Kotimaa

Saksalaisen jäätelön syönti onnistuu

Kotimaa 2.8.2009 0:00
Haapaluoma Jaana
Oululainen Tiina Juutinen syö vaivatta Lidlin saksalaista jäätelöä, vaikka hänellä on laktoosi-intoleranssi.

Ulkomailla hän pystyy syömään jäätelön lisäksi myös jogurttia.

"Yhtään mitään suomalaisia maitotuotteita en pysty syömään. Lidlin jäätelö on ainoa maitotuote, jota pystyn syömään Suomessa", hän sanoo.

Jäätelöä ja jogurttia hän on hämmästyksekseen pystynyt syömään Kreikassa ja Italiassa.

"Olen aivan varma, että syynä on maidon käsittely", Juutinen sanoo.

Oululainen Jaana Karjalainen vietti lapsuutensa kesät äitinsä luona Itävallassa.

Itävallassa hän saattoi juoda maitoa aivan normaalisti, mutta aina talveksi Suomeen tultuaan hän joutui hylkäämään maitotuotteet.

"Itävallassa joimme ihan tavallista saksalaista kevytmaitoa. Nykyään pystyn syömään lähinnä Lidlin jogurtteja", Karjalainen sanoo.

Suomen Lidlin toimitusjohtaja Antti Tiitola kertoo, että kaikki Lidlin jäätelöt on valmistettu joko Saksassa tai Belgiassa.

Hän ei tiedä, voiko suomalaisella ja saksalaisella jäätelöllä olla jotain eroa.

"Käytännössä kaikki Lidlin omat jäätelötuotteet tehdään homogenisoidusta maidosta, samoin kuin suomalaisetkin", Tiitola sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Minä kans testasin Hyla-ihmisenä Lidlin jäätelöä ja oli kyllä mahtava huomata, että ei tullu mitään vaivoja, eikä kuplinu maha loppupäivää. No pitihän se testata sitte suomalainenkin ns. normaali kermajäätelötuutti yks päivä, mutta ei kyllä tullu siitäkään mitään, joten en tiedä enää mihin uskoa. Voiko vatsa jotenkin sietää pieniä määriä harvakseltaan, en tiedä. Lidlistä vielä, että siellä ei näy turhaa henkilöstöä kävelemässä käytävillä. Kaikilla työntekijöillä on kädet täynnä työtä ja kaikki tekee samoja hommia. Siellä ei makseta erikseen mitään osastovastaavien lisiä, joten tuotteiden hinnat on halvempia. Lidlissä tulee tehtyä kaikki isommat ostokset, säästää selvää rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

itse kyllä suosin suomalaisia kauppoja, kun tiedän miten lidl polkee työntekijän oikeuksia. mutta jokaisella meillähän on oikeus valita oma ostopaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos on viljalle allerginen ja syö Liiterin jäätelöä? Tuleeko oireita vatsaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, paketti suomalaista jätskiä ja kohta kiireellä vessaan. Lidlin jäätelö menee täysin ongelmitta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan osa Lidlin tuotteista tehty Suomessa. Ns. partaäijää eli turkkilaista jogurttia voi syödä ihan hyvin, mutta muita en uskaltais jos ei oo hylaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienee kumminkin jokin toinen maidosta aiheutuva oire kuin laktoosi-intoleranssi... Saattaapi olla osaksi ihan psykologinen juttukin, kyllä muissakin kaupoissa kuin Lidlissä myydään pohjoismaiden ulkopuolella purkitettuja jogurtteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se ero niissä ainakin on että lidlin jäätelöt/jugurit on huomattavasti parempia kuin suomalaiset...jos ette usko kokeilkaa ja maistakaa.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei juuri kellään ulkomaalaisilla ole laktoosi-intoleranssia. Syynä siis aivan varmasti suomalainen liialn käsitelty maito.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama juttu. Minulle tehtiin pieruvaivojen takia laktoosirasituskoekin, jonka tuloksien perusteella suomalainen lääkäri totesi, ettei minulla voi olla laktoosi-intoleranssi. Asia tuli puheeksi Venäjältä Suomeen muuttaneen lääkärin kanssa. Hänelle ilmiö oli tuttu Venäjältä ja hän kehotti maidon lisäksi välttämään valkuaisainepitoisia ruokia. Jonkin syyn takia ihmisille kehittyy nykyisin valkuaisaineita kohtaan jonkinlainen allergiaa muistuttava tilanne ja oireet ovat samat kuin laktoosi-intoleranssia potevalla. Ja niin, Lidlin jäätelöitä saattaa kuitenkin syödä muidenkin seurassa....milloinkahan kotimainen maidonjalostaja raskii uusia laitteistonsa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:36
Keskustassa ja Tuirassa voi näkyä rynnäkkökivääriä kantavia varusmiehiä – Kainuun prikaatin sotilaspoliisit harjoittelevat Oulussa
18:30
Antisemitismi sai kasvot Ranskassa, kun tv:stä tuttu filosofi joutui juutalaisvihan kohteeksi Tilaajille
17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
84
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
75
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
47
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
26
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image