Kotimaa

Salamajärven kyläkoulusta Hawk-etsintöjen keskus

Kotimaa 13.11.2013 15:53
Kaleva

Hawk-onnettomuuskoneet löytyivät tuoreimpien tietojen mukaan Kinnulan Salamajärveltä ja Perhon Linjaharjulta, Salamajärven kansallispuiston liepeiltä.

Kaksi puolustusvoimien Hawk-harjoitussuihkokonetta putosi maahan keskiviikkona puolen päivän jälkeen.

Puolustusvoimat ei ole kertonut löytöpaikkaa.

Puolustusvoimien mukaan toisen onnettomuuskoneen ohjaaja on löydetty ja kuljetettu sairaalahoitoon. Toista ohjaajaa etsitään edelleen. Molempien onnettomuuskoneiden hylyt on löydetty.

Kinnulan Salamajärvi on lähes erämaata keskellä ei mitään. Syrjäisyydestä kertoo myös se, että paikalla olleen silminnäkijän mukaan kännykän verkkoyhteys toimii erittäin huonosti.

Salamajärven kylällä oleva Salamajärven koulu on lopettanut toimintansa. Hawk-onnettomuus teki kyläkoulusta tapahtumien keskipisteen, sillä siellä oli silminnäkijän mukaan paljon hälytysajoneuvoja.

Puolustusvoimat sulki onnettomuuden jälkeen metsätien, eikä päästänyt ulkopuolisia maastoon. Kinnula on pieni kunta pohjoisessa Keski-Suomessa. Siellä asuu vain 1 764 asukasta. Jyväskylään on yli 160 kilometriä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Salamajärven kylä ja koulu sijaitsevat Perhossa, Keski-Pohjanmaalla. Jollei sitä ole lähiaikoina liitetty naapurikuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:17
Mikko Alatalo laulattaa Rotuaaria Lukijalta
14:49
Ulosajo Kittilän Pokantiellä: auto ajoi kurvista katolleen – yksi henkilö loukkaantui lievästi
14:13
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
14:00
Suku kehui Ed Sheeranin veljen kaunista lauluääntä, mutta se olikin pikkuveli, joka valloitti musiikkimaailman – Menestys alkoi prostituoidun innoittamana Tilaajille
13:25
Poliisi laati muistilistan marjastajille: mukaan kannattaa muistaa muun muassa kännykkä, kartta, kompassi ja kaveri
12:44
Kansalaisaloite mielenterveyspalveluiden terapiatakuusta keräsi 50 000 nimeä – etenee eduskuntaan
12:22
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
170
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
35
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
34
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
21
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
13
Kempeleen pyöräbaanan kahdeksan alikulkua täyttyvät taiteella – "Ohikulkijat ovat suhtautuneet pelkästään positiivisesti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image