Kotimaa

Savustetuissa kirjolohifileissä kypsennysvirhe – Lidl ja SOK vetävät tuotetta pois myynnistä

Lidlissä myyty savustettu kirjolohifile-erä oli kypsynyt vain osittain. KUVA: Lidl Suomi
Kotimaa 21.11.2019 18:21 | Päivitetty 21.11.2019 19:33
Anna Leinonen

Lidl ja SOK ovat poistaneet myynnistä savustettua kirjolohifilettä, koska tuotteen valmistuksessa on tapahtunut virhe.

Kummastakin kauppaliikkeestä kerrotaan, että kala ei ole välttämättä kypsentynyt sisältä kunnolla.

Takaisinveto koskee kummassakin liikkeessä tuote-erää, jonka viimeinen käyttöpäivä on 29.11.2019.

Lidl kertoo, että Isokari-kirjolohifilettä on myyty kaikissa Suomen Lidl-myymälöissä. Tuote painaa noin 750 grammaa. Sen eränumero on 603154.

Kuluttajia pyydetään jättämään tuote käyttämättä. Asiakkaat voivat halutessaan palauttaa virheellisen tuotteen mihin tahansa Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään.

SOK on puolestaan ilmoittanut vetävänsä kaupoista pois tuotteen, jonka nimi on Rainbow Savustettu Kirjolohifileepala. Tuote on myyty noin 250 gramman pakkauksissa. Kuluttajia pyydetään hävittämään tuote.

Tuotteita on myyty seuraavissa S-ryhmän myymälöissä: Prisma, S-market, ABC-market, Sale, Alepa ja Sokos.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Huonoa markkinointia Isokarille. Yritystoiminta loppuu pian mikäli tällainen möhläys toistuu. Asiakkaat ottavat kantaa asiaan jaloillaan ja rahapussillaan.
Korkea laatuinen ruoka on tärkeä terveyden kannalta, kenelläkään ei ole varaa ottaa turhaa riskiä. Erityisesti kypsennettyjä kaloja ostettaessa täytyy olla tarkkana !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset nirppanokat taas asialla valitetaan kaikesta itse olen ostanut kyseisiä kaloja ja aina olleet hyviä jos on nälkä menee ne vähän raakoinakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lidl vaatii toimittajiltaan BRC-sertifikaatin. Tuotteet toimittaneella yrityksellä se on "ensimmäisenä kalanjalostusyrityksenä Suomessa". Näin kertoo yhtiön sivut. Nyt on "sattununut" paha moka, vaikka mainitun laatujärjestelmän tulisi taata ettei satu. Onko otettu asia aidosti tosissaan, vaiko vain siksi, että ostajat siihen siirtyvät.
Entistä varmempi olen, etten osta koskaan paikallisesti tuotettua ruokaa, tai ruoka-aineita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakuumiin pakattu savulohi on niitä fileitä, jotka palautuvat kauppojen hyllyiltä takaisin kalajalostamoon sallitun myyntiajan tultua täyteen. Ne pakastetaan, jotta säilyisivät kasassa kuljetuksen ajan. Siksi esim. Hätälän, Isokari tuotemerkki, savulohen rakenne on mössöinen ja tuote on ylikypsä. Sitä ei voi jättää roseeksi, koska kala on liian vanhaa eikä sen rakenne ei ole enää kiinteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isokari tuotemerkki on Lidlin tuotemerkki samanlailla kuin pirkka on Keskon tuotemerki ja Rainbow SOK:n. Tuotepakkauksessa lukee aina valmistaja ja tässä tapauksessa se on Kalaneuvos Hukkanen kuten useassa tiedotteessa lukee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arinan Rainbow ja Lidlin Isokari tuotemerkit siis samaa tavaraa. Tai ainakin tämän kyseisen savukalan kohdalta. Kuka tekisi kilohintavertailun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En osta "kopskaan"! vakuumipakattua kalaa .... ties missä asti ovat kulkeneet ennen kuin ovat päätyneet kauppojen kalatiskiin ???
tuorekalatkin (norjan lohi) ?? missä asti kulkee ennen kuin on kauppojen hyllyssä?? kulkeeko tuore lohikin "KIINAN" kautta suomalaiseen kauppaan.
Mikä on ?? lohikalan hiilijalanjälki Norjasta Suomeen.
Taitaa olla kallista hiilijalanjälkeä kalatuotteilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakuumiin pakatut savukalat ovat suuri vitsi. Vitsi paranee, kun ne viimeisenä myyntipäivänä laputetaan -30% tarroilla. Ei niitä syö susikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse ostin ja on tullut jo syötyä ja ei poikennut normaalista lämminsavusta kypsyydeltään.
Kala tulee käytettyä aina ns "tuoreena" enkä jää odottamaan parastaennenpäiväystä.

Kiitos, hyvää oli!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Notta vanhaa kalaa ei ole kypsennetty. Kyllä noissa kauppojen savukaloissa on niin erikoiset aromit jota en ole koskaan saanut itsesavustettuihin kalohin tarttumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin tekee vastuullinen kauppias! Poistaa epäkurantin tavaran ja ilmoittaa siitä asiakkaille mistä on kysymys.Tällaista on "reilu" kaupankäynti jossa pidetään asiakkaat ajan tasalla.Hienoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samahan se oli pakaste vihannesten kanssa vasta, lidl vaan ilmoitti ensin ja toinen ketju jopa päivän kuluttua... sama tuote oli k ja prisma+ lidli.Kyseessä oli ulkolainen sekoitus tässä tapauksessa.Huomasitteko että lidl korvaa ja arina vain käskee hävittämään. 😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä näette, kun haukutte, että litukan tuoteet ei ole kotimaisia. samasta savustamosta tulee, tai sitten on 2 viallista konetta ollut eri paikoissa yhtäaikaa. Nimi on kyllä eri, että varmaan on eri tuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika moni tuote on Lidlissä kotimaista, mutta valmistajaa ei kerrota. No miksipä kerrottas, koska se aiheuttaisi monelle kaupan vaihdon. Miksi maksaa parhaimmillaan kymmeniä prosenttia enemmän siitä tutusta nimestä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isokarin tuotteen ainaki valmistetaan hätälässä ku oon valitettavasti töissä siellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai siellä ole pakko olla töissä? Ota ihmeessä loparit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös muut yritykset valmistavat tuotteita, toisaalla on mainittu toinen yritys valmistajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
102
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
87
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
73
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image