Kotimaa

Sarkkinen: Paperittomien auttamisen kri­mi­na­li­soi­mi­nen ei ehkäise terroria

Hanna Sarkkinen (vas.) katsoo, että budjettiesityksellä ei saatu kaivattua yhteiskuntapoliittista suunnanmuutosta. KUVA: Peura Pekka
Kotimaa 31.8.2017 16:49
Kaleva

Vasemmistoliiton oululaisen kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun Hanna Sarkkisen mukaan hallitus vastaa Turun iskuun populismilla.

Hallituksen budjettiesityksessä turvalisuuteen satsataan 17 miljoonaa euroa lisämäärärahaa Turun joukkopuukotuksen jälkeen, josta 12 miljoonaa euroa menee poliisille ja viisi miljoonaa oikeusministeriölle turvapaikkaprosessien tehostamiseen.

– Olen pettynyt populistiseen asenteeseen, jolla vastataan Turun hirveään iskuun, Sarkkinen sanoo.

– Turvallisuusviranomaisten resurssien parantaminen on tärkeää, mutta paperittomien auttamisen kriminalisoiminen ei ehkäise terroria.

Ministeri Sampo Terho (sin.) sanoi torstaina, että laittoman maahanmuuttajan piilottelu kriminalisoidaan. Sarkkisen mukaan se on ihmisoikeusnäkökulmasta kyseenalainen toimi.

Sarkkinen käsitteli Turun puukotusiskun jälkeistä keskustelua myös keskiviikkona kirjoittamassaan kolumnissa Kalevassa.

Sarkkinen ruotii myös muuten budjettiesitystä. Sarkkisen mukaan veronkevennyslinjaa jatketaan, mutta valtavia koulutusleikkauksia ei peruttu eikä vähimmäistoimeentuloon tehty tarvittavia parannuksia.

– Tulo- ja varallisuuseroja ei tälläkään budjetilla kavenneta, Sarkkinen sanoo.

Sarkkinen kiittää perhevapaauudistuksen aloittamista ja parlamentaarisen ryhmän perustamista yritystukien uudistamiseksi, joskin hän olisi toivonut rohkeampia linjauksia jo nyt.

Takuueläkkeen nosto on Sarkkisen mukaan tervetullut, mutta 15 euroa ei ole riittävä.

