Kotimaa

Ryhmänjohtaja ko­hu­lausun­nos­ta: Kyse Immosen yk­si­tyi­sa­jat­te­lus­ta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) oli haluton kommentoimaan sitä, ovatko tällaiset lausunnot sopivia, onko asiasta keskusteltu jo Immosen kanssa ja johtaako Immosen kannanotto joihinkin toimiin puolueen sisällä.
Kotimaa 25.7.2015 12:55 | Päivitetty 25.7.2015 15:50
STT, Kaleva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on niukkasanainen kohulausunnosta, jonka puolueen kansanedustaja kirjoitti Facebook-sivuilleen. Toisen kauden kansanedustaja Olli Immonen julkaisi eilisiltana rajun julistuksen monikulttuurisuutta vastaan.

- Ei muuta kommentoitavaa kuin, että kyse on edustajan yksityisajattelusta, ryhmänjohtaja Terho kirjoitti tekstiviestissään STT:lle.

Terho oli haluton kommentoimaan sitä, ovatko tällaiset lausunnot sopivia, onko asiasta keskusteltu jo Immosen kanssa ja johtaako Immosen kannanotto joihinkin toimiin puolueen sisällä.

- Ei muuta kommenttia, Terho vastasi STT:n lisäkysymyksiin.

Facebookissa julkaistussa kommentissa Immonen kertoi "haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus". Teksti on julkaistu englannin kielellä, ja se on luettavissa myös Suomen Sisu -järjestön sivuilta. Immonen on kansallismieliseksi itseään kuvailevan järjestön puheenjohtaja.

- Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, puhkeaa pian miljooniin pieniin palasiin, Immonen kirjoitti päivityksessään.

- Minulla on vahva usko taistelijatovereihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen valtion puolesta. Voitto on meidän, kansanedustaja toteaa päivityksensä lopuksi.

"Edustaja ei voi toimia näin ilman seuraamuksia"

Immosen ulostulo on herättänyt runsaasti paheksuntaa sosiaalisessa mediassa. Ulostuloa ovat kommentoineet muun muassa muut kansanedustajat.

- On vakava asia, että hallituspuolueen kansanedustaja viljelee tällaista vihaa lietsovaa retoriikkaa. Toivoisin todella, että Immonen tarkentaisi, keitä ihmisiä vastaan hän "taistelee". Ja mikä on voitto, jota hän kuvaa lopussaan. Ja toivon, että perussuomalaisten johto selventäisi, edustavatko Immosen kommentit puolueen linjaa, kirjoitti vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar Facebookissa.

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta puolestaan sanoi Twitterissä, ettei kansanedustaja voi toimia näin ilman seuraamuksia.

- Suomi on vielä pohjoismainen, länsimainen sivistysvaltio, eikä kansanedustaja voi agitoida näin seuraumuksitta.

Immosen toiminta herätti viimeksi hämmennystä kesäkuun puolivälissä, jolloin hän esiintyi Facebookissa yhteiskuvassa äärioikeistolaisten kanssa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Saako Immoselle,alueen kansan edustajalle. osoittaa suosioya Kaleva-lehden sivuilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Immonen tulee ja Immonen menee. Ihmettelen että joku vielä kannattaa häntä, mutta meitähän on moneen junaan ja immoset taitaa jäädä asemalle, jos nyt osaavat sinnekään saakka

