Kotimaa

SAK:n Huutola soimaa hallitusta Finnairin toimien siunaamisesta

Kotimaa 6.9.2014 15:03 | Päivitetty 6.9.2014 15:19
STT

Palkansaajajärjestö SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola sanoo valtion omistajaohjauksen epäonnistuneen täysin Finnairin kohdalla. Huutola vaatii hallitusta valvomaan tiukemmin, miten valtionyhtiöt kohtelevat työntekijöitään.

- Finnair polkee työntekijöiden oikeuksia minkä ehtii, ja valtio-omistaja siunaa toiminnan hiljaa vierestä, Huutola soimaa tiedotteessaan.

Matkustamohenkilökunnan ulkoistaminen ei Huutolan mielestä ratkaise Finnairin kilpailukykyongelmia. Hänen mukaansa yhtiön pitää hakea säästöjä esimerkiksi tehostamalla johtamista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valtio valvoo yhtiöitä lainsäädännöllä. Jos Huutola vaatii, että valtiolla pitäisi olla joku erityiasema omistajana, hän ei ymmärrä yhtiöiden toimintaa lainkaan. Jos sille linjalle mennään, pitäisi valtionyhtiöt varmuuden vuoksi myydä pois.

Toiseksi, en usko valtion tai hallituksen siunanneen Finnairia, tuskin edes kirkkoministeri Räsäsen.

Huutolan pitäisi panna omat rivinsä kuntoon ja sovittaa työntekijäpuolen vaatimukset realistiseksi, jos haluaa, että Finnair lentää Suomeen vielä ensi vuonnakin. Kyllä Ryanair ja Air China huolehtivat Suomen yhteyksistä Finnairin jälkeen, ei siitä vaaraa ole että mottiin jäätäisiin, mutta niiden henkilökunta on sitten ulkomailta ulkomaisilla sopimuksilla.

Minä en halua maksaa senttiäkään ylimääräistä veroa tukeakseni ökytyöntekijöitä, tosin ei sellaista salli EU:n lainsäädöntökään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Pirkanmaan maakunnassa sekä Enontekiön kunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image