Kotimaa

SAK:n Eloranta vaatii työttömille oi­keu­den­mu­kais­ta kohtelua – ko­koo­mus­po­lii­ti­kol­le buuattiin Se­naa­tin­to­ril­la

Ihmiset vastustavat aktiivimallia Ääni työttömille -mielenosoituksessa Helsingin Senaatintorilla. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 2.2.2018 11:44
Juho Mäkelä, Markku Uhari

Aktiivimallia vastustava mielenosoitus on parhaillaan käynnissä Helsingin Senaatintorilla. Kaikki paikalla olevat poliitikot eivät ole yleisön mieleen.

Työttömien aktiivimallia vastustava mielenosoitus on kerännyt tuhansia ihmisiä Senaatintorille Helsinkiin.

Torilla paikalla oleva Lännen Median toimittaja Juho Mäkelä kuvailee torin ilmapiiriä hyväksi. Paikalla olevat ihmiset pitävät ylhäällä kylttejä huolimatta siitä, että järjestäjät ovat kieltäneet sen.

Työttömien keskusjärjestön puheenjohtaja Jukka Haapakoski kuvailee Lännen Medialle niin ikään tunnelmaa hyväksi. Haapakoski toivoo muiden tavoin, että aktiivimalli arvioitaisiin uudelleen. Hänen mielestään työttömyyttä vähentäisi se, että te-toimistojen työntekijöitä lisättäisiin entisestään.

– On hyvä, että istuvat ministerit jo jopa presidentit ovat tarttuneet siihen, että palveluita pitää lisätä, Haapakoski toteaa.

Eloranta: työttömille oikeudenmukainen kohtelu

Senaatintorin mielenosoitus pääsi alkamaan kello 11 jälkeen. Lavalle nousi mielenosoituksen pääjärjestäjän SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pian alun jälkeen.

Eloranta totesi puheessaan, että kilpailukykysopimuksesta ei ole pidetty kiinni, koska työttömyysturvaa heikennettiin.

– On suuri riski, että moni joutuu kohtaamaan 5 prosentin leikkauksen. Sitä emme voi hyväksyä, sanoi Eloranta.

– Työttömille pitää saada oikeudenmukainen ja ihmisarvoinen kohtelu tässä maassa, hän jatkoi.

Eloranta vaati lopuksi, että eduskuntaan etenevä kansalaisaloite aktiivimallin purkamiseksi saisi asiallisen käsittelyn. Aloitteen allekirjoitti yli 140 000 ihmistä.

Turvamiehet poistivat häiriköivän miehen

Senaatintorilla on myös useita poliitikkoja, kuten vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, vasemmistoliittoa johtava Li Andersson sekä Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen on torilla, ja hänen saapumisensa aiheutti väen keskellä buuauksia.

Osanottajat käyttäytyvät yleisesti ottaen rauhallisesti. LM:n toimittaja näki, että turvamiehet veivät yhden häiriköivästi käyttäytyneen henkilön pois mielenosoittajien eturivistä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Asiat voisi tehdä hyvin yksinkertaisesti. Jokaiselle työtä ja työniloa joten annetaan työttömille työtä.kikysopimuksella eli sillä talkootyöllä olisi jo työllistetty jo kolmekymmentä tuhatta työtöntä ojalan matematiikan mukaan. Niinpä vain ei tapahtunut joten jos haluat työntekijöitä palkkaa niitä. Suomalaiset maksaa aina kaiken tismalleen tuohon eu,n suuntaan no mistä rahat no köyhiltä tietysti no miksi tätä vaan ihmettelen. Metsät raiskataan siis kaadetaan ja sitten kun hesan ja ivalon välillä ei enää puuta löydy ei variksellakaan pesäpuuta ole. Varat.viedään en,n alttarille ja nyt nyyhdetään työttömiltä. Ei toimeentulotukea kaikille ole ennenkään maksettu sillä siittä on henkilökohtaista kokemusta. Juhanakin voisi edistää osaltaan työllisyyttä palkkaamalla muutaman henkilön. Työttömät avatkaa ovia ei teitä muuten kuunnella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vartiainen uskoo aktiivimalliin tosissaan ja ei voi millään saada kokoomuskupoliinsa että voisi olla väärässäkin. Torstaina televisiossa häneltä kysyttiin kuinka paljon malli parantaa työllisyyttä, hän vastasi että jotain enemmän kuin nolla. Yksi on enemmän kuin nolla, juu. En usko että mielenilmaus kääntää hallituksen päätä mutta voihan sitä aina kokeilla. Hallitus luultavasti lyö taas päätään eduskuntatalon pylväisiin kuten ennenkin, vaikka mielenilmauspuheessa toisin toivottiin. "Toivotaan, toivotaan, toivotaan että joskus saamme toisenlaisen maan", muistaakseni laulun sanat näin menevät. Köyhät kyykkyyn ja oikein köyhät kontalleen..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan turha on buuata,hallitus yrittää nostaa tätä maata jaloilleen ja kaikki ei ole kivaa jonka joutuu tekemään. Sinne vaan kokeileen miten itse onnistuisitte,me voidaan tulla buuamaan ja osottaan mieltä hyvälle ehdotuksellenne + että jatkuva haukkuminen päälle siihen vielä ja sylkykuppina oleminen,mielenkiintoista katsoa,kauanko sitä kestätte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitä tämä SAK on tehnyt työttömien eteen? Ei mitään muuta kuin järjrstänyt lakkoja kaikenaikaa ! Jospa vaihtaisit Sipilän kanssa paikkoja ja yrittäisit junailla asioita siten etä maa nousee velalla elämisestä ja jakaa lisää ilmaistarahaa,mene kokeileen! Ja sitten kun olet tehnht mielestäsi hyvän ratkaisun,alkaa Sipiöä roudaan porukan barrikaadeille saat buuaukset ja olet sylkykuppina kaiken aikaa,siinäpä porkkanaa tuohon hommaan. Eihän kukaan luovu etuuksistaan,lisää vaan vaaditaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko TE-toimistoihin palkata aluksi 200000 työtöntä
ja Kelaan 200000 työtöntä
loppuu työttömyys,tai vähenee,onhan niitä nyt jo 700000 työtöntä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritystukia maksetaan 9mrd€ vuodessa, siis 9mrd!!! ja sekä yrittäjät että asiantuntijat näkevät sen väärentävän kilpailua.ja nyt halutaan työttömän 500€ perusturvasta leikata!!!hävetkää jos osaatte!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus kohtelee työttömiä mielensä mukaan koska sen ei tarvitse pelätä poliittisia seurauksia. Kuten tiedämme, työttömät eivät äänestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
31
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image