Kotimaa

Saaristomeren kan­sal­lis­puis­to laajenee

Kotimaa 23.1.2002 10:23
STT
Dragsfjärdin kunnassa Saaristomeren kansallispuiston reunalla sijaitseva Ölmos-Purunpään ranta-alue suojellaan. Suojeltua pinta-alaa on 533 hehtaaria.

Alue edustaa monipuolisesti suomalaista rantaluontoa karuista kalliorannoista lajistoltaan moninaisempiin hiekkarantoihin.

Suojelualueeseen kuuluva lähes 30 kilometrin pituinen ranta-alue on säilynyt lähes kokonaisuudessaan rakentamattomana, mikä on Lounais-Suomessa ainutlaatuista.

Etelä-Suomen olosuhteissa suojeltu ala on poikkeuksellisen suuri. Suojeluratkaisuun päätyminen on edellyttänyt pitkää yhteistyötä maanomistajan, kunnan ja luonnonsuojeluviranomaisten välillä.

Suojeluratkaisussa Dragsfjärdin ja Kemiön kunnat ovat vaihtaneet luonnonsuojelullisesti arvokkaita maa-alueita kunnissa sijaitseviin Metsähallituksen maihin. Valtion omaisuudeksi tulleet suojellut alueet liitetään osaksi Saaristomeren kansallispuistoa.

Merenrannan lisäksi alueeseen kuuluvat Ölmosissa sijaitsevan järven, Hammarbodaträsketin rannat, lehtojensuojeluohjelmaan kuuluva Ekhamnin jalopuulehto sekä Jungfruholmin ja Lindholmin saaret.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:04
Junaliikenteessä poikkeustilanne teknisten ongelmien vuoksi – myös pohjoisen-junat ovat myöhässä
10:53
Vesijohto poikki Kuusamon keskustassa – Kitkantien ja Vienantien risteys suljettu liikenteeltä
10:42
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
10:23
Kaleva oikaisee
10:18
Rekan jarrut kärysivät – Molemmat ajokaistat avattu nyt liikenteelle Kuusamontiellä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

202 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image