Kotimaa

Sdp ei rankaise kan­san­edus­ta­ja Hussein al-Taeeta – sai vain ohjeistuksen sopivasta käyt­täy­ty­mi­ses­tä

Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 16.8.2019 13:39
Kirsi Turkki

Kansanedustaja Hussein al-Taee jatkaa työtään sdp:n eduskuntaryhmän jäsenenä. Ryhmä antoi al-Taeelle ohjeistuksen sopivasta käytöksestä. Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtamanin mukaan ohjeistuksen antaminen kansanedustajalle ei ole jokapäiväistä.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan sdp:n eduskuntaryhmä ei hyväksy minkään väestöryhmän loukkaamista.

– Ryhmä antoi al-Taeelle suoranuottisen ohjeistuksen, miten kansanedustajana tulee toimia ja hän otti ohjeistuksen nöyrästi vastaan.

Lindtmanin mukaan ohjeistuksen keskeinen sisältö oli se, että on välttämätöntä kertoa asiat juuri niin kuin ne ovat. Tätä ryhmä edellyttää.

Lindtman perusteli päätöstä olla rankaisematta al-Taeeta sillä, että al-Taeen kirjoitukset ovat tapahtuneet ennen hänen poliittista toimintaansa, eivätkä ne ole jatkuneet hänen tultua mukaan sdp:n toimintaan.

SDP:n kansanedustaja Hussein Al-Taee välttyy seuraamuksilta kohussa, joka syntyi hänen vanhoista Facebook-kirjoituksistaan.

– On selvää, että hän on ne kirjoittanut, mutta hän on tehnyt selkeän pesäeron kirjoituksiin.

Eduskuntaryhmällä ei ole syytä epäillä, että al-Taeella olisi vielä muuta salattavana.

Sdp:n eduskuntaryhmä käsitteli kansanedustaja al-Taeen tilannetta perjantaina kesäkokouksessaan suljettujen ovien takana. Ryhmä kuuli al-Taeen omat käsitykset hänen kohua aiheuttaneesta toiminnastaan.

Kansanedustaja Al-Taee on ollut kohun keskellä vanhojen loukkaavien nettikirjoitustensa vuoksi. Loukkaavat kirjoitukset kohdistuivat muun muassa juutalaisiin, somaleihin sunnimuslimeihin ja homoihin.

Helsingin poliisi kertoi tällä viikolla epäilevänsä al-Taeeta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

" Luurankoja ei enää ole"

Al-Taee itse vakuutti tiedotustilaisuudessa, että mitään luurankoja hänellä ei enää ole. Hän aikoo nyt lunastaa paikkansa eduskunnassa valiokuntien jäsenenä.

– Osoitin että asiat menneisyyttä. En ole ennen elämässäni saanut tällaista ohjeistusta. Olisittepa olleet siellä, se toimi ravisteluna tulevaisuutta ajatellen.

Hussein al-Taee

Syntynyt Bagdadissa, Irakissa vuonna 1983.

Vietti kolme vuotta pakolaisleirillä Saudi-Arabiassa.

Lapsuudenperhe tuli pakolaisina Suomeen, perhe muutti Valkeakoskelle 1993.

Toimi Martti Ahtisaaren luomassa konfliktinratkaisujärjestössä CMI:ssä Irak-ohjelman johtajana.

Valittiin keväällä eduskuntaan sdp:n listoilta.

Vaalien jälkeen julkisuuteen tulivat vanhat loukkaavat nettikirjoitukset mm. juutalaisista, somaleista, sunnimuslimeista ja homoista. Vihjaili myös Israelin ja USA:n yhteistyöstä äärijärjestö Isisin kanssa.

Jäi kohun seurauksena sairauslomalle toukokuusta heinäkuun lopulle.

Myöhemmin paljastui, että al-Taeen verkossa olevassa julkisessa ansioluettelossa eli Linkedin-profiilissa oli vääriä tietoja opinnoista.

Helsingin poliisi epäilee al-Taeeta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Kyllä tästä huono maku jäi. En ole vaatimassa sen kovempaa rangaistusta kenellekään,vaan tasapuolisuutta kaikkia kohtaan. Ja toiseksi mietin sitä, kun on sanottu että ne al-Taeen kirjoitukset olisi vanhentunut, mutta eikö ne kirjoitukset vanhene siitä lähtien kun ne on poistettu. Eipä taida laki kaikille sama.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