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan "hyysärillä"menneet faktat sekaisin.Mistä lähtien vihervassarit ovat olemattomilla veroillaan ketään elättäneet.Kunhan eivät itse jonottaisi sossunluukulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huudelkoot ihan yksinään naamakirjassaan.Erotkaapa kaikki sivistyneet ihmiset sieltä nyt ensi hätiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun valtiosta on tehty yhteiskunnan (lue: finassivetoisen markkinatalouden) vihollinen sääntelyineen yms., on hyvä, että joku puolustaa valtiotakin ja toivottavasti ymmärtää myös sen tärkeän roolin mitä moninaisimmissa asioissa. Ylhäältä syötetty monikulttuurisuus on hienoa -propaganda saa ymmärrettävästi aikaan myös vastareaktion. Pakkosyöttäminen sijaan tulisi kultturisen vaihdokin tapahtua ihminen edellä ja heidän ehdoillaan, ei valtaapitävien intrersseistä. Eliitti ei taistele samoista työpaikoista maahanmuuttajien kanssa ja tuskin edes heihin törmää, niin eri maailmassa se elää. Sivistysvaltiossa ei erilaisia mielipiteitä tule tukahduttaa tai tuomita, kriittinen keskustelu on eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro minulle, että milloin äärinationalistisuus ja siihen kuuluva rasismi on Suomen valtion puolustamista?
Uskotko sinä todella, että tällainen monikulttuurellisuuden vihaaminen on pelastus mistään? Ei ole, ja siitä on hiton paljon esimerkkejä historiassa ja nykyhetkessä. Avaa silmäsi ja mieti asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä eduskuntaryhmän pj:n tulisi tietää, että ke ei harrasta yksityisajattelua. Ei minkään puolueen osalta. Persuilla näkyy ymmärrys lakkaavan kaikilla tasoilla. Olisivat valinneet Pirkko Mattilan ryhmäpj:ksi, ei tarviis venkuloisa kuten Terho.
Immonenhan ei uskaltaudu edes toriparlamenttiin yleisön eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansanedustajakin on ihminen jolla saa olla omia mielipiteitä. Toivottavasti ei ajauduta mihinkään Hitlerin tai Stalinin säätelemään sensuuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kommentti tuo esille mielipiteen, jonka takana on osa kansastamme kaikessa hiljaisuudessa. Ehkä ovat kyllästyneet maahanmuuton negatiivisiin vaikutuksiin. Onko kommenttiin viisasta suhtautua reagoimalla tunnepohjaisesti, vai pitäisikö asia käsitellä asiana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksittäistapaus. Näinhän ne persut ironisesti kommetoivat kaikkia mamuihin liittyviä rikoksia/tapahtumia. Nyt termi on otettu käyttöön oman puolueen höpöttäjien tempauksia selitettäessä, ja tällä kertaa ihan aikuisten tosissaan vaikka kämmejä sattuu jatkuvasti. Logiikka ontuu.......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomi on vielä pohjoismainen, länsimainen sivistysvaltio, eikä kansanedustaja voi agitoida näin seuraumuksitta."

Minusta täysin päinvastoin kuin Feldt-Ranta asian ajattelee Suomen sivistysvaltioluonteesta todistaisi kaikkein parhaimmin se, etteivät nämä ammatti- ja tapapyöristyjät katsoisi asiakseen avautua kansanedustajan tavallistakin laajemmaksi säädetystä oikeudesta käyttää ilmaisuvapauttaan. Aivan aidosti sivistysvaltioiksi luonnehdittavissa olevissa maissa kun oman identiteetin puolustaminen universalismia vastaan on aivan tavanomaista ja laajalti kannatettavaksi miellettyä toimintaa ilman pelkoa ihmishirviöksi leimautumisesta.

Toki he voisivat myös perustella oman näkemyksensä siunauksellisuutta, mutta tekemätön paikkahan se näille herrantertuille olisi. Tyrmistyminen onnistuu hieman vaatimattomammillakin eväillä. Kamalaahan se on, kun jollain on eri mielipide ja sitten menevät vielä tuomaan sen julki ja vieläpä englanniksi kirjoitti. Mitä ulkomaalaiset nyt meistä ajattelevatkaan!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

sattuu vaan olemaan juuri ne hyyssärit jotka sinunkin työttömyyskorvauksen ja toimeeentulotuen maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno mies! Erottuu selvästi nykyisestä monikulttuurisuutta fanittavasta linjasta. Arvostan tätä insinöörinä ja veronmaksajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

33
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
29
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
28
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
24
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
21
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
19
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image