Lisäksi Sarkkinen kiittää työttömyysturvalla opiskelemisen helpottamista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Onko tuosta näyttöä? Onkohan sitä tutkittu, että ehkäiseekö rattijuopumuksen kriminalisoiminen todellakin humalassa ajamisen aiheuttamia henkilövahinkoja vai pitäisikö kriminalisoinnissa ihmisoikeusloukkauksena luopua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailmalla paljon liikkuneena ja asuneena ei äkkiä tule mieleen, missä olisin voinut olla tällainen "paperiton", eli itseasiassa luvattomasti maassa, mutta odottaa kuitenkin terveydenhuoltopalveluita, asuntoa yms. Sarkkisen kommenteista valitettavasti kuultaa läpi se, ettei hän ole juurikaan ehtinyt sellaisia töitä tehdä, joiden palkasta menee nykyään lähes puolet veroihin, joista maksetaan kaikenmaailman järjenköyhä hyysääminen. Sarkkinen voisi panna ensin kätensä omaan taskuunsa ja tyhjentää, mitä sieltä tyhjennettävissä on ja vasta sitten työntää kätensä pitkän työuran tehneiden ihmisten taskuihin. Vasemmistolaiset ovat aina valmiina jakamaan muiden rahoja, mutta samalla pitävät kynsin hampain kiinni omistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus koittaa näyttää että on ymmärtänyt minkä kansa on tiennyt koko ajan,mutta jotkut ei halua tajuta että nyt suomikin on eu un täys valtainen terrori maan olemme samaa porukkaa eu un ytimessä.Sarkisen höpötys populismista on populismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auttajien nimet rekisteriin ja sitä mukaa vastuuseen kun jotain sattuu.parempi vaihtoehto olisi poistaa nänä välittömästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole papereita ja henkkareita, niin miten voi tietää todellisuudessa kuka paperiton henkilö oikeasti on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulisi kansanedustajan tietävän, että auttaminen ja piilottelu ovat eri asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni saa auttaa paperittomia omaan piikkiinsä, mutta jos se paperiton tekee rikoksen, niin auttaja pitää tuomita avunannosta rikokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'Paperiton' on uuskielinen termi laittomasti maahan tulevalle ja laittomasti massa oleskelevalle ihmiselle. Laillisesti nämä asiat tekevä haluaa ja kykenee todistamaan henkilöllisyytensä, ikänsä ja kansallisuutensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, vaihtoehtoina on sallia kaikkien halukkaiden pääsy maahan - tai yrittää auttaa niitä, jotka ovat eniten avun tarpeessa. Ilmeisesti meidän resurssit ovat kuitenkin rajalliset, joten tuo jälkimmäinen vaihtoehto saattaisi olla parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se AUTTAA niihin jotka RIKKOVAT LAKIA. Laki on sitä varten, että sitä noudatetaan, mutta tuskin sellainen pikkuseikka liikuttaa "kansanedustajia"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin me tarvitsemme enää turvapaikkakäsittelyä, jos kaikki saavat tänne jäädä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienituloisten eläkkeiden nostaminen on hyvä mutta riittämätön. Samalla olisi pitänyt nostaa myös ulosoton suojaosuutta. Pienituloinen eläkeläinen jos on ulosotossa, menettää nimittäin jokseenkin kokonaan eläkkeeseensä tulevat korotukset kun vouti nappaa ne ennen pankkitilille tuloa. Suojaosuus tulisi olla ainakin tuhat euroa. Nykyisin se on reilut 600 euroa. Ei sillä kukaan voi elää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeinen hetki ajatella. Se että vasemmalla puolella olevat puolueet ovat perinteisesti puoltaneet heikkoja ja avun tarpeessa olevia ei kait ole kenellekään mikään uutinen. Näin vanhana tonttuna samaan liikeeseen kuuluneena olen myös itsekin ajatellut. Nyt vain on niin että tämä nuorempi ja vanhempikin puolueenjohto kannattajineen on eksyksissä pahemman kerran tai on ollut sitä tovin aikaa. Se on totta että jos tarvit apua ja olet köyhä saat apua takuuvarmasti toiselta köyhältä. Tämä viisauden mukaan toimitaan vasemmalla puolella. Otetaan omilta köyhiltä ja annetaan vieraille vieraille. Pelkää naivistista puhetta on ollut se että turvapaikanhakijoiden ylläpito ei kostaudu vähempiosaisten rahapussiin. Tämä on vain yksi näkökulma koko tp-keskusteluun. Toinen lapsellisuus on luulla yleisesti että ihminen pystyisi luopumaan identiteetistään ja itergroitumaan vieraaseen kultuuriin, siihen en ainakaan itse pystynyt.

Kotimaan ja oma kulttuurin suojeleminen ei ole populismia, niin ei ole myös vieraankaan vieraan oma kulttuuri. Terrorismi ei kuulu tähän kategoriaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistolaiset puolueet ovat ehkä puoltaneet heikkoja ja haalineet heille etuja. Ongelma vain on aina ollut, että vasemmistolaiset ovat aina lukeneet itsensä noiksi heikoiksi, joille rahat pitää ohjata, tulotasosta riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarkkinen on aivan oikeassa. Riittää kun NÄYTTÄÄ siltä kuin jotain tehtäisiin, sillä ei ole niinkään väliä ettei tekemisen laadulla ole lopputuloksen kannalta mitään merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, jotka auttavat paperittomia laittomasti, heille pitäisi laittaa mitalit kaulaan ja kunniakirjat käteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Oulun seudulla pieniä liikenneonnettomuuksia
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

150 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image