Suomen kestävyysvaje muuttuisi mihinkään. Eli kaikkien on osallistuttava ja vasemmiston hurskastelu pois!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se menee... Kun ei olla itse vallassa niin annetaan kuva että vastustetaan kaikkea kun ei itse joudu ottamaan vastuuta ja että saadaan itselle uusia äänestäjiä vaikka valtaan päästyä tekisivät joko samat leikkaukset hieman eritavalla (sieltä enemmän ja täältä vähemmän) tai... ottaisivat järkyttävästi velkaa ja jättäisivät laskun tuleville sukupolville koska Antti Rinne on itse sanonut ettei tarvitse huolehtia jotain joka on vasta 50 vuoden päästä koska ei ole enää silloin elossa. Hänen ajatusmaailmansa on kuin teinillä, eletään täysillä tänään koska kaikki voi olla huomenna mennyttä, joten velkaa voi ottaa ja laskun voi jättää lapsilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kyllä oikein, että kaikenlaisiin sekopäiden ylilyönteihin on puututtava. Väistämätötä todellisuutta on, että mitä suurempi osa kansasta tuntee epäoikeudenmukaisuutta, sitä levottomammaksi homma menee. Ketä tuosta sitten pitäisi syyttää, näitä huippu teräväpäisiä rinteitä joiden mielestä tyhmät ei ymmärrä omaa parastaan vai niitä kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunnan arvovallan heikkeneminen kansalaisten keskuudessa? Oletko Rinne tosissasi näin väittäessäsi, että tämä johtuu pelkästään hallituksesta. Rinteen oma käytös on järkyttävää räksyttämistä, uhkavaa ja ala-arvoista. Tämä voi sopia ay-liikkeen toiminta tapoihin, mutta ei eduskuntaan. Saitko sinä vaaleissa kansanedustajan valtakirjan haukkumaan ja vain estämään hallituksen ponnisteluja viedä Suomen asiota eteenpäin. Tämä on tärkeintä, ei oman egon ja puolueen kannatuksen nostattaminen. Kun, jos, ehkä olette seuraavassa hallituksessa, muistakaa mitä tuli eduskunnassa, lehdissä, turuilla ja toreilla huudeltua…

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (79)

Uutisvirta

21:42
Alaselkäkipu on valtavan yleinen piina, mutta usein sitä ei osata hoitaa oikein, sanoo oululaisprofessori – Liike ja myönteinen asenne ovat tärkeitä lääkkeitä Tilaajille
21:22
Tuomas Pakkanen tuplavoittoon Äimäraution lumituiskuisissa raveissa
20:20
"Isoja budjettiylityksiä ei ollut" – Business Finland epäilee entistä työntekijää lähes viiden miljoonan dollarin väärinkäytöksestä
20:09
Oulun valtuutettuja ei pannakaan puhekoulutukseen – Taustalla olleen aloitteen mukaan toisten piikittely ja halventaminen on lisääntynyt valtuustossa
19:58
Kaupunginhallitus nuiji päätöksiä: Lipon junioreille 15 000 euroa suurleiriin, nuorten edustaja pääsee lautakuntien kokouksiin
19:51
Autonkuljetusauton kuljettajan sairaskohtaus johti ulosajoon Kemijärvellä – ensihoito totesi kuljettajan kuolleeksi
19:44
Kesken töiden tuleen roihahtanut metsätyökone tuhoutui Tornion Karungissa vaikeapääsyisellä metsäalueella
103
Koillismaan hirvikanta romahti – "Hirviä on ammuttu yksinkertaisesti liian paljon"
91
Keskustelu filippiiniläishoitajista kiehahti – Ulkoministeri Soini syyttää hoitoalan liittojohtajia herjaamisesta
71
Syötkö luomua näyttääksesi hienostuneelta, varakkaalta ja epäitsekkäältä – Tutkija: "Ihmiset tuntuivat jotenkin kovaäänisesti tuovan esiin luomun suosimistaan"
67
Lidlin saksalaisessa jauhelihassa taas salmonellaepäily, yksi näytteistä otettiin Oulussa – kauppa keskeyttää yhteistyön tanskalaisen lihatalon kanssa
49
Isännöintialalla epäillään kartellia – kartelliepäily tutkitaan hiljaisuudessa, jottei todistusaineistoa tuhottaisi
49
Remontti laittoi OYSin liikennejärjestelyt uusiksi, jalankulkijat kävelevät autojen keskellä – "Pitääkö jonkun vakavasti loukkaantua ennen kuin tähän havahdutaan?"
38
STY: Suomella mahdollisuus triplata tuulivoimakapasiteettinsa nopeasti – suurin osa suunnitelluista hankkeista on Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän hallitus jää historiaan palkansaajien etuuksien heikennysyrityksillään!

Siksihän tuo vaihtoon pitää saadakkin. Tärkein polittiinen tavoite on pudottaa ihmisten palkat ja tempputyöllistää tyött... Lue lisää...
Kikytetty

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image