Kotimaa

Sarkkinen: Uusien vaalien paikka, muutoin Halla-aho pääsee uhriutumaan

Hanna Sarkkinen haluaa uudet vaalit. KUVA: Peura Pekka
Kotimaa 12.6.2017 18:22
Aki Harju

Vasemmistoliiton oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen pitää uusia eduskuntavaaleja parhaana ratkaisuna käsillä olevaan kriisiin. Uudet vaalit olisivat Suomen poliittisessa historiassa poikkeukselliset, mutta poikkeuksellinen on Sarkkisen mukaan tilannekin.

– Jos perussuomalaisten tilalle otetaan muita puolueita, perussuomalaiset saavat uhrin aseman. Halla-aho pääsee uhriutumaan siitä, että häntä ei haluttu hallitukseen.

Sarkkisen mukaan uudet vaalit puhdistaisivat pöydän ja mittaisivat istuvan hallituksen ja uuden perussuomalaisen johdon kannatuksen.

– Viime vaaleissa puoluejohto oli erinäköinen, ja puoleen painotuksetkin olivat erilaiset.

Sarkkisen mukaan hallituksen kivinen tie on enteillyt ongelmia. Hallituspuolueiden yhteistyö on rakoillut esimerkiksi sote-uudistuksen takia. Siemenet vaikeuksille kylvettiin Sarkkisen mielestä jo hallitusneuvotteluissa.

– Jos neuvotteluissa olisi paremmin linjattu sote-uudistuksen keskeiset periaatteet tai päätetty jatkaa parlamentaarisella valmistelulla, uudistus olisi edennyt paremmassa yhteisymmärryksessä, eikä tilanne olisi mennyt näin lukkoon.

Sarkkinen sanoo, että myös ministerien määrän vähentäminen näyttää jälkikäteen harkitsemattomalta.

– Jos ministereitä olisi jo alun perin nimetty riittävästi, lainvalmistelun taso olisi voinut olla parempaa.

Sarkkisen mukaan perussuomalaisten hallitustaival heijastui puoluekokouksen valintoihin. Puolue on ollut mukana tekemässä kovaa leikkauspolitiikkaa, mikä on karkottanut kannattajia.

– Kupla on puhjennut, ja puolueen kannatus on suurin piirtein puolittunut. Puoluekokouksen tulos on merkki siitä, että vanhat kannattajat ovat lähteneet. Puolueeseen on jäänyt vain piinkova maahanmuuttovastainen ydin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Uudet vaaliyt olisi ainoa rehellinen tapa mitata puoluekannatus. Nyt luotiin uusi ryhmä demokraattisesti valitulle ryhmälle ja se otettiin hallitukseen. Kuinka lienee laillisuuden laita? Vaalit varmistaisivat oikeat voimasuhteet, mutta vaaleja eivät halua kokoomus ja keskusta, koska heidän asemastaan tulisi todella tukala ja moneltoa ao. puolueiden edustajilta menisi omat sijoitukset mamutusbisneksessä ihan hukkaan. Täysiä konnia koko porukka!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta teatteria ja pelleilyä, puhutaan kriisistä, mikä ihmeen kriisi se on jos demokraattinen järjestelmä raksuttaa tahtiaan ?

Hallituspuolueiden kun on TARKOITUS vaihtua kansan mieltymysten ja näkökulmien mukaisesti niitä edustaviksi. Vaan sama ulinahan se oli kun vaaleissa "äänestettiin väärin" kuten eräs politiikko sen summasi.

Ministerinpalli ei ole mikään eläkevirka eikä kansanedustajan työn olla elämäntarkoitus. Olet meinaan aika kaukana kansasta jos istuskelet vuosikymmenet tuolla paijattavana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliiiitikon muisti ei ole kovin piiiitkä. Ei Sarkkinen muista kuinka kivinen oli edellisen sicbäk hallituksen taival ja ei tainnu sillo tulla mieleen hajottaa hallitusta kun ite olivat mukana.
Nyt pääministeriltä löytyy kanttia tehdä tämä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarkkista harmittaa, kun ja jos Sipilä ja Orpo antavat ennen seuraavia eduskuntavaaleja kahdelle naisen johtamalle pienpuolueelle mahdollisuuden saada omat muutokset vaalikauden uudistuksiin. Sittenhän on ainakin joillakin naisilla vähemmän aihetta arvostella vaalikauden hallitustyöskentelyä pelkästään miesnäkökulmasta tehdyksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei Halla-ahoa saa 'päästää uhriutumaan', jos hän tosiasiassa on uhri? Onko Sarkkiselle(kin) tärkeämpää, miltä asiat näyttävät, kuin miten ne oikeasti ovat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Sipilä nimesi maahanmuuton, pakolaiskysymyksen ja ihmisyyden käsitykset tärkeimmiksi erottaviksi tekijöiksi. Tämä on pelkkää tekopyhyyttä. Ei Sipilälle ollut mikään ongelma kirjata hallitusohjelmaan maahanmuuttoa kiristäviä toimia. Taitaa todellinen syy löytyä EUn integraation syventämisestä. Sipilä, Orpo ja presidentti Niinistö kannattavat ja haluavat syventää esim. EUn sotilaallista yhteistyötä. Persut haluavat EU-eroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistoliitossa on helppo olla. Valittaa vaan kaikesta ja jossittelee vielä päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten brittien vaalit osoittivat voi isokin gallup suosio sulaa hyvinkin nopeasti vaalikampanjan eikä kannattaisi lyhytnäköisesti taktikoida uusilla vaaleilla. Sellainen politiikka kun ei kuulu vakaaseen demokratiaan, vaan on pahimman luokan populismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksessa vaseliiniliitto erosi hallituksesta ja uhriutui omatoimisesti. Tämä ei tosin vaselinisteja auttanut kannatuksen suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistoliitto on niin pieni ja merkityksetön puolue, että sen edustajan sanomiset eivät kiinnosta. Vasemmisto edustaa muutenkin mennyttä aikaa ja sen onkin aika poistua puoluekartalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietippä Hanna mitä tämä hiekkalaatikkoleikki maksaa? Punavihreä ajatushan toki onkin elää muiden rahoilla, mutta uusia vaaleja ei tarvita. Takiaiset rkp ja kd kylkeen ja hallitus kausi loppuun. 2 vuoden kuluttua Jussi nauttii Jytkystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä taitaa halla-aho taivaltaa kivistä polkua ja pitkään homma näyttää siltä
itse en äänestä hänen puoluetta mikä se nyt onkaan ,,,,,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä äänestän. Jussi vain kehtasi mennä vaatimaan, että hallitusohjelmaa jonka Kepu ja Kokoomus olivat allekirjoittaneet - noudatetaan. Sekö oli sitten hänen mokansa?? Jussi on ainoa joka voi pelastaa meidät seuraavalta nuorten miesten vyöryltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vassarit taitavat pitää ihmisiä aivan idiootteina kun hokevat tuota uhriutumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpas erikoinen peruste uusille vaaleille? Joku puolue vaihtaa puheenjohtajaa, joutuu oppositioon tai gallup kannatukset on ihan erilaisia kun vaaleissa mitattu kannatus, niin pidetään aina uudet vaalit? Mikä tässä on logiikka? Suomessa on näköjään äärivasemmistolainen populistipuolue. No tasapainottaahan se asetelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
40
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
15
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image