Kotimaa

S-ryhmän kauppojen hyllyiltä saa jo hyvin HK Scanin broi­ler­tuot­tei­ta "toi­mi­tus­var­muus on noussut 98 prosenttiin"

Lihayhtiö HK Scanilla on ollut broilertuotteiden toimitusvaikeuksia Rauman tehtaan ongelmien takia. KUVA: Kari Mankonen
Kotimaa 15.2.2018 15:50
Juho Mäkelä

K-ryhmän kaupoissa on pystytty tarjoamaan usein korvaavia broilertuotteita loppuneiden tilalle.

S-ryhmän kauppojen hyllyt täyttyvät hyvää vauhtia HK Scanin broilertuotteista.

SOK:n ostojohtaja Kim Strömsholm kertoo Lännen Medialle, että torstaina S-ryhmän kaupoissa on HK Scanin broilertuotteissa päästy jo 98 prosentin toimitusvarmuuteen ja loppuviikosta tilanne vielä paranee.

Saavatko asiakkaat varmasti viikonloppuna kaupoista HK Scanin broileria?

– Nyt näyttää siltä, että HK Scanin toimitusvarmuus on kunnossa. Toimenpiteet ovat purreet, mutta kauppojen hyllyillä on vielä yksittäisiä aukkoja. Tällä hetkellä suurimmat ongelmat ovat olleet broilerin jauhelihan saatavuudessa, Strömsholm sanoo.

Hänen mukaansa tavarantoimittajan toimitusvarmuuden korjaantuminen näkyy pienellä viiveellä kauppojen hyllyllä. Lihayhtiö HK Scanin Rauman tehtaan tuotanto-ongelmien takia yhtiö ei ole kyennyt toimittamaan kauppoihin riittävästi broilertuotteita.

K-ryhmä on pystynyt tarjoamaan korvaavia tuotteita

Keskon osto- ja myyntipäällikkö Janne Vuorinen kertoo Lännen Medialle, että HK Scanin broilertuotteiden saatavuus on vaihdellut viikkotasolla. Tämä heijastuu tuotepuutteina kaupoissa.

– Yksittäisiä tuotepuutteita esiintyy viikoittain. Tilanteen haasteellisuuden huomioiden olemme kuitenkin selvinneet kohtuullisesti ja pystyneet usein tarjoamaan korvaavia tuotteita loppuneiden tilalle, Vuorinen sanoo.

SOK:n ostojohtaja Kim Strömsholm kertoo, että pahin tilanne kaupoissa oli joulukuussa 2017 ja tammikuussa 2018.

– Kun yhdellä isolla toimijalla on ongelmia tuotannon varmuudessa, se heijastuu koko alaan ja tuotteiden kokonaissaatavuuteen. Laitoimme muutaman tuotteet tauolle, että saimme tuotannon tehokkaammaksi. Keskityimme tilaamaan nimikkeitä, joiden toimitus pelaa.

Strömsholmin mukaan S-ryhmään on tullut jonkin verran palautetta HK Scanin broilertuotteiden puutteista kauppojen hyllyillä. S-ryhmä on pyrkinyt tiedottamaan toimitusvaikeuksista asiakkaille ja olemaan päivittäisessä vuoropuhelussa HK Scanin kanssa.

– Se on hirveän huono juttu, että yhtiöllä on pitkään jatkuvia toimitusongelmia. Asiakas kärsii, kun hän ei saa kaikkia haluamiaan tuotteita. Olemme kovin pahoillamme tilanteesta, Strömsholm sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Miksi! sitten hinnat nousevat kuluttajille? Kauppako tässä vetää välistä suurimman osan? Vaikka palkka taso ei ole noussut kaupan alalla.
No tuleehan nopsaan pakkauksia -30% ale laput, silloin voi ostaa parempaakin tuotetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kauheeta kuin avasin hk leikkeen niin verisiä punaisia inhottavia jälkiä ettei syödä voinut edes ajatella. Eikö voi tehdä kunnolla sen minkä tekee ja tää koskee työntekijöitä. Snelmanin broilerleikkeistä löytyy luita , on viipaleluuta on pikkuluupaloja yhtenään niin ettei enää osteta. Leikkeleen luulisi olevan luista ja veristä vapaata. Katsokaa mitä tungette suuhunne. Ja kristitty ei uhraa elukoita jumalille koska Jeesus sovitti jo synnin. Ettei mitään syytä kumarrella muita jumalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

130
Oulun punaiset pyöräilybaanat löydettiin ja todettiin heti liian kapeiksi – väylien erottuvuus kerännyt kiitosta
87
Iltalehti: Jani Toivola nostaa korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta Riihimäen-asunnostaan, vaikka asuu Helsingissä
54
Lippo Pesiksen sarjapaikka siirtyy Lippo Junioreille – uusi yhtiö vastaa sarjapaikasta
48
Polttoainesuuttimiin on muodostunut suolaa – Nesteen bensiinin Mercedes-Benzeihin aiheuttamaa vikaa tutkitaan yhä
45
Koodareista on Suomessa huutava pula – helpotusta haetaan sieltä, missä pippuri kasvaa
35
Oulun kaupunki ei aio keskeyttää Move-testin tekemistä – sivistysjohtaja Mika Penttilä toivoo kuolemantapauksen avointa käsittelyä
33
Maatilojen kriisituen valtaosa suunnattiin kuivuudesta eniten kärsineeseen Etelä-Suomeen – mihin kriisituki riittää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image