al taee saa edelleen tonnin kuussa Irakista. Peruste, että oli pakolaisleirillä. Saavatko kaikki irakilaiaet näin paljon rahaa, kun ovat olleet leirillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän toki Toveri,Toveria lyö eikä tuomitse lopullisen päätöksen tekee äänestäjät,ja siten onkon Demarit aika-alakynnessä.
Tässä taas näkee tämän ketä voidaan tuomita,mutta se ero vaan mistä puolueesta henkilöt ovat?
Antti anna jo se lupaamasi vappusatanen köyhille eläkeläisille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP:n eduskuntaryhmän kannanoton kääntöpuoli ja tosiasia on se, että puolue ummistaa silmänsä korkea-arvoisessa asemassa puolueessa toimivan henkilön menneisyydessä tekemilleen mahdollisesti rangaistaville teoille ja valehtelulle. Siis tosiasiassa hyväksyy ne. Että näin pääministeripuolueen uskottavuutta tieten tahtoen rakennetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samankaltaisesta asiasta persut vain kiittelee omaa jäsentään. On se eroa puolueella ja puolueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten siinä Porin Jazzin johtajahommassa kävikään?
Joillekin ei anneta anteeksi millään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt varmasti kaikki ymmärtää millainen peli Suomessa on meneillään. Oikean puolueen jäsen saa huudella mitä sattuu ja omaa vielä todella epämääräisen taustan, ei aihuta mitää ongelmaa arvo pohjalle, mutta auta armias jos puolue on väärä, niin tilastojen siteeramisesta tulee poliisit ja tutkii ja käräjäoikeus tuomitsee!
Nyt tarvitaan ryhtiliike Suomeen ja äkkiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nyt jäädään odottamaan miten kovan linjan vastuullinen media ottaa tähän tapaukseen. Odotettavissa on päätoimittajien kirje, jossa tuomitaan kaikenlainen vihapuhe ja tutkivat toimittajat jatkavat Al-taeen taustojen tutkimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit olivat kovaäänisesti vaatimassa rangaistuksia persujen kansanedustajille. Nyt sitten lepsuillaan. Erottaminen ryhmästä pariksi kuukaudeksi olisi ollut paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Al-Taee menee ulkoasiainvaliokuntaan niin että heilahtaa.Orbania taas naurattaa.Suomalaisia ei niinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno ratkaisu. Ei tuollaisista pienistä virheistä voi rankaista, vaan kyllä armon pitää käydä oikeudesta, paitsi tietysti yksityisen sektorin veronmaksajan kyseessä ollessa, mikäli tällä on jotain rahaa, tai rahaksi muutettavaa omaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt alamme ihmettelemään, miksi SDP:n kannatus laskee ja koetamme olla nauramatta. Voisikohan syynä olla ilmastokriisi? Onneksi Hussein pääsee sen ratkaisemaan hyvin levänneenä ja puolueen peijaisissa ehjäksi rinkihalailtuna, kun "virheistään" narahtaessaan niin järkyttyi, että vallan kesä piti sairastaa. Joten eiköhän SDP alas taas ihmisiä vetämään, veikkaanpa että ihan ulkomailta asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan nätisti ojennetaan kun kaveri on kirjoitellut omiaan ennenkuin tuli SDP:n toimintaan mukaan. Tuosta voi päätellä, että valehdella saa niinpaljon kuin sielu sietää. Jopa toistuva valehtelu on sallittua.

Uskomatonta demarointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalle tuli selväksi että vain demarit voivat toimia näin, kun kansanedustajan istuu toisten ihmisten solvaaja. Halpamaista! Kyllä niin demarit kuin Li-vasuri ovat valmiita nimittämään muita rasisteiksi ja eväämään näin yhteistyön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavaa. Ja niinhän tuota naurattaa "herraa" itseäänkin...
Näillä jutuilla tulee olemaan kova hinta ihmisten mielissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikilta muilta ollaan vaatimassa irtisanoutumista milloin mistäkin mutta omassa pesässä saa porsastella ihan vapaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja se tulee varmasti, kuin iltajuna. Noo, ehkä vähän myöhässä mutta kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

So, soo, ei saa sanoa pahasti ja pitää osata kirjoittaa niin, että ei tule paha mieli. Miksi kukaan ei kysynyt tiedotustilaisuudessa, että olivatko lisäksi todistukset ja tutkinnot oikein ja miksi niitä piti kaunistella tässä taannoin? Miksi ei voida kirjoittaa asioita niin kuin ne ovat?

Suomessa pikku hiljaa murenee rehellisyys ja luottamus, kun ne eivät enää ole ihmisten arvoja. Näin tulee käymään kuten tässäkin. Päätä silitellään ja se on siinä. On kokonaan eri asia, jos toimii tietoisesti kuin se, että tekee vahingossa virheitä. Tietoisuudessa on aina jokin tavoite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

112
Tänään Sykkelillä saa viimeinkin ajaa – näin käytät kaupunkipyörää
15
Kivihiilen käyttökielto alkaa jo purra Lukijalta
14
Miten rekrytointiongelmat näkyvät yrityksissä?
12
"Taidan ottaa nyt konjakin", eläkkeellä oleva Ebla Katainen tuumasi miehelleen perjantai-iltana Siilinjärvellä, kun hänestä tuli miljonääri
11
Ainakin kaksi henkilöä loukkaantui Nelostien onnettomuudessa, yksi ihminen jouduttiin irrottamaan autosta – kilometrien jonot
9
Peräänajo liikennevaloissa ja törmäys Pohjantien kaiteeseen – Poliisi otti kiinni huumekuskeja ja rattijuopon sunnuntaina Oulussa
7
Poliisi otti kaksi henkilöä kiinni takaa-ajon päätteeksi, epäillään liittyvän Porvoon ampumisiin – tilanteessa ammuttiin poliisia kohti ja ajettiin poliisiautoa päin